Vlees van de Woeste Grond

Wij zijn nieuw op dit forum, ziet er interessant uit! Zoveel mensen die bewust bezig zijn met vergaren en verspreiden van kennis over voeding, goed om te zien.

Wij hebben een bedrijf gespecialiseerd in natuurbegrazing door onze eigen kuddes van Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeker Heideschapen.

Onderdeel van natuurbeheer is het laten slachten van een deel van onze dieren. Een mooi, eerlijk en lekker product rechtstreeks uit de natuur. Wij gebruiken geen antibiotica en chemische ontwormmiddelen.

Om de keten geheel inzichtelijk te houden, beheren wij zelf de kuddes en verkopen wij rechtstreeks het vlees aan de consument.

Op die manier kunnen wij de herkomst en de inhoud van het vlees 100% garanderen. In de tijd van al die vlees en andere voedselschandalen vonden wij dat belangrijk om een tegengeluid te kunnen geven.

Tips en kritische vragen altijd welkom!

www.vleesvandewoestegrond.nl

begrazingsbedrijf www.natuurlijkbeheer.nl
 
Wij zijn nieuw op dit forum, ziet er interessant uit! Zoveel mensen die bewust bezig zijn met vergaren en verspreiden van kennis over voeding, goed om te zien.

Wij hebben een bedrijf gespecialiseerd in natuurbegrazing door onze eigen kuddes van Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeker Heideschapen.

Onderdeel van natuurbeheer is het laten slachten van een deel van onze dieren. Een mooi, eerlijk en lekker product rechtstreeks uit de natuur. Wij gebruiken geen antibiotica en chemische ontwormmiddelen.

Om de keten geheel inzichtelijk te houden, beheren wij zelf de kuddes en verkopen wij rechtstreeks het vlees aan de consument.
Op die manier kunnen wij de herkomst en de inhoud van het vlees 100% garanderen. In de tijd van al die vlees en andere voedselschandalen vonden wij dat belangrijk om een tegengeluid te kunnen geven.

Tips en kritische vragen altijd welkom!

www.vleesvandewoestegrond.nl
begrazingsbedrijf www.natuurlijkbeheer.nl
 
Het bestellen zelf staat niet echt duidelijk op de website aangegeven. Nu ben ik erachter gekomen dat dit via een link gaat wat verwijst naar een bestellijst, deze opent echter niet correct. Hij opent namelijk allerlei mappen.

Daarnaast vroeg ik me af wat jullie onderscheid van schotsehooglanders.nl? Daar bestel ik namelijk nu altijd. Zijn jullie goedkoper, sneller, beter?

 
@VvdWG, dank voor jullie website! Ik zie dat per soort vlees een keuzehoeveelheid besteld kan worden (erg fijn) en dat de bestelkosten laag zijn. Ophalen voor mij ook mogelijk, want kom regelmatig in de buurt van een verkooppunt. Ga zeker eens bestellen!

@Cosanostra, bestellijst openen werkt bij mij wel.

 
Ik heb niet zo lang geleden ook bij Schotse Hooglanders besteld. Nu dus een tweede aanbieder. Concurrentie!

Dit staat op de website:
"Wij verkopen geen pakketten met vlees, maar wij onderscheiden ons doordat u kunt kiezen waar uw voorkeur naar uitgaat. Dus niet verplicht delen vlees afnemen waar u geen eigenlijk geen interesse in heeft, maar gewoon kiezen waar u wel interesse in heeft!"

Op een ander plek bij jullie op de website staat dat jullie wel vleespakketten aanbieden, maar deze zijn dan weer niet terug te vinden in de bestellijst en prijslijst, die overigens gewoon te openen is.

Kipproducten staan wel in de bestellijst, maar staan niet in de prijslijst.

Kip komt bij de Polderhoeve vandaan zie ik. Is dat hetzelfde als de polderhoenderhof in Lelystad? Ik zie de Polderhoenderhof namelijk wel als verkooppunt staan, maar zij fokken gewoon hun eigen kippen. Het lijkt me sterk dat zij andere kippen verkopen dan hun eigen kippen.

 
Bedankt voor je reactie.

Op dit moment gaat het bestellen via de mail.
De pakketten zijn voor een scherpe prijs van 13 euro per kilo voor 100% schotse hooglandervlees en 15 euro per kilo voor vlees van 100% aberdeen angus.

Daarnaast kan er ook vlees per stuk besteld worden. Dit is lastig in een webshopstructuur te zetten, de pakketten uiteraard wel.
U geeft aan wat u wilt hebben en wij zoeken uw bestelling bij elkaar en u krijgt een factuur via de mail.

Op dit moment laten wij alles bezorgen via een professioneel diepvriestransporteur. Het voordeel is dat uw pakket om moment van leverig gegarandeerd op minimaal -22 C is gebleven en persoonlijk wordt overhandigd. (kan ook bij de buren).
Uitlevermomenten zijn woensdag en zaterdag.
Tot nu toe werkt dat zeer goed, mocht u er anders over denken dan horen wij dat graag, Wij zijn flexibel en passen ons aan daar waar nodig qua bezorging.
 
Het grote nadeel van de Polderhoenderhof vind ik dat je alleen hele kippen kunt bestellen. Als ik via jullie nu ook wat selectiever kan bestellen zou dat een uitkomst zijn. Dan mis ik alleen nog de prijzen voor de kipproducten. Kan ik die op en of andere manier van jullie krijgen?

 
40 % stoofvleesproducten (stooflappen, riblappen, lendelappen, magere runderlappen en/of sucadelappen)

Ziet er goed uit, vraag me alleen af waarom dit magere runderlappen/sucadelappen zijn?

 
Sucadelappen vallen onder stoofvlees, en zijn te bakken als biefstuk als je het zeentje wegsnijd.
Magere runderlappen zijn te stoven en te bakken.

Er zit van alle soorten lappen wat in het pakket. De samenstelling van ieder pakket is hetzelfde, alleen het gewicht per soort kan wat variëren.
 
Vlees v.w.g altijd goed om nieuwe adressen erbij te zien komen. De term mager valt hier niet zo lekker, omdat we liever vet aan het vlees zien. Ik heb deze week een berg vet mee naar huis genomen dat de slager van het vlees snijd omdat mensen niet meer gewend zijn om het vet eraan te laten. Liever zouden we hier vette runderlappen op het menu zetten. Misschien nog iets om je mee te onderscheiden?

 
Volgens een biologische slager hier, geven biologische goed gevoede koeien geen mager vlees. De term mager komt denk ik omdat misschien het aanwezige vetrandje ontbreekt c.q. weg gehaald wordt.

Lia

 
Volgens een biologische slager hier, geven biologische goed gevoede koeien geen mager vlees. De term mager komt denk ik omdat misschien het aanwezige vetrandje ontbreekt c.q. weg gehaald wordt.
Dat zou wel heel erg jammer zijn. Ik zal eens informeren bij Schote Hooglanders of zij ook het vet wegsnijden.
 
Rundvlees wordt altijd mager genoemd, omdat het in vergelijking met varkensvlees weinig vet bevat. Dat vertelde mijn slager eens toen ik vroeg waarom het mager rundergehakt was.

 
Varkensvlees kan ook mager zijn en rundvlees kan vetter zijn. Hangt af van hoe dieren gevoed zijn en welk deel bedoeld wordt. Bi rundergehakt zal geen vet (meestal kinnebakken) toegevoegd worden , bij gehakt van varkensvlees of half om half wel.
mager wordt vaak ,ook onbewust, als een marketing term gebruikt.De meeste klanten zijn immers wars van vet.Tenminste wanneer het vet zichtbaar is.......al die bewerkte produkten.....ach dat smaakt alleen maar lekker.
ad
 
Net wat vragen uitgezet naar Schotsehooglanders.nl

Hierbij de reactie:

Mooi dat er meer bedrijven bezig zijn met het verkopen van super gezond grasgevoerd vlees.

Logisch dat mensen ons vlees met Vlees van Woeste Grond gaan vergelijken, maar elk bedrijf werkt op zijn eigen manier en met eigen prijzen. We weten niet welke slager en welke verpakking Vlees van Woeste Grond gebruikt, hoe lang het vlees gerijpt wordt (bij ons 2 tot 4 weken) en we kennen de kosten van het distributiebedrijf waar ze de verzending aan uitbesteden niet. En zuivere vergelijking kan daarom niet gemaakt worden. Een paar verschillen kunnen we wel noemen en toelichten.

Onze pakketten zijn anders samengesteld. Vlees van de Woeste Grond maakt onderscheid in Schotse hooglander pakketten en Angus pakketten. Wij benutten in al onze pakketten de angus voor het luxe vlees, aangezien de kwaliteit van biefstuk van de Angus hoger is dan biefstuk van de hooglander. Ons gehakt, deel van het stoofvlees, beefburgers en saucijzen kunnen weer wel van de hooglander afkomstig zijn. Door Angus bief te gebruiken in onze gemengde en snel klaar pakketten tillen we de kwaliteit van de biefstuk naar een hoger niveau. Deze pakketten kosten bij ons 15,- per kilo.

We hebben ook een pakket met alleen Aberdeen Angus vlees, dit is het Luxe Angus pakket. Dit pakket is van hele andere samenstelling dan het Angus pakket van vlees van woeste grond. Bij ons zit er oa rollade, longhaas, bieflap en rosbief in het pakket en geen gehakt, geen saucijs en geen burgers. Een echt fijnproeverspakket, voor 20,- per kilo.

Voor al ons vlees geldt dat het vacuüm verpakt is, helemaal glutenvrij en zonder ongezonde e-nummers, suikers en met zo min mogelijk zout.

Verder ging een vraag over de verzendmethode en de kosten die dat met zich meebrengt. We proberen de verzending natuurlijk zo betaalbaar mogelijk te houden. We berekenen 10,- verzendkosten. Dit is ook echt nodig voor het bekostigen van de verzending, verpakking en het droogijs. Wanneer de bestelling te groot is voor 1 doos is de 10,- bij lange na niet kostendekkend, maar dat is een bewuste keuze waarmee we grotere bestellingen willen belonen.

De verzendmethode via PostNl geeft klanten veel vrijheid in het kiezen van een bezorgdatum. Als mensen niet thuis zijn kunnen ze kiezen voor een PostNL afleverpunt. De helft van onze klanten doen dat. Het vlees komt perfect bevroren aan op -35 graden! Dit kan doordat het extra gekoeld wordt, droogijs is immers -80 graden!
Wij hebben ook voor PostNl gekozen ivm de duurzaamheid. Door PostNl te benutten die al dagelijks door alle straten van Nederland rijdt is de verzending milieuvriendelijker dan bij het inschakelen van een koerier met diepvriesauto's.

De 5,- van vlees van woeste grond zal lang niet kostendekkend zijn voor het vervoer met de koerier, maar dat is een keuze de ondernemer. Als nieuwe speler kun je je met deze lage verzendkosten makkelijker in de markt zetten.

We verkopen geen magere runderlappen. Alle lappen zijn goed dooraderd met vet. Dit verdwijnt in de pan, maar geeft veel smaak en is gezond door de hoge concentratie omega 3 vetzuren.

100% grasgevoerd vlees heeft de toekomst omdat het heel gezond, duurzaam en diervriendelijk is. We zijn blij dat steeds meer concumenten, én boeren en ondernemers dit inzien. Klanten kunnen kiezen bij welk bedrijf, assortiment en welke manier van werken ze zich het beste thuis voelen. Het belangrijkste is dat steeds meer mensen gezond eten, dieren een goed leven hebben en ons milieu gespaard wordt. Daarom hebben we liever 10 ondernemers met grasgevoerd vlees erbij dan een groei van supermarkten met ongezond, niet duurzaam vlees.
Moeilijke keuze, mijn gevoel gaat toch uit naar Schotse Hooglanders, maar daar is iedereen vrij in natuurlijk.

MIjn vraag aan 'de woeste grond': Snijden jullie het vet weg?
 
Ik heb van beide sites/ leveranciers al verschillende keren besteld en vind de kwaliteit van woeste grond beter. Maar dat is mijn mening/ ervaring..

wellicht hebben andere mensen het tegenovergestelde..

 
Er wordt al uitgebreid vergeleken tussen de ene aanbieder en de andere, dat is het mooie van marktwerking :)

Uiteraard doe wij het op onze manier en een ander bedrijf op zijn manier, dat is prima. Dat is het mooie van het ondernemerschap.

mbt de pakketten

Wij bieden pakketten aan van 100% Hooglandervlees en van 100% Angus vlees. Wij doen dit zodat de klant kan kiezen waar de voorkeur naar uitgaat. Vindt je vlees met een bite lekker dan kies je voor de hooglander, wil je supermals vlees kies je voor de Angus.
Er zit dus 1 soort rund in de pakketten, wij mengen niets door elkaar.

Omdat wij (Natuurlijk beheer) alle dieren in eigen beheer hebben lopen kunnen wij goed de kwaliteit van het vlees in de gaten houden en deze voor een scherpe prijs aanbieden. Tevens kunnen wij garanderen dat er geen antibiotica is gebruikt, omdat het onze eigen kuddes betreft.

mbt de verzendkosten

Hetzelfde geldt voor de manier van verzenden etc. Iedere manier van verzenden heeft zijn specifieke voor een nadelen.
De verzendkosten die wij rekenen blijven zoals ze zijn, het is geen stunt.
Wij zijn ook een bedrijf die kosten moeten dekken, als het niet haalbaar was dan deden we het niet natuurlijk.
Uiteraard nemen wij een deel van de verzendkosten voor onze rekening, dat vinden wij reeel. Voor verkoop via internet hoef je niet de hele dag een winkel open te houden zoals een slager dat doet. Die kosten maken wij niet en daarom geven wij korting op de verzendkosten.

Vlees van de Woeste Grond staat al een paar jaar op de markt met dit vlees met een netwerk van verkooppunten. Hier kun je los kiezen wat je wilt kopen (geen pakketten). Echt nieuw zijn we dus niet, maar wel met de pakketten op internet.

Voor internet hebben wij ervoor gekozen om ook pakketten aan te bieden voor een scherpe prijs. Ook kunnen wij een pakket op maat samenstellen naar wens, maar dan gelden de losse prijzen die op de site staan.
 
En met de laatste alinea zijn we het helemaal eens! De vraag naar dit soort vlees groeit gelukkig nog steeds, er is nog ruimte voor meerdere ondernemers op dit vlak. Wat ons betreft zijn ze welkom!

100% grasgevoerd vlees heeft de toekomst omdat het heel gezond, duurzaam en diervriendelijk is. We zijn blij dat steeds meer concumenten, én boeren en ondernemers dit inzien. Klanten kunnen kiezen bij welk bedrijf, assortiment en welke manier van werken ze zich het beste thuis voelen. Het belangrijkste is dat steeds meer mensen gezond eten, dieren een goed leven hebben en ons milieu gespaard wordt. Daarom hebben we liever 10 ondernemers met grasgevoerd vlees erbij dan een groei van supermarkten met ongezond, niet duurzaam vlees.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.039
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan