heb een antwoord gevonden:
Je kunt ook een rauwe melk-test doen om te kijken of het melk van goede kwaliteit is.
Dat gaat als volgt:
Schud wat rauwe melk in een glas, laat dat 5 dagen (op kamertemperatuur) op het aanrecht staan.
De melk veranderd dan in zure dikke melk wat je gewoon kunt eten.
Het lijkt een beetje op yoghurt.
De melk mag dus niet gaan rotten.
Veel melk van tegenwoordig, zeker als er geïnjecteerd wordt (mest), wordt niet zuur, maar gaat rotten. Dit gebeurt ook als veel krachtvoer en mais wordt gevoerd. De vraag is wat er in onze darmen gebeurt als je zulke melk drinkt.
Volgens mij krijgt het anaerobe (zuurstofarme) bodemleven in de bodem een vervolg in de darmen van mensen. Bovendien bevat deze melk hoogst waarschijnlijk veel giftige fenolen , zoals lijkengif. Mensen zouden eerst de proef op de som moeten nemen en melk van een boer bij kamertemperatuur wegzetten en kijken of deze zuur wordt. Dit moet je dan wel doen van melk van koeien waarbij er geen extreem weer is geweest zoals erg heet weer of heel erg koud, want dan kan de koe door het stress moment andere melk produceren. Als mensen dit doen komen ze vanzelf bij boeren die nog goede melk produceren.