Hoe tv, radio en andere media berichten over gezondheid/voeding

Ik kijk nu ook naar Focus en zit me vooral te verbazen hoe dom de presentatrice over komt en de manier waarop ze "vet" uitspreekt. (steeds de nadruk op dat woord leggen kom op mij nogal negatief over)
 
Was duidelijk een vegetarische boodschap. Wel zuivel, maar vlees was niet goed. Vis is goed, maar beter was uit algen, dus krillolie. En dan experimenteren met visvoer...

Ja, dus toch niet de WAPF gedachte.
 
Deze uitzending van focum viel me wel mee. Zonder vet kregen de deelnemers honger.
Koolhydraten en suiker zetten zich om in vet. Ze lieten toch ook vis en visolie zien.
 
Oh op de school van mijn dochters doen ze gelukkig niet mee deze keer. JM ze overleven het wel hoor 1 keer per jaar een boterham met hagelslag, ik geef ze wel altijd boter mee ?
Het blijft natuurlijk wel een verschrikking dat dit als gezond ontbijt wordt neergezet,dat vind ik nog veel schadelijker dan het hele ontbijt. Maar ik denk dat jou kinderen net als de mijne er wel doorheen zullen prikken. Ze weten wel beter vertellen ze dan thuis.
 
Het gaat niet om die ene keer. Dat kan geen kwaad. Het is gewoon triest dat ze hun producten steeds meer propageren bij kinderen. En heel Nederland trapt er met open ogen in. Kom op!Ze gebruiken halvarine.
 
Ja mij hoef je niet te overtuigen, het is een ramp, de margarine staat weer hoog op de lijst van de 'vernieuwde' schijf van vijf, dus van die ellende zijn we voorlopig nog niet van verlost, helaas.
 
https://health.spectator.co.uk/forget-paleo-go-mid-victorian-its-the-healthiest-diet-youve-never-heard-of/
 
Weer zo'n halfbakken artikel om vet in het verdomhoekje stoppen. Als je overmatig gebruik van suikers vervangt door overmatig gebruik van margarines en geraffineerde olien wordt je alsnog ziek en moddervet.
 
Precies Joost! Bovendien houdt 'koolhydraatarm' in het westen vaak in dat er kunstmatige zoetmiddelen worden gebruikt, die een insulinerespons geven omdat het lichaam de zoete smaak associeert met calorieen uit koolhydraten. Vaak houdt het ook in dat er ingezet wordt op eiwitrijk voedsel zonder ondersteunende vetten, waardoor het lichaam alsnog glucose aanmaakt door omzetting van die eiwitten. Er zullen nog wel andere factoren spelen die ik nu even niet kan bedenken. Zonder inzicht in het onderzoek zelf zegt dit helemaal niets!

Mike
 
Published in Cell http://tinyurl.com/p3c2dwe , an Israeli group of researchers followed 800 people with a prescribed diet for one week, assessing biological parameters from blood sugar to their microbiota. What they uncovered was a clear signal of Truth: the same foods affect different people differently!

We know that microbiota have a meaningful role in the metabolism and impact of foods on the body, and that food can directly impact the microbiota, enhancing strains required for its digestion. http://tinyurl.com/nllmeaa

We also know that the autonomic nervous system and associated individualized differences in pancreatic innervation can dictate whether one person thrives on a high carb (whole food) diet and another tanks on it. http://kellybroganmd.com/article/high-carb-low-carb-no-carb/ I'll never forget the feeling of shattered nutrition dogma when Dr. Gonzalez discussed with me a patient of his whose insulin-dependent diabetes had resolved on a prescribed high carb vegetarian diet complete with multiple glasses of carrot juice daily. (We will be publishing this case soon!) http://tinyurl.com/pwc6q8o
 
De gifcirkel

In Campanië, de streek bij de al beruchte stad Napels, dumpt de maffia industrieel afval. Ze verbranden het, begraven het of dumpen het simpelweg in de rivieren. Voor bewoners is er geen ontsnappen aan het gif: het zit in de lucht, in de grond en in het voedsel dat ze eten.

Op de vervuilde grond worden groenten gekweekt en koeien gehouden. In 2008 sloot de overheid nog tientallen buffelboerderijen, omdat er giftige stoffen in mozarella waren gevonden. In de streek komt kanker vier keer vaker voor dan in de rest van Italië.

Voor bedrijven is het duur om chemische stoffen op een milieu vriendelijke manier op te laten ruimen. Het is dan aanlokkelijk om criminelen in te huren, die het veel goedkoper doen. De Rotterdamse haven speelt een sleutelrol. Van de 12 miljoen containers per jaar, worden er namelijk slechts enkele honderden gecontroleerd.


http://www.npo.nl/artikelen/2doc-de-gifcirkel

Schokkende docu. Groente wordt vanuit Campanië weer geëxporteerd naar onder andere Noord-Europa. Biologische groente uit Campanië zou ik dus mijden.

Mark

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.543
Berichten
546.647
Leden
8.665
Nieuwste lid
Solana
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan