Naar boze vrouwen wordt heel anders gekeken dan naar boze mannen, bevestigt Maaike Meijer, emeritus hoogleraar genderstudies aan de Universiteit van Maastricht. "Bij mannen wordt woede betrokken op de zaak waar hij het over heeft, bij vrouwen wordt het teruggespeeld naar haar als persoon. Wat denk je wel? Wat is er met je aan de hand? Dat kun je niet doen!" Als je als vrouw echt boos wordt, moet je volgens Meijer op je tellen passen. "Voor je het weet ontstaat er een beeldvorming over jou waar je nooit meer van afkomt. Zeker in werksituaties moet je proberen niet te emotioneel te worden. Mannen komen daar wel gewoon mee weg."
Meijer vermoedt dat mannen zich bedreigd voelen door boze vrouwen. "Die boosheid bedreigt hun vermeende superioriteit. Boze vrouwen kijken niet tegen hen op en halen hen uit hun comfortzone. Mannen krijgen op dat moment niet het respect waar ze in feite afhankelijk van zijn." Vrouwen hebben geen recht op boosheid, is volgens Meijer de gedachte. "Mannelijke boosheid wordt veel meer aanvaard en geaccepteerd als iets wat nodig is en terecht is." Ze wijst op de niet bepaald vleiende woorden waarmee een boze vrouw dikwijls wordt aangeduid in het Nederlands: viswijf, haaibaai, kenau, feeks. "Vrouwen die boos worden, zijn geen populaire figuren", constateert ze. Is het erg dat de boze vrouw zo in het verdomhoekje zit? Meijer vindt van wel. "Het is oneerlijk en ongelijk."
https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/mensen/artikel/4935921/boze-vrouwen-cliche-emotioneel
Genderstudies, zucht. Viswijf, haaibaai, kenau, feeks. Klinkt goed, voeg ook maar 'manwijf' toe aan dit rijtje. Boze vrouwen zijn hyperemotioneel en volkomen irrationeel, er is geen land mee te bezeilen!
Mike