Hoe tv, radio en andere media berichten over gezondheid/voeding

Zag ik langskomen op Facebook (ja ik zit nog op Fakebook)

http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150207_01516770?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=nieuwsblad&utm_content=article&utm_campaign=seeding
 
Uit het artikel:



Koolhydraten en suiker zorgen voor een piek in je insulinespiegel waardoor je snel veel energie krijgt. Proteïnen en vetten doen er echter veel langer over om omgezet te worden in glucose.

Toch weer i mythe dat glucose de enige energiebron is van onze cellen. Vetten worden helemaal niet omgezet in glucose, ze worden omgezet in ketonen en deze zijn maar liefst 26% effectiever als energiebron dan glucose.

Mike

 
In Monitor van 9 en 1 februari gaat het o.a. over kids marketing m.b.t. eten, tot 16 jaar kan het puberbrein niet bedenken dat je van Snelle Jelle niet echt naar de andere kant v d wereld kan roeien..als ik bedenk dat veel volwassenen ondanks waarschuwingen gewoon doorgaan met waarmee ze bezig zijn (ziek makend eten) dus eigenlijk een puberbrein hebben?

[URL]http://www.npo.nl/de-monitor/08-02-2015/KN_1665969[/URL]
 
Om te 'weten 'dat veel volwassenen eigenlijk een puberbrein hebben hoef ik maar om me heen te kijken. Of is dit wellicht te positief?
ad
 
Eerherstel voor cholesterol lijkt onderweg:
http://openheart.bmj.com/content/2/1/e000196
http://goedgezond.info/2015/02/cholesterol-mythe-delft-onderspit-richtlijn-wordt-geschrapt/
 
Carb-Loaded: A Culture Dying to Eat

Een geweldige documentaire gratis te bekijken op de website van Dr. Mercola tot 13 februari!

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/02/07/carb-loaded-diabetes.aspx

Nearly 80 million Americans—about one in four—has diabetes or pre-diabetes
Overwhelmingly, the evidence points to a faulty diet—indeed the entire culture of inappropriate, health-harming food—which is the topic of the documentary, Carb-Loaded: A Culture Dying to Eat
Type 2 diabetes is the result of chronic insulin and leptin resistance, which can be resolved by cutting out sugars, grains, and processed foods from your diet, along with other healthy lifestyle changes
 
Had ik nou niet verwacht :) waardeloze rotzooi, helaas zit mijn oma eraan en iedereen vind het wel best (behalve ik natuurlijk)
 
De nieuwe Amerikaanse voedingsrichtlijnen promoten nu openlijk veganisme:

http://freebeacon.com/issues/feds-america-should-adopt-plant-based-diet/

Nederland zal snel volgen, dus wees gewaarschuwd!

Mike
 
Van den Ende adviseert ouders hun kinderen te laten eten volgens de aloude Schijf van Vijf, zoals het Voedingscentrum die voorschrijft. Dat betekent dat de voeding vooral bestaat uit groente, fruit, aardappelen en granen, aangevuld met vlees, vis of vleesvervangers, melkproducten, gezonde vetten en genoeg water







Klinkt best wel goed.
Alleen bedoelen zij wat anders met gezonde vetten en is het aandeel granen veel te hoog in de schijf van vijf.
Met vleesvervangers bedoelen ze zeker geen eieren of wel? ;)
 
Omdat ik haar elke dag zie, viel het me niet direct op. Haar vader en stiefmoeder zagen het eerder.''Op een gegeven moment woog de toen 14-jarige nog maar 35 kilo, bij een lengte van 1.60 meter. ,,De dokter stelde vast dat ik ernstig ondergewicht had.''

Ja daar heb je ook echt een dokter voor nodig om dat vast te stellen :roll:
Waar zouden we zijn zonder de dokter :roll:
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.534
Berichten
541.106
Leden
8.662
Nieuwste lid
Magda Van Bladel
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan