250 gr speltbloem (405),
dit is de fijnste maling, in duitsland altijd te koop.
(kan ws ook wel met speltbloem, 650, maar dit heb ik zelf nooit geprobeerd.)
2 eieren
1 theelepl bakpoeder (wijnsteen)
250 gr oersuiker/billingtons suiker
mespuntje zout
250 gr roomboter
gesnipperde amandelen
1 kg goudreinetten
bloem zeven, kuiltje in midden, eieren erin doen.
mengen en dan suiker en zout erdoor.
koude !!! boter erdoor doen in stukjes.
kneden tot glad deeg, kan met kneedhaken.
( dit is een erg plakkerig deeg namelijk)
springvorm met bakpapier bekleden, zeker de onderste plaat, de rand kun je met boter instrijken.
2/3 vh deeg in de vorm onderin, 1/3 gebruiken voor de rand.
Eerst ruim amandelen op de bodem en dan de appels ( deze in tweeen snijden, even inkerven en zoveel als past op de bodemdrukken.
oven op 190 graden(ongeveer) en 30 a 40 minuten bakken.