Dit is wat Mike eens schreef op het forum :
Kwik zit in vis en dus worden we gewaarschuwd voor vis. Maar kwik zal altijd al in vis en uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het kwikgehalte in vis de afgelopen 150 jaar gelijk is gebleven. Waarom moeten we desondanks uitkijken met kwik? Omdat we zijn gedegenereerd!
Kwik in vis is echter een biologische vorm die bovendien niet in geisoleerde en geconcentreerde vorm voorkomt in vis, maar in samenspel met vele andere mineralen en spoorelementen, die mogelijk een remmende werking hebben, waardoor het wel eens niet als gif zou moeten worden beschouwd maar als medicijn. Om die reden zijn nachtschades ook altijd medicinaal ingezet, als kortstondige heilzame kuur. Soms is een beetje gif bijzonder helend, omdat het het immuunsysteem op de juiste manier activeert, waardoor het lichaam zichzelf heelt.
Het punt is dat de westerse wetenschap dit complexe samenspel van voedingsstoffen niet of nauwelijks onderzoekt, omdat het reductionisme als uitgangspunt heeft, oftewel alles terugbrengen tot het kleinste deel en dat tot in den treure analyseren. Men onderzoekt details van details, waardoor men steeds meer het geheel uit het oog verliest en uiteinelijk alles te weten komt over niets.
In de ayurvedische wetenschap zag men alle natuurlijke elementen als helend en noodzakelijk en werd er dus ook gebruik gemaakt van zgn. 'giftige' elementen. Dit deed men door dergelijke elementen te combineren met andere elementen, precies zoals de natuur dat doet. 'Ayurveda' betekent dan ook: studie van het leven. Nu zet de reguliere 'wetenschap' dit weg als 'kwakzalverij'. Terwijl de westerse medische 'wetenschap' slechts 100 jaar oud is en deze oosterse geneeskunst zo'n 7000 jaar!
Kwik in geconcentreerde vorm is levensgevaarlijk. Cyanide als gifgas (Zyklon B) natuurlijk ook. Maar denk ook aan lood, plutonium, uranium, arsenicum, etc. Al deze elementen zitten in Keltisch zeezout, maar is er bij mijn weten nog nooit iemand overleden aan de consumptie van Keltisch zeezout. Blauwzuur zit in abrikozenpitten, die de Hunza's consumeerden en deze kregen geen kanker. Het zit ook bijv. in appelpitten. Je kunt een paard een appeltje geven en dan spuugt het echt niet de pitten uit, maar ik heb nog geen paard dood zien neervallen.
Het gaat dus om de complexiteit van de natuur. bepaalde elementen zijn alleen giftig in een door de mens gecreeerde geisoleerde en geconcentreerde vorm. De natuur heeft daar hele andere ideeën over, dus is wat wij doen tegennatuurlijk.
Duidelijke taal.