@Kavana,
Doe in een pan koud water de beestenbotten: schenkel, mergpijpjes, ossenstaart.
Doe hier een flinke scheut appelazijn bij. Appelazijn (zuur) trekt calcium uit de botten.
Laat dit een nacht zo staan.
Breng het water aan de kook. Als het kookt dan het schuim er af scheppen en weggooien.
Doe er een wortel, ui, prei en ongeraffineerd Keltisch zeezout bij en laat ca. 4 tot 8 uur door pruttelen. Haal de botten uit de soep en lepel het merg eruit. Doe het vlees van de schenkel, het merg en de meegekookte groente in een blender en maal het fijn. Doe dit bij de bouillon. Snij nu allerlei groentes van het seizoen fijn en voeg dit bij de bouillon. Draai kleine soepballetjes dan heb je lekker veel. Je kunt ook het gehakt grof en rul bakken en het zo in de soep doen. Scheelt balletjes draaien.
Je kunt ook een dikke omelet bakken, na het afkoelen in stukjes snijden en die er ook bij doen.
Vries porties in en je hebt elke dag een heerlijke mineraalrijke, voedzame soep.
Wij doen in een pan van 6 a 8 liter ongeveer 2 mergpijpjes, 1 schenkel en pouletvlees.
Lia