hoi Dulce, de steviaplant heeft geneeskrachtige werking: bijv. in de mond van de gemiddelde westerse mens zitten vaak schadelijke spirocheten (bacterien van de kurkentrekkersoort) http://www.amazon.com/The-Stealth-Killer-Spirochetosis-Labyrinth/dp/0976379783 http://martinimplants.com/oral-spirochetes.php http://toothbody.com/microscopes-and-oral-spirochetes-visual-images-with-impact/ en die kun je tegenwerken met steviapoeder in je tandpasta te doen: gebleken is volgens onderzoek van Eva Sapi, dat stevia krachtig werkt tegen de cystevorm van in elk geval de lyme-spirocheet. Ik gebruik nooit dingen om mijn voeding te zoeten. Zoet vind ik ook weer niet heel interessant. Maar stevia is zeer goed spul in je tandpasta. Maar bijv. ook in een nagerecht met chocola dat ook bitter is van zichzelf, dan vind ik stevia nog wel lekker. Ik heb wel eens een soort toetje gemaakt met kokos, kokosolie, cacao, amandelen en stevia en dan vond ik stevia er wel echt bijpassen. Maar zoiets maak ik niet vaak al is het wel handig en lekker en makkelijk gemaakt. Dit is het recept, en de xylitol verving ik door stevia (maar honing zou ook een goed idee zijn bijv.): http://www.cynthiapasquella.com/almonds-what-a-joy-recipe/#.VB700CXbDK8