Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Als je een klein beetje van de vorige kefir bij de te maken kefir doet komt de fermentatie sneller op gang. Nu ik dat doe is de kefir altijd lekker fris zurig.
poekie, ik lees net op je site dat je de melk eerst verwarmt tot 30 graden? is dat echt nodig? ik maak al jaren kefir maar doe het altijd gewoon met koude melk, die ik op kamertemperatuur laat komen.
@ Henry: begrijp ik het goed dat je één korrel hebt gebruikt op 2 liter melk?
Ik maak inmiddels een half jaar zelf melkkefir en doe dit in de glazen melkflessen (plastic dop)waar ik mijn rauwe melk in haal bij de boer. Omdat ik de melk niet wil verwarmen, zet ik de flessen even in een met warm water gevuld gootsteenbakje alvorens ze in het keukenkastje weg te zetten. Het hele gezin drinkt tegenwoordig kefir dus ik maak 4 flessen per 2 dagen! De korrels groeien supersnel daarom geef ik regelmatig weg aan anderen. Ik spoel ze trouwens nooit met water af maar gelijk vd ene fles in de andere.
Fijn, Mijnlijf, dat t 'goed gekomen' is en dat je/jullie het nog steeds drinken!Ik kan me geen (gezond)leven zonder kefir meer voorstellen! :wink: Ik heb het ook altijd bij me als ik langer wegblijf!
vvvtje, waar haal je je rauwe melk? Want anders weet ik wel een boerin waaraan je het kan vragen. Maar opsturen is geen probleem. Er wordt volop opgestuurd via het forum tegen de verzendkosten. Er zal vast wel iemand zich melden die weer veel kefir heeft. Het is nu wat rustig ivm de kerstdagen.
Ah, bij de ziplockzakjesboer natuurlijk Als er niemand anders zich meldt zal ik morgen eens kijken bij een knutselwinkel en anders bestellen via i-net. Vind het wel handig die zakjes in huis te hebben aangezien mijn kefir door het dak gaat en ik er liever iemand anders blij mee maak dan te moeten weggooien.
Vroeger waren die ziplockzakjes bij de (grotere) AH te koop. Geen idee of dat nog zo is.
Mij mag je ook een keer heel blij maken met kefirkorrels shi. Heeft alleen geen haast want ik heb geen melk nu (hopelijk snel weer wel). Maar niet weggooien dus!