kefir

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
Melk bevat het meest ontgiftende vet dat er bestaat: botervet. In dat vet zitten de vetoplosbare vitamines A, D en K. Verder bevat de melk enzymen, probiotische bacterien, mineralen en spoorelementen, vitamines en vele andere belangrijke voedingsstoffen die waterkefir niet heeft.

Mike
 
Iedere soort heeft weer andere stammen bacteriën. Melkkefir heeft zeker voordelen tov waterkefir. Maar je hoeft niet te kiezen hoor. Variatie heeft in dit geval wel zin denk ik. Ik maak beide, plus kombucha, jun, kvass, ginger ale, kurkuma drank, gefermenteerde groenten. Heerlijk spul allemaal.
 
Afgelopen vrijdag heb ik van mijn natuurarts te horen gekregen dat ik een forse candida infectie bezit.Vorig jaar was dit ook het geval alleen in mindere maten.Het is gevonden in het bloed en in de ontlasting.Toen ik 3 jaar geleden begon met Wapf heb ik ook een onderzoek gehad ,het was toen niet aanwezig.

Zelf heb ik sterk het vermoeden dat dit door mijn melkkefir consumptie komt ,de afgelopen 2 jaar heb ik dit veel genuttigd zo'n 1,5 liter per dag ,dit was ook het meeste wat ik aan voeding binnen kreeg.

Nu zit ik met het dilemma dat er veel tegenstrijdige berichten zijn over melkkefir en candida.Mijn arts raad melkkefir af maar de zelfde korrels op basis van kokos mag ik wel.Ik vroeg aan hem waarom ,hij antwoordde i.v.m de lactose ,onzin dus want de lactose is door het fermentatieproces afgebroken.

Ik zou heel graag willen weten hoe het precies zit.Vind het jammer want ik ga nog iedere week bij mij in de buurt 10 liter verse rauwemelk van puur gras gevoerde koeien halen voor de rest van het gezin.Op de website van de natuur Diëtisten raden ze het ook af om gefermenteerde producten en gisten te nemen.
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=607&cod=537&page=

De site van pillywilly schrijft hier dat melkkefir wel mag :
http://candida.pilliewillie.nl/schimmel-infectie/behandeling.candida.infectie.fermenteren.1.php

Door de twijfel lijkt mij zelf verstandig door het zeker niet te nemen tot dat mijn klachten verdwenen zijn.
Ik zou heel graag een mening van jullie willen horen.


 
Afgelopen vrijdag heb ik van mijn natuurarts te horen gekregen dat ik een forse candida infectie bezit.Vorig jaar was dit ook het geval alleen in mindere maten.Het is gevonden in het bloed en in de ontlasting.Toen ik 3 jaar geleden begon met Wapf heb ik ook een onderzoek gehad ,het was toen niet aanwezig.

Zelf heb ik sterk het vermoeden dat dit door mijn melkkefir consumptie komt ,de afgelopen 2 jaar heb ik dit veel genuttigd zo'n 1,5 liter per dag ,dit was ook het meeste wat ik aan voeding binnen kreeg.

Nu zit ik met het dilemma dat er veel tegenstrijdige berichten zijn over melkkefir en candida.Mijn arts raad melkkefir af maar de zelfde korrels op basis van kokos mag ik wel.Ik vroeg aan hem waarom ,hij antwoordde i.v.m de lactose ,onzin dus want de lactose is door het fermentatieproces afgebroken.

Ik zou heel graag willen weten hoe het precies zit.Vind het jammer want ik ga nog iedere week bij mij in de buurt 10 liter verse rauwemelk van puur gras gevoerde koeien halen voor de rest van het gezin.Op de website van de natuur Diëtisten raden ze het ook af om gefermenteerde producten en gisten te nemen.
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=607&cod=537&page=

De site van pillywilly schrijft hier dat melkkefir wel mag :
http://candida.pilliewillie.nl/schimmel-infectie/behandeling.candida.infectie.fermenteren.1.php

Door de twijfel lijkt mij zelf verstandig door het zeker niet te nemen tot dat mijn klachten verdwenen zijn.
Ik zou heel graag een mening van jullie willen horen.
 
Afgelopen vrijdag heb ik van mijn natuurarts te horen gekregen dat ik een forse candida infectie bezit.Vorig jaar was dit ook het geval alleen in mindere maten.Het is gevonden in het bloed en in de ontlasting.Toen ik 3 jaar geleden begon met Wapf heb ik ook een onderzoek gehad ,het was toen niet aanwezig.

Zelf heb ik sterk het vermoeden dat dit door mijn melkkefir consumptie komt ,de afgelopen 2 jaar heb ik dit veel genuttigd zo'n 1,5 liter per dag ,dit was ook het meeste wat ik aan voeding binnen kreeg.

Nu zit ik met het dilemma dat er veel tegenstrijdige berichten zijn over melkkefir en candida.Mijn arts raad melkkefir af maar de zelfde korrels op basis van kokos mag ik wel.Ik vroeg aan hem waarom ,hij antwoordde i.v.m de lactose ,onzin dus want de lactose is door het fermentatieproces afgebroken.

Ik zou heel graag willen weten hoe het precies zit.Vind het jammer want ik ga nog iedere week bij mij in de buurt 10 liter verse rauwemelk van puur gras gevoerde koeien halen voor de rest van het gezin.Op de website van de natuur Diëtisten raden ze het ook af om gefermenteerde producten en gisten te nemen.
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=607&cod=537&page=

De site van pillywilly schrijft hier dat melkkefir wel mag :
http://candida.pilliewillie.nl/schimmel-infectie/behandeling.candida.infectie.fermenteren.1.php

Door de twijfel lijkt mij zelf verstandig door het zeker niet te nemen tot dat mijn klachten verdwenen zijn.
Ik zou heel graag een mening van jullie willen horen.
 
er gebeurd iets vreemds ik krijg iets niet gepost over kefir hier ,ik krijg ook deze melding :
FOUT: Gedupliceerde reactie gedetecteerd, het lijkt erop alsof je dit al geschreven hebt!

kun je even helpen Mike ? dit plaatst hij wel
 
Afgelopen vrijdag heb ik van mijn natuurarts te horen gekregen dat ik een forse candida infectie bezit.Vorig jaar was dit ook het geval alleen in mindere maten.Het is gevonden in het bloed en in de ontlasting.Toen ik 3 jaar geleden begon met Wapf heb ik ook een onderzoek gehad ,het was toen niet aanwezig.

Zelf heb ik sterk het vermoeden dat dit door mijn melkkefir consumptie komt ,de afgelopen 2 jaar heb ik dit veel genuttigd zo'n 1,5 liter per dag ,dit was ook het meeste wat ik aan voeding binnen kreeg.

Nu zit ik met het dilemma dat er veel tegenstrijdige berichten zijn over melkkefir en candida.Mijn arts raad melkkefir af maar de zelfde korrels op basis van kokos mag ik wel.Ik vroeg aan hem waarom ,hij antwoordde i.v.m de lactose ,onzin dus want de lactose is door het fermentatieproces afgebroken.

Ik zou heel graag willen weten hoe het precies zit.Vind het jammer want ik ga nog iedere week bij mij in de buurt 10 liter verse rauwemelk van puur gras gevoerde koeien halen voor de rest van het gezin.Op de website van de natuur Diëtisten raden ze het ook af om gefermenteerde producten en gisten te nemen.
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=607&cod=537&page=

De site van pillywilly schrijft hier dat melkkefir wel mag :
http://candida.pilliewillie.nl/schimmel-infectie/behandeling.candida.infectie.fermenteren.1.php
Door de twijfel lijkt mij zelf verstandig door het zeker niet te nemen tot dat mijn klachten verdwenen zijn.
Ik zou heel graag een mening van jullie willen horen.
 
Vrijdag heb ik van mijn natuurarts te horen gekregen dat ik een forse candida infectie bezit.Vorig jaar was dit ook het geval alleen in mindere maten.Het is gevonden in het bloed en in de ontlasting.Toen ik 3 jaar geleden begon met Wapf heb ik ook een onderzoek gehad ,het was toen niet aanwezig.

Zelf heb ik sterk het vermoeden dat dit door mijn melkkefir consumptie komt ,de afgelopen 2 jaar heb ik dit veel genuttigd zo'n 1,5 liter per dag ,dit was ook het meeste wat ik aan voeding binnen kreeg.

Nu zit ik met het dilemma dat er veel tegenstrijdige berichten zijn over melkkefir en candida.Mijn arts raad melkkefir af maar de zelfde korrels op basis van kokos mag ik wel.Ik vroeg aan hem waarom ,hij antwoordde i.v.m de lactose ,onzin dus want de lactose is door het fermentatieproces afgebroken.

Ik zou heel graag willen weten hoe het precies zit.Vind het jammer want ik ga nog iedere week bij mij in de buurt 10 liter verse rauwemelk van puur gras gevoerde koeien halen voor de rest van het gezin.Op de website van de natuur Diëtisten raden ze het ook af om gefermenteerde producten en gisten te nemen.
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=607&cod=537&page=

De site van pillywilly schrijft hier dat melkkefir wel mag :
http://candida.pilliewillie.nl/schimmel-infectie/behandeling.candida.infectie.fermenteren.1.php

Door de twijfel lijkt mij zelf verstandig door het zeker niet te nemen tot dat mijn klachten verdwenen zijn.
Ik zou heel graag een mening van jullie willen horen.
 
Afgelopen vrijdag heb ik van mijn natuurarts te horen gekregen dat ik een forse candida infectie bezit.Vorig jaar was dit ook het geval alleen in mindere maten.Het is gevonden in het bloed en in de ontlasting.Toen ik 3 jaar geleden begon met Wapf heb ik ook een onderzoek gehad ,het was toen niet aanwezig.

Zelf heb ik sterk het vermoeden dat dit door mijn melkkefir consumptie komt ,de afgelopen 2 jaar heb ik dit veel genuttigd zo'n 1,5 liter per dag ,dit was ook het meeste wat ik aan voeding binnen kreeg.

Nu zit ik met het dilemma dat er veel tegenstrijdige berichten zijn over melkkefir en candida.Mijn arts raad melkkefir af maar de zelfde korrels op basis van kokos mag ik wel.Ik vroeg aan hem waarom ,hij antwoordde i.v.m de lactose ,onzin dus want de lactose is door het fermentatieproces afgebroken.

Ik zou heel graag willen weten hoe het precies zit.Vind het jammer want ik ga nog iedere week bij mij in de buurt 10 liter verse rauwemelk van puur gras gevoerde koeien halen voor de rest van het gezin.Op de website van de natuur Diëtisten raden ze het ook af om gefermenteerde producten en gisten te nemen.
De site van pillywilly schrijft hier dat melkkefir wel mag :


Door de twijfel lijkt mij zelf verstandig door het zeker niet te nemen tot dat mijn klachten verdwenen zijn.
Ik zou heel graag een mening van jullie willen horen.
 
Vind het jammer want ik ga nog iedere week bij mij in de buurt 10 liter verse rauwemelk van puur gras gevoerde koeien halen voor de rest van het gezin.

Beter kun je toch niet krijgen?
Van de melkkefir krijg je echt geen candida!!
 
Van de melkkefir krijg je echt geen candida!!

Hoezo niet?

Ik ben hier wel benieuwd naar want mijn candida groeit ook weer als een wilde en ben dus wel een heel benieuwd wat hier dan nou wel de oorzaak van is.
 
Uit mijn vorige post werkten de links nu ik probeer het nog ééns.

hier een citaat uit de website van natuurdietisten.nl



3) Het vermijden van gisten, schimmels en gefermenteerde producten Een vast onderdeel van het Candida-dieet is het vermijden van producten die gist bevatten of door vergisting (fermentatie) geproduceerd zijn. Vaak wordt hiervoor als reden opgegeven dat dergelijke producten kunnen leiden tot de vorming van stoffen die de groei van Candida in de darm kunnen bevorderen. Of dit werkelijk het geval is valt te betwijfelen: hiervoor zijn in ieder geval geen duidelijke aanwijzingen te vinden in de medische literatuur. Het vermijden van deze producten kan wel een ander, in de praktijk vele malen belangrijker doel dienen: het vermijden van veel voorkomende antigenen.

Volgens Pille Willy is melkkefir wel toegestaan :
http://candida.pilliewillie.nl/schimmel-infectie/behandeling.candida.infectie.fermenteren.1.php
 
Uit mijn vorige post werkten de links nu ik probeer het nog ééns.

hier een citaat uit de website van natuurdietisten.nl



3) Het vermijden van gisten, schimmels en gefermenteerde producten Een vast onderdeel van het Candida-dieet is het vermijden van producten die gist bevatten of door vergisting (fermentatie) geproduceerd zijn. Vaak wordt hiervoor als reden opgegeven dat dergelijke producten kunnen leiden tot de vorming van stoffen die de groei van Candida in de darm kunnen bevorderen. Of dit werkelijk het geval is valt te betwijfelen: hiervoor zijn in ieder geval geen duidelijke aanwijzingen te vinden in de medische literatuur. Het vermijden van deze producten kan wel een ander, in de praktijk vele malen belangrijker doel dienen: het vermijden van veel voorkomende antigenen.

Volgens Pille Willy is melkkefir wel toegestaan :

Melkkefir bevat Candida gisten.Hoe kan je dan kefir adviseren bij de behandeling van een candida infectie ? Dat is heel eenvoudig.Bij gezonde mensen die geen chemokuur ondergaan , HIV hebben of met immuunsysteem onderdrukkende geneesmiddelen worden behandeld is candida geen enkel probleem.Ook niet als het in een kleine hoeveelheid in de melkkefir zit.

De klachten die u ondervindt worden namelijk niet door de candida veroorzaakt maar door een darmflora dysbiose. En een darmflora dysbiose kan het best worden behandeld met een probioticum en dat is nu precies wat kefir is ,een zelf gemaakte probioticum.

Van mijn arts heb ik probioticum in de vorm van capsules gekregen ,iemand op het web vertelde mij dat dit geen gisten bevat.
 
De oorzaak van candida zou dus een disbalans in de darmen zijn. Daar kan ik me wel in vinden.
Bedankt voor je uitleg Henry!
 
Ervaar je de laatste tijd meer stress of ziekte? Je weet wat dat doet met je lichaam.

Ik weet niet wat voor soort en hoeveel koolhydraten je tot je neemt?

"Vraagt heel stiekem": zondig je soms wel eens met iets wat absoluut niet wapproof is? :$
 
@Devotion: voor mij sla je alle spijkers op de kop.

Eerst maar eens stress zien te tackelen. Dit is een rode draad in mijn leven welke me steeds duidelijker wordt.

Ziekte is net achter de rug met daaropvolgende antibiotica. Ook niet zo gunstig :-?

100% WAPF proof eten doe ik inderdaad niet. Echter betwijfel of hier een oorzaak ligt aangezien ik al jaren barst van de candida. Ik denk dat de twee vorige factoren meer mee tellen waarbij het vooral de stress is. Sterker nog, ik vermoed dat de stress ook de oorzaak van de ziekte was. Het is dus zaak het monster stress eens in de ogen te kijken. Ik weet echter nog niet hoe ik dat aan moet pakken. Er zijn nieuwe inzichten en dat is al een flinke stap :)
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
554.877
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan