Quote:
Is kraakbeen geschikt om fijn te malen en terug te doen in de soep?
Ik doe alles behalve de botten en harde stukken kraakbeen terug in de soep. Ik hanteer als regel: alles wat ik fijn kan kauwen eet ik op, de rest spuug ik weer uit. Zachte stukken kraakbeen kan je naar mijn idee gewoon opeten en ik denk dat het gezond is.
Quote:
Een dagje in de koelkast en mijn bouillon is een grote klomp gelei. Komt dat neit door het kraakbeen?
Dat komt door de gelatine die je uit de botten, het kraakbeen en de huid kookt. Die lost op tijdens het koken en stolt beneden de 25 graden.
Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gelatine
Is kraakbeen geschikt om fijn te malen en terug te doen in de soep?
Ik doe alles behalve de botten en harde stukken kraakbeen terug in de soep. Ik hanteer als regel: alles wat ik fijn kan kauwen eet ik op, de rest spuug ik weer uit. Zachte stukken kraakbeen kan je naar mijn idee gewoon opeten en ik denk dat het gezond is.
Quote:
Een dagje in de koelkast en mijn bouillon is een grote klomp gelei. Komt dat neit door het kraakbeen?
Dat komt door de gelatine die je uit de botten, het kraakbeen en de huid kookt. Die lost op tijdens het koken en stolt beneden de 25 graden.
Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gelatine