Heb net een
quiche gemaakt
zonder bloem/meel.
Ipv het deeg , heb ik een soort eierpannenkoek gemaakt als ondergrond.
Om een quiche te maken zonder bloem:
Verwarm de oven voor op +/- 220°C
Vet een taartvorm in met boter.
Neem 3 eieren. Scheidt het eiwit van de eidooiers en klop de eiwitten stijf. Schep de eidooiers (of 2 van de 3) door het eiwit, kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat en spreidt het mengsel met een spatel over de taartvorm. De zijkanten : veeg de spatel gewoon af aan de rand zodat de mousse ook tegen de zijkant zit. Je zal normaal gezien nog wat van het eierenmengsel over hebben.
Steek de taartvorm in de oven en zet op 200°C, ongeveer 5 minuutjes in de oven tot het een lichtbruine kleur heeft. Haal de taartvorm er terug uit. De mousse langs de rand zal wat meer gezakt zijn, maar je kunt de overige mousse gebruiken om de rest van de zijkanten te bedekken.
Vervolgens vul je de taartvorm met hetgeen je maar wilt:
een lekkere combo is prei (liefst eerst voorkoken) met garnalen en een mengsel van eieren, room en gruyère (of parmezaanse) kaas.
En afbakken in de oven.
Ik ga deze
granenvrije eierpannenkoek ook eens proberen op z'n Turks met spinazie en feta-kaas.