Hoe tv, radio en andere media berichten over gezondheid/voeding

Het is een leuk artikel, maar een soort gatekeeper.

Je bent een goede bullshit radar aan het ontwikkelen, Dorothe! Zie je dat het steeds makkelijker wordt?

Mike
 
ik vind het ook nogal meevallen met de negativiteit van het stuk over melk.
Er wordt van 2 kanten belicht en heb niet de score bijgehouden maar er lijkt van allebei de kanten genoeg gezegd te zijn over rauwe melk versus gepasteuriseerde melk.
Ik heb het wel eens beroerder gelezen.
 
Ik geef toe dat het artikel meer pro is dan anti. Het geeft aan dat er een positieve kentering gaande is in de samenleving. Goed om te zien dat voedingisgezondheid.nl wordt genoemd en de namen Andre Mulder (Rauw Power) en Ton Baars voorbij komen. Ook de boerin uit de omgeving Nijmegen die niet met naam genoemd wil worden ken ik! Ze heeft overigens wel gelijk: rauwe melk is sterk ontgiftend en als men ongemak ervaart heeft de producent het ineens gedaan.

Mike
 
In het verleden heb ik me al eens kritisch uitgelaten over een TV-programma over 'gezondheid', waarin de presentatrice voor een paardenstal stond met daarvoor een baal hooi. Ze legde uit dat insuline de staldeur opent en de paardenstal voor onze cellen staat. Het paard heeft hooi nodig om te eten, maar de hooi gaat niet uit zichzelf de stal in. Insuline opent de deur naar de stal en schuift de hooi erin. De boodschap is: je lichaam draait op suiker als energiebron en insuline duwt de suiker in de cellen.

Gisteravond zag ik een herhaling van het programma 'De kennis van nu'. De presentator, die zelf diabetes type 1 heeft (!), stond in een gevangenis. De gang tussen de cellen waren volgens hem de bloedvaten. De cellen waren op slot, maar insuline is de sleutel die de celdeuren opent. Kortom, hetzelfde verhaal: je lijf heeft suiker nodig voor de energie en insuline is het transportmechanisme van suiker naar de cellen.

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat insulineproductie een OVERLEVINGSMECHANISME is dat optreedt zodra er sprake is van een TE HOGE glucosepiegel in het bloed. De truc is juist om het insulinegehalte zo laag mogelijk te houden en daarmee dus ook de hoeveelheid glucose (suiker) in het bloed. Maar nee, je lichaam draait op suiker en insuline duwt het in de cellen. Hiermee verklaren we het noodsignaal tot een noodzakelijk onderdeel van de stofwisseling.

Sterker nog, we zagen iemand die een kunstmatige alvleesklier had ontwikkeld, die je bloedglucose meet en insuline toedient indien de bloedsuikerspiegel te hoog is en glucagon indien deze te laag is. Dat is moderne 'wetenschap', mensen. Zolang we maar uit blijven gaan van suiker als brandstof denken al deze knappe koppen in de verkeerde richting.

Wat wel interessant was dat er een professor was die het onvermogen van patienten met diabetes type 1 om zelf insuline aan te maken in verband bracht met een tekort aan vit. D3! Zo zie je maar weer hoe essentieel de vetoplosbare vitamines zijn die Weston Price telkens benadrukte. Onder de gezonde mensen die Price onderzocht bestond geen suikerziekte. Goh, zou dat misschien komen omdat deze mensen vet als voornaamste brandstof hadden i.p.v. suiker?

Mike
 
Prima bedrijf, prima producten, daarover niets dan goeds. Helaas heb ik persoonlijk minder goede ervaringen met de producent, waar ik hier niet over zal uitwijden.

Mike
 
Dat is jammer. Ik heb nu net een boek besteld:
http://www.succesboeken.nl/boeken//9789087881764/#.Vv4ahXLmrIU
Het gaat over de Remeker Kaas en het bedrijf, vertelt door Irene van de Voort.
Het leek me wel interessant. Jammer dat jij geen goede ervaringen hebt met de producent. Een hele tijd geleden waren de Fam. van de Voort in Maastricht om de film over die koeien te presenteren. Daar was ook de Duitse kruidenman bij. Het was toen wel een fijne avond. Maar goed, als het product goed is, dat is wel het belangrijkste. Ik eet zelf ook graag biologische Appenzeller kaas:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Appenzeller_(kaas)
en biologische Beierische Bergkäse
Verder heb ik net het boek binnen
https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/feiten-over-vetten/
Dit is zeer interessant.

Dorothé
 
Ik wil je prive nog wel een keer vertellen wat precies mijn probleem is met hen, maar ga dat niet hier doen. Dat boek van Mary Enig over vetten is zeer de moeite waard!

Mike
 
Dank je. Ach, ik hoor het wel een keer. Belangrijk is toch dat de kaas goed is. Op het boek verheug ik me toch wel, het lijkt me leuk en leerzaam. Daar zal wel niets mis mee zijn.
Het boek vetten is in ieder geval ZEER GOED.

Dorothé
 
Er is niets mis met de gedrevenheid van deze mensen en het harde werk dat zij verzetten. Zij zijn echter niet feilloos, maar dat ben ik ook niet.

Mike
 
Ik snap het. Fijn dat je niet open je verhaal hier doet. Dat spreekt zeer voor jou. Zeer netjes. En toch de eerlijkheid hebt om het product te waarderen.
Bedankt,

Dorothé
 
Over dat tekort aan biologische produkten in supermarkten, heb ik laatst ondervonden bij de AH: ik greep mis, toen ik biologische speklappen wilde pakken, die ze anders wel hebben. Dus ik vragen aan een medewerker, of ze die nog hadden. Nee dus, maar wel de 'normale'.... En mijn reaktie was: 'maar die vind ik niet normaal!'
Ik denk dat ik toch maar vaker naar de biologische winkels ga, voelt ook beter wat mij betreft.

Thineke
 
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2016/30-145102-07-04-2016

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2016/30-145102-07-04-2016/370-38734-in-stukjes-de-wereld-rond

Nederlanders eten veel kipfilet, omdat mager vlees gezond(er) zou zijn. Hier houden we echter te weinig kippen om aan de vraag te voldoen, dus importeren we (plof)kipfilet uit Brazilië en Thailand. Daar is de vraag naar vet kippenvlees (bout, dij, etc.) hoog en dus en exporteren wij dat weer naar hen. Daar weten ze nog wat lekker is.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.536
Berichten
541.822
Leden
8.662
Nieuwste lid
Magda Van Bladel
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan