JulianB
Well-known member
Enzymen helpen wel degelijk bij uitgezaaide kanker. Een oplossing? Nee natuurlijk niet. Maar autofagie, waar ik telkens over schrijf, heeft een zeer sterk effect op de overlevingskans van een kankerpatiënt. Dit is ook de reden dat anthelmintica worden ingezet. Het is waarschijnlijk het belangrijkste werkingsprincipe van deze middelen.
Enzymen zijn bij autofagie de sleutel om een cel gecontroleerd en tot bruikbare stukjes af te breken. Te weinig hiervan zorgt ervoor dat je lichaam met onopgeruimde eiwitten blijft zitten. Het helpt daarom wel degelijk om extra enzymrijke voeding te eten. Het effect hiervan is tevens indirect: het lichaam hoeft minder energie te besteden aan het verwerken van de reguliere eiwitten (door enzymproductie) uit bijvoorbeeld voeding. Gegeten voeding wordt beter benut, wat weer de overlevingskansen verbeterd.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat als ik niet eet (vastenperiode) ik soms baat heb bij suppletie van spijsverteringsenzymen. Ik word helderder in mijn hoofd en het lichaam voelt meer ontspannen.
Het is een misvatting dat enzymen uitsluitend in het spijsverteringskanaal voorkomen. Het zijn heel bijzondere eiwitten die overal in het lichaam (letterlijk) sleutelfuncties vervullen. Zo heb je bijvoorbeeld enzymen die uitsluitend in de bloedbaan voorkomen.
Ik durf geen uitspraak te doen over s-eiwitten en of enzymen hier wel of geen rol bij ZOUDEN KUNNEN spelen... Mijns inziens is er te veel onbekend. Daarnaast is er meer dan alleen s-eiwitten. Ik heb eerder geschreven over prionen en kom hier zsm op terug. Prionen zijn ook weer een vorm van onbruikbare eiwitten die in verband worden gebracht met neurodegeneratieve ziektebeelden.
Enfin, enzymen en hun essentiële rol in het lichaam is een (zeer interessant) onderwerp op zichzelf. Dus ik zou zeggen: niet afschieten, dit is een belangrijke speler. Sowieso, maar zeker ook in de context van dit topic.
Enzymen zijn bij autofagie de sleutel om een cel gecontroleerd en tot bruikbare stukjes af te breken. Te weinig hiervan zorgt ervoor dat je lichaam met onopgeruimde eiwitten blijft zitten. Het helpt daarom wel degelijk om extra enzymrijke voeding te eten. Het effect hiervan is tevens indirect: het lichaam hoeft minder energie te besteden aan het verwerken van de reguliere eiwitten (door enzymproductie) uit bijvoorbeeld voeding. Gegeten voeding wordt beter benut, wat weer de overlevingskansen verbeterd.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat als ik niet eet (vastenperiode) ik soms baat heb bij suppletie van spijsverteringsenzymen. Ik word helderder in mijn hoofd en het lichaam voelt meer ontspannen.
Het is een misvatting dat enzymen uitsluitend in het spijsverteringskanaal voorkomen. Het zijn heel bijzondere eiwitten die overal in het lichaam (letterlijk) sleutelfuncties vervullen. Zo heb je bijvoorbeeld enzymen die uitsluitend in de bloedbaan voorkomen.
Ik durf geen uitspraak te doen over s-eiwitten en of enzymen hier wel of geen rol bij ZOUDEN KUNNEN spelen... Mijns inziens is er te veel onbekend. Daarnaast is er meer dan alleen s-eiwitten. Ik heb eerder geschreven over prionen en kom hier zsm op terug. Prionen zijn ook weer een vorm van onbruikbare eiwitten die in verband worden gebracht met neurodegeneratieve ziektebeelden.
Enfin, enzymen en hun essentiële rol in het lichaam is een (zeer interessant) onderwerp op zichzelf. Dus ik zou zeggen: niet afschieten, dit is een belangrijke speler. Sowieso, maar zeker ook in de context van dit topic.