Recepten

Ik ruik altijd aan alles, of in ieder geval bijna alles :lol:

Net even gekeken in de oven. Het midden is nu een grijsachtige kleur, als alles die kleur is, is het dan gaar?

 
Ik weet niet hoeveel je klaargemaakt hebt, wij hadden laatst 250-250-125gram gemaakt en dat heeft 1,5 uur in de oven gestaan.

Lia

 
500-500-250. Ik ben voorlopig nog niet naar bed dus :wink: dacht dat deze hoeveelheid 1,5 uur in de oven moest. Ik zal rekening houden met het dubbele!

 
Nee, niet het dubbele hoor, ik denk dat als je het er twee uurtjes in hebt staan dat het voldoende is.

Lia

 
Ontzettend fijn, live begeleiding! Op deze manier wordt ik nog een keer een keukenprinses :D

Eten jullie de leverworst ook warm?

Het is volgens mij goed gelukt en erg lekker. Volgende keer iets meer zout erbij. Maar duurt wel even voordat ik ruim een kilo leverworst op heb :wink:

 
Ik heb de leverworst verdeeld over een paar potjes en het grootste deel ingevroren.

Is prima te doen. Als we het eten haal ik het gewoon met een grote theelepel uit het potje.

We eten het gewoon op de kamertemperatuur.

Lia

 
Warm was t in ieder geval lekker, morgen ga ik t koud eten. Portie zijn verdeeld. Enig idee hoeveel dagen het houdbaar is in de koelkast?

 
Ik ga het ook invriezen, maar het zit nu in potjes van 250 gram en ik vraag me af of ik dat in 1 keer opkrijg per keer.

 
Wij hadden het de eerste keer in glazen gedaan. Die heb ik zo in de vriezer gezet.

Zo'n glas bevat 200gram. Dat eten wij met z'n tweetjes leeg in ca. 1,5 week, het bleef prima goed in de koelkast.

Lia

 
ik heb gisteravond leverworst gemaakt en in een (leverworst)vel gedaan. (van de slager gekregen) Het ligt nu in de koelkast om op te stijven, weet dus nog niet of het goed gelukt is qua structuur om bv een plak af te snijden.

Hoe doe jij dat Lia met de leverworst in potten? Ik smeer het dik op een cracker of plak kiembrood of roggebrood. Eet jij het zo op, zonder iets erbij?

 
Als we soep eten doen we daar meestal een tl roomboter bij, een stukje rauwmelkse kaas, een beker kefir en een tl leverworst.

Oh ja, ook nog een plukje zuurkool.

Soms heb ik er zelfs allemaal teveel aan.

We proberen tegenwoordig om onder de middag warm te eten en 's avonds dan een eenvoudige maaltijd zoals de soep en de rest.

Lia

 
Heb net een quiche gemaakt zonder bloem/meel.

Ipv het deeg , heb ik een soort eierpannenkoek gemaakt als ondergrond.

Om een quiche te maken zonder bloem:

Verwarm de oven voor op +/- 220°C

Vet een taartvorm in met boter.

Neem 3 eieren. Scheidt het eiwit van de eidooiers en klop de eiwitten stijf. Schep de eidooiers (of 2 van de 3) door het eiwit, kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat en spreidt het mengsel met een spatel over de taartvorm. De zijkanten : veeg de spatel gewoon af aan de rand zodat de mousse ook tegen de zijkant zit. Je zal normaal gezien nog wat van het eierenmengsel over hebben.

Steek de taartvorm in de oven en zet op 200°C, ongeveer 5 minuutjes in de oven tot het een lichtbruine kleur heeft. Haal de taartvorm er terug uit. De mousse langs de rand zal wat meer gezakt zijn, maar je kunt de overige mousse gebruiken om de rest van de zijkanten te bedekken.

Vervolgens vul je de taartvorm met hetgeen je maar wilt:

een lekkere combo is prei (liefst eerst voorkoken) met garnalen en een mengsel van eieren, room en gruyère (of parmezaanse) kaas.

En afbakken in de oven.

Ik ga deze granenvrije eierpannenkoek ook eens proberen op z'n Turks met spinazie en feta-kaas. :P

 
ik wil currymaken met een zakje en kruiden van de natuurwinkel.

je moet ook kokosmelk toevoegen./

nu heb ik nog een potje creme fraise staan zou dat er ook doorheen kunnen?

sheila

 
dank je boselefje ik ga het uitproberen kokosmelk en creme fraiche

 
Snel simpel en makkelijk:

3-4 speklappen in reepjes, zout en peper erop.

1 grote uit en 3 tenen knoflool in stukjes.

Ghee in de pan en bakken maar, zoete sojasaus erbij en roeien maar.

paksoi, ik had 2 bosjes en selderij in stukjes erbij en ongeveer 3-4 minuten roerbakken zodat het wat knapperig blijft.

Rijst erbij koken en smullen maar.

ik vond het heerlijk ;-)

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
554.780
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan