G
Guest
Guest
Ik heb mijn eerste zelfgemaakte yoghurt in de koelkast staan.
Het volgende is gebeurd. De yoghurt is zowel in een weckpot gemaakt als in een glazen kan met een plastic dekseltje met een opening om te schenken (zeg maar een slanke waterkan).
In de koelbox heb ik de bovenkant van die waterkan afgedekt met aluminiumfolie.
Nu ziet de yoghurt in de weckpot er al uitstekend uit. De yoghurt in de glazen kan is voor de onderste helft een waterige substantie (wei?) en de bovenkant yoghurtachtig.
Vraag me of dit komt en of deze yoghurt nog te redden is. Zou het komen door die deksel die ik met alu-folie heb afgedekt, maar vermoed ook dat ik teveel starter heb gebruikt. Als de yoghurt morgen uit de koeling komt, kan ik hem dan gewoon roeren en alsnog nuttigen als yoghurt of moet ik iets bijzonders doen.
Van de week ga ik i.i.g. weckpotten erbij halen....
Ben erg benieuwd hoe die morgen smaakt.....
by the way: doe je de yoghurt bij de warme melk, roeren en dan in potten of de yoghut in de potten en daarover heen schenk je de melk en roer je dan?
Alvast dank voor jullie ervaringsrijke reactie
Het volgende is gebeurd. De yoghurt is zowel in een weckpot gemaakt als in een glazen kan met een plastic dekseltje met een opening om te schenken (zeg maar een slanke waterkan).
In de koelbox heb ik de bovenkant van die waterkan afgedekt met aluminiumfolie.
Nu ziet de yoghurt in de weckpot er al uitstekend uit. De yoghurt in de glazen kan is voor de onderste helft een waterige substantie (wei?) en de bovenkant yoghurtachtig.
Vraag me of dit komt en of deze yoghurt nog te redden is. Zou het komen door die deksel die ik met alu-folie heb afgedekt, maar vermoed ook dat ik teveel starter heb gebruikt. Als de yoghurt morgen uit de koeling komt, kan ik hem dan gewoon roeren en alsnog nuttigen als yoghurt of moet ik iets bijzonders doen.
Van de week ga ik i.i.g. weckpotten erbij halen....
Ben erg benieuwd hoe die morgen smaakt.....
by the way: doe je de yoghurt bij de warme melk, roeren en dan in potten of de yoghut in de potten en daarover heen schenk je de melk en roer je dan?
Alvast dank voor jullie ervaringsrijke reactie