G
Guest
Guest
Ja die uitzending heb ik niet gezien. Maar het is dweilen met de kraan open en dat weten zei ook daarom komen er dit soort uitzendingen om te redden wat er te redden valt.
Quote:
Commerciele bruine basterdsuiker bevat helemaal geen mineralen. Het is gebrande witte suiker.
Ik vraag me al wel een tijdje nog wel een paar dingen af over de kleur van suiker. Palmsuiker heb je ook in verschillende kleuren bruin. Het is allemaal ingekookt sap van de suikerpalm, is die donkere palmsuiker dan ook gedeeltelijk gekarameliseerd? En gewone rietsuiker (geen basterdsuiker) zit daar nu wel of niet een heel klein restje mineralen in? En is er nu extra melasse aan die Billington's suiker toegevoegd? Ik weet wel dat Mike het wel eens vertelt heeft maar ik ben het weer vergeten en ik kan het nergens vinden. En ik had laatst het verhaal gehoord dat witte suiker is gebleekt met arsenicum en dat dat later er weer uit is gehaald. Maar ik kan er nergens op internet iets over vinden, is er iemand die hier meer over weet?
Quote:
Commerciele bruine basterdsuiker bevat helemaal geen mineralen. Het is gebrande witte suiker.
Ik vraag me al wel een tijdje nog wel een paar dingen af over de kleur van suiker. Palmsuiker heb je ook in verschillende kleuren bruin. Het is allemaal ingekookt sap van de suikerpalm, is die donkere palmsuiker dan ook gedeeltelijk gekarameliseerd? En gewone rietsuiker (geen basterdsuiker) zit daar nu wel of niet een heel klein restje mineralen in? En is er nu extra melasse aan die Billington's suiker toegevoegd? Ik weet wel dat Mike het wel eens vertelt heeft maar ik ben het weer vergeten en ik kan het nergens vinden. En ik had laatst het verhaal gehoord dat witte suiker is gebleekt met arsenicum en dat dat later er weer uit is gehaald. Maar ik kan er nergens op internet iets over vinden, is er iemand die hier meer over weet?