Aagjeadvocado stelt zich voor

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
Oh haha ik vertel jou niets nieuws! (dat is maar goed ook: dat je het al wist).

Wie adviseerde je geen vlees te eten Ageeth?

En ga je iets doen met dat advies?

 
De natuurarts in Duitsland, gespecialiseerd in biologische kankertherapie.

Dr Kilarski Rheine. Zij eet volgens zeggen alleen maar wit vlees...Ik heb geprobeerd soja en tempeh of zoiets maar vind het niet te eten.

Zij heeft mij ook begeleid met de operatie, ze was de anesthesist en heeft mij ter plekke gespoeld met natriumbicarbonaat en aansluitend 5 dagen infuus.

 
NIET naar luisteren! Als Joanna Budwig mensen van kanker kon genezen door een verzadigd vet (kwark) te combineren met een omega-3 vet (lijnzaadolie) dan zie je al meteen hoe belangrijk de juiste vetten zijn voor het tegengaan van kanker. Johanna Budwig borduurde verder op het werk van Otto Warburg, die in 1925 (!) ontdekte dat kanker anaeroob is en zich voedt met melkzuurfermentatie van glucose in het bloed en hier in 1931 de Nobelprijs (!) voor kreeg. Warburg had ook heel zinvolle dingen te zeggen over vetzuren.

Lang voor Budwig kwam Weston Price eveneens uit op de combinatie van een verzadigd vet en omega-3 vetzuren, door boterolie te vermengen met levertraan. De reden waarom deze combinatie synergetisch werkt is omdat onbewerkte onverzadigde vetzuren rijk zijn aan elektronen en omdat verzadigd vet rijk is aan zwaveleiwitten. De chemische reactie tussen de twee maakt de olie wateroplosbaar en daarmee gemakkelijk opneembaar door het celmembraan. Het verzadigd vet en het onverzadigde omega-3 vet vormen in feite een nieuw voedingsmiddel dat de cellen van zuurstof voorziet. En aangezien kanker anaeroob is kan het niet overleven in een zuurstofrijke (aerobe) omgeving.

Lees er meer over hier.

Mike

 
Ze heeft me ook het budwigpapje aangeraden. Toen ik over levertraan begon keek ze heel bedenkelijk en zei voorzichtig hier mee te zijn. Ze is duidelijk anti-vlees.

 
Dan moet ze uitkijken dat ze zelf geen kanker krijgt. Kanker en hart- en vaatziekten komen verdacht veel voor onder vegetariers. Dat laatste is de ultieme giller: zij die weinig of geen verzadigd vet en cholesterol eten, krijgen juist hart- en vaatziekte. Vandaar de 'Franse paradox': ondanks dat men in Frankrijk veel verzadigd vet en cholesterol eet, is het gehalte aan hart- en vaatziekte lager dan in andere landen. Nee, dankzij het feit dat men veel verzadigd vet en cholesterol eet!

Mike

 
Het is me duidelijk Mike.

Weet je waar ik nog een beetje mee zit ? In die periode dat ik nog in Zeist/Soest kwam en in jou lezingen heel sterk naar voren kwam dat we als eerste mens fructovoor waren en heel veel pantaardig moeten eten. Ik ken me je verhaal van de gorilla nog goed voor de geest halen. Voor de spieren was heel veel groen nodig want het sterkste/gespierde dier op aarde is de gorilla. Nu ben je een overduidelijke vleeseter als ik het zo even mag zeggen.

 
Er is veel veranderd inderdaad. Overigens heb ik me nooit tegen het eten van vlees verklaard en heb altijd het belang van dierlijke vetten en eiwitten onderkend. Ik was toen al een verklaard voorstander van rauwe melk bijvoorbeeld. Ik had in 2007 al het boek van Weston Price gelezen en beschouwde het als een van de belangrijkste boeken die ik ooit had gelezen, dus dit resoneerde wel met mij.

Ik was echter ook overtuigd vegetarier en het heeft nog 2 jaar geduurd voordat ik definitief de stap heb gemaakt naar het eten volgens het gedachtengoed van Price. Toen die stap eenmaal gemaakt was heb ik me ook aangemeld als Nederlandse chapter voor de WAPF. Vandaar deze site. Vandaar dit forum. Vandaar de Nederlandse vertaling van het boek van Price. Vandaar de WP-dag op 11 februari en de vele andere dagen die nog gaan volgen.

Ik eet nu 2 jaar volgens de WAPF-principes en heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik leed aan het 'gorillasyndroom', het bekende vegetarische argument dat planteneters veel gespierder zijn en een veel groter uithoudingsvermogen hebben. Daar moet je echter ook een bijbehorend spijsverteringsstelsel bij hebben en daar hield ik effe geen rekening mee. De Brit Barry Groves heeft hier een mooie pagina over geschreven:

http://www.second-opinions.co.uk/should-all-animals-eat-a-high-fat-low-carb-diet.html

Mike

 
Dat 'gorillasyndroom' daar had ik ook wel last van. Je visioenen over groene salades daar kon ik over meepraten.

Of dit dieet bij mij past zal ik moeten gaan ontdekken.

Weet jij wat/iets om narcose uit je lichaam te krijgen?

Ageeth

 
Je kunt alles gebruiken wat bindt, dus zuurstof (ozon/waterstofperoxide), chlorofyl (blauwgroene algen), koriander, alfa liponzuur, vitamine C, etc. Alles wat zware metalen bindt, bindt ook narcose.

Mike

 
Narcose is heftig spul.

Ik kreeg er rare gevoelens van in mijn onderbenen.

Althans mijn behandelaar die zegt dat die toe te schrijven waren aan de narcose die ze zegt inmiddels uit mijn lijf gebonjourd te hebben.

In elk geval zijn die rare stijve gevoelens in mijn onderbenen weg.

Rotspul is het, die narcose.

Resonantiehtherapie zou ik je aanvullend aanraden naast bovengaande dingen.

Ik kan je geen therapeut aanraden vooralsnog.

Ik heb er zelf meerdere gehad, maar het kost klauwenvol met geld en niet te vergeten tijd.

Maar als je een goede te pakken hebt, heb je wel beet.

Mijn eigen therapeut raad ik pas aan aan mensen als ik mezelf weer helemaal beter zou voelen en zover is het nog niet, al maak ik wel vorderingen.

Dat het helpt die resonantietherapie is voor mij zeker.

Het kost alleen zoveel tijd en geld nogmaals.

 
Bioresonantie-therapie?

Wil naar Menzis, die vergoed 500 eur alternatief, kom je voorlopig wel aardig mee op weg

 
Ja je hebt verschillende smaken: bioresonantietherapie, scio, electro-acupunctuur, homeopathie en kleurentherapie (of brookertherapie).

Het gaat vooral om de therapeut die de methode bedient is mijn huidige insteek.

Dan ga jij bijv. vragen om de narcose eruit te halen, maar zij kunnen ook beter prioriteiten stellen voor je.

Zowiezo is mijn ervaring met mijn therapeut dat de volgorde is: eerst de verschillende ziektebeelden (een gemiddeld gezond mens heeft al minimaal zo´n 5 stofwisselingsziektes en nog een aantal neurologische ziektes bij zich volgens mijn therapeut!), organismen (bacterien, schimmels, viri en parasieten -wormen etc) en daarna pas de gevaarlijke stoffen.

Ik ben nu al 2 jaar bezig met verschillende resonantietherapieen.

Ik ben wel opgeschoten maar het gaat tergend langzaam.

 
Quote:
Dat 'gorillasyndroom' daar had ik ook wel last van. Je visioenen over groene salades daar kon ik over meepraten.

Of dit dieet bij mij past zal ik moeten gaan ontdekken.


Dat weet ik bijna wel zeker! In de topic over vetverbranding schreef ik recentelijk:

Quote:
Ik barst van de energie en ben ook opgewekter van karakter (en ik ben al nooit chagrijnig), ik voel me alsof ik de hele wereld aankan en ben zeer optimistisch gestemd! Probeer dat maar eens op een vegetarisch voedingspatroon. Ik heb het 19 jaar geprobeerd en heb jammerlijk gefaald.


Mike

 
Dat is bij mij ook zo, heb teveel energie, zou misschien rustiger aan moeten doen maar zit niet in mijn aard. Waar mij het nu om te doen gaat is om een betere balans te krijgen. In mijn hoofd is het een beetje een chaos, heb veel gelezen hier en laat het maar even bekomen tot het nieuwe jaar en ga dan maar rustig van start. Het vervelende is wel dat ik zelf niet achter de rauwe zuivel aankan. De mensen die ik hier ken willen wel naar een gewone supermarkt maar niet naar de stadsboerderij.

Gelukkig heeft Almere sinds mei een grote natuurwinkel Goody's. Zij hebben voor mij een uitzondering gemaakt en brengen het nodige thuis. Leuk om te vermelden is dat je daar Keltisch zout kan kopen.

 
Vetverbranding brengt ook meer rust in je hoofd. Wat jij beschrijft is stressenergie. Deze komt voort uit suikerverbranding, omdat je lichaam een hoog bloedsuikergehalte associeert met stress. Evolutionair gezien steeg het bloedsuikergehalte uitsluitend in tijden van stress, omdat er dan meer glucose nodig was voor de hersenen en spieren om ons alert en krachtig te houden om gevaar tegemoet te gaan of ervan weg te lopen. Er is ook een regelrechte link tussen kanker en stress en kanker en een hoog glucosegehalte in het bloed. Lees mijn ebook hierover.

Mike

 
Het zal wel even moeite kosten om de aardappels achterwege te laten en de speculaasjes bij de thee maar voor de rest is er hier weinig suiker in de omloop. Als ik het goed begrijp mag je de rode bataat dus gewoon blijven eten? En volkoren rijst/macaroni?

Waar vind ik goede informatie over precies wat wel en niet?

En wat zou je b.v. als lekker/snack kunnen eten?

Ageeth

 
Ageeth, als je meer vetten eet, dan zul je zien dat je geen snacks nodig hebt. Ik zou niet weten wanneer ik die zou moeten eten :-)

Het zou inderdaad fijn zijn als er iemand is die voor jou rauwe melk wil halen, hopelijk ben je zelf daar binnenkort weer toe in staat.

 
Bedenk dat suiker, zetmeel en koolhydraten allemaal worden omgezet in glucose. Wat ik niet kan volgen is dat je, als je kanker hebt, dan nog aardappelen en koekjes eet, terwijl je weet dat kanker zich voedt d.m.v. glucose in het bloed! Ik kan hier met mijn kop niet bij! Ik heb onderdeel uitgemaakt van een soort 'denktank' over kanker en hoe dit op te lossen en zag met eigen ogen kankerpatienten (die er nu niet meer zijn) koffie met koekjes nuttigen. Ongelooflijk!

Dit beantwoordt dan ook meteen je vraag. In jouw geval moet je zo weinig mogelijk koolhydraten eten in de vorm van rode bataten, volkoren rijst, macaroni etc. Atkins werkte met kankerpatienten en was op de hoogte van het werk van Otto Warburg. Warburg ontdekte dat kanker anaeroob is en zich voedt d.m.v. melkzuurfermentatie van glucose in het bloed. Dus wat deed Atkins? Hij zette zijn patienten op een koolhydraatarm dieet en diende hen intraveneus ozon toe. Dus minder suiker, meer zuurstof!

Atkins was hier bijzonder succesvol mee en dus viel op een dag een door de FDA gestuurd SWAT-team zijn afdeling binnen en nam onder geweerschot zijn ozonapparaat in beslag. Fijn he, zo'n fascistische 'wetenschappelijke' industrie die werkelijke geneesmiddelen tegen kanker zo agressief onderdrukt? Atkins werd het toen te link onder de voeten. Hij had echter gezien dat zijn patienten afvielen onder zijn voedingsprotocol dat rijk was aan dierlijke vetten en eiwitten en laag in koolhydraten en dit werd vervolgens de basis van het Atkinsdieet. Atkins heeft hiermee menigeen preventief behoed voor kanker, maar ook andere slopende ziektes, totdat het dieet als gevaarlijk werd bestempeld in de jaren '80 en we allemaal aan de granen en light-producten gingen (zucht).

Atkins was wel rigoreus en zette zijn patienten in de Intro-fase meteen op het absolute minimum van 20 gr. koolhydraten per dag. Gezien jouw overduidelijke verslaving aan koolhydraten kan ik nou al voorspellen dat je hiermee gigantisch in de problemen zou komen. Ik raad je dan ook aan geleidelijk toe te werken van het maximum (100 gr. per dag) naar het minimum (20 gr. per dag). Het kan zijn dat je nooit onder de 50 gr. per dag uitkomt, omdat je dat simpelweg niet trekt. Dan zij het zo, het heeft geen zin de boel onnodig in de war te schoppen. Vrouwen lijken ook wel iets meer koolhydraten nodig te hebben. Atkins was een man en ging misschien teveel uit van de mannelijke norm (de ervaring leert dat mannen het vaak beter doen op Atkins dan vrouwen).

Ik hoop dat ik nu eens en voor altijd heb duidelijk gemaakt dat de twee belangrijkste dingen die jij kunt doen voor je gezondheid is minderen met koolhydraten en aan de zuurstoftherapie gaan.

Mike

 
Ozontherapie heb ik sinds augustus volop gedaan. Ik begrijp dat je met waterstofperoxide hetzelfde effect kan bereiken. Heb de afgelopen tijd de koolhydraten een beetje gebruikt als troost denk ik, alhoewel ik heel goed weet hoe het zit. Ik was er door teleurstelling flink van afgedwaald dat kan ik wel zeggen. Hetzelfde wat ik dacht voor dat ene bakkie koffie zo dacht ik ook als ik een koekje nam. Kwam in het A.v.Leeuwenhoek en wat gebeurt daar? De koffie en de suikers vliegen om je oren! Ken horde mensen die sloten koffie drinken in de morgen en koekjes met e-nummers nuttigen. Ik doe kalm aan met 1 bakkie en 1 biospeculaasje en eet gezond, en je krijgt het VDMMMeee.

 
Je moet jezelf niet afmeten aan anderen. Niemand is immuun en iedereen krijgt zijn/haar trekken thuis. Ik begon deze thread met je duidelijk te maken dat jouw 'bakkie troost' een verslaving is en zie hetzelfde patroon nu nog steeds terug. Als je werkelijk je gezondheid serieus neemt moet je daar ook naar handelen. Wat een ander doet moet-ie zelf weten, het gaat erom dat jij je eigen verantwoordelijkheid neemt.

Mike

P.S.: Biospeculaas is vaak nog ongezonder omdat het gezoet is met agavesiroop of andere alternatieve zoetmiddelen die neerkomen op pure fructose!

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.029
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan