DE WAARHEID HEEFT ZIJN RECHTEN
Het Syrië narratief dat de Vlaamse, Nederlandse en internationale regimepers unisono het publiek inlepelt, is NIET WAAR.
Ze liegen staalhard, verzinnen veel en zetten tal van zaken in scène.
Dit zullen wij de komende week met concrete bewijzen aantonen.
In afwachting hiervan, stel uzelf even de vraag : als Bashar al-Assad dan toch een vreselijke dictator zou zijn, een monster dat aanhoudend mensenrechten schendt, waarom hebben de media de afgelopen jaren geen enkele aandacht aan hem besteed ? Waarom is Syrië nooit in het nieuws gekomen ? Waarom hebben mensenrechtenorganisaties het land niet in de schijnwerpers geplaatst ? Waarom leest of ziet u nu pas voor het eerst een profielschets van Assad in de media ?
Hij dacht dat hij de boel onder controle had. Maar nu de rebellen Syrië hebben overgenomen, kan president Bashar al-Assad zichzelf niet meer redden. Wie is Assad, ook wel ‘de Tony Soprano van het Midden-Oosten’ genoemd?
parool.nl
Waarom rept de regimepers met geen woord over het plan van de US sinds 2008 om de regering Assad omver te werpen ( wat ze open en bloot hebben toegegeven ) ?
Waarom verzwijgt aka verbergt de regimepers de geopolitieke spelletjes die sinds jaar en dag plaats vinden in Syrië ? Waarom zeggen ze geen woord over de plunderingen en diestal van olie door de US, Turkije en Israël en de economische boycot waardoor het land en haar bevolking in de armoede werd geduwd ?
Bashar al-Assad is door zijn volk democratisch verkozen. In 2014 ( 3 jaar na de aanvang van de zgn burgeroorlog ) heeft hij opnieuw een overweldigende meerderheid behaald in democratische verkiezingen die door de internationale gemeenschap strikt opgevolgd zijn en fair en eerlijk zijn bevonden.
Op 26 mei 2021 werd hij andermaal democratisch verkozen hoewel er toen wel kritiek was over het verloop. Er werd beweerd dat slechts 79% van de bevolking had kunnen stemmen, maar dat zou geen verschil hebben gemaakt op het verkiezingsresultaat.
Mensen stemmen niet op een monsterlijke dictator. Er was een oppositie. Ze hadden de keuze maar stemden toch voor Assad.
Syrië telt anno 2024 meer dan 25 miljoen inwoners. Slechts een hele kleine minderheid van de bevolking wilde hem weg en feest nu op openbare plaatsen om zijn val te vieren. Wat is 10.000 of zelfs 250.000 man op een populatie van 25 miljoen ? 1%....
Er kan over elke staatsleider wel iets gezegd worden. Er zijn altijd wel opponenten die kritiek hebben en het niet eens zijn met het beleid.
Wie Bashar al-Assad de afgelopen 15 jaar gevolgd heeft weet dat hij NIET is wie ze vandaag van hem maken.