Favoriet Thais vissoepje (4 pers)
1 grote rode ui
3 tenen knoflook
1 stengel citroengras
flink stuk gember (of meer, naar smaak)
2 stukken verse kurkuma of een flinke theelepel gedroogd
Dit fijnhakken en even fruiten in 2 eetlepels kokosolie.
1 liter visbouillon
250 ml kokosmelk
groenten naar keuze
100 gr shiitake paddestoelen
handje zeekraal
200 gr garnalen
limoen/citroen
gemengde kiemen
koriander
Kz zout
zwarte peper
Dan de visbouillon en kokosmelk erbij, even laten koken,
op smaak brengen met Kzzout.
Voeg hier dun gesneden shiitake, zeekraal, garnalen en dan de fijngesneden groenten aan toe (bv bosui, bleekselderij, wortel, peultjes, courgette, broccoli afhankelijk van wat je lekker vindt en/of in huis hebt). Even een minuutje goed heet laten worden, afmaken met peper, het sap van een limoen/citroen en een flinke hand gehakte koriander en in het soepbord of de kom decoreren met de gemengde kiemen en meer koriander.
Je kunt met deze soep goed variëren. Een runderbouillon en beefreepjes ipv vis en garnalen, er kan nog mihoen bij. Als je niet van koriander houdt kun je peterselie nemen.
geluk in een soepkom!