koffie

Zie mijn post over je verwijderde amalgaamvullingen. Ik vermoed ook een wisselwerking met kwik.

Mike
 
Als je dan toch koffie drinkt, dan beter buiten de cortisolpiektijden van tussen 8-9, tussen 12-13 tussen 5:30 uur-6:30 uur. http://tinyurl.com/nzcx2yp via http://tinyurl.com/nw8bosj
 
Zeer interessant onderwerp!

Ik weet niet of er hier mensen zijn die bekend zijn met John Kiefer? Dokter, bodybuilder en tevens auteur van de boeken Carb Nite en Carb Back-Loading.

Het idee achter Carb Backloading is dat de koolhydraten op het juiste moment gebruikt worden om je spieren te laten herstellen na een training. Overdag eet je geen koolhydraten, omdat dit zorgt voor een onnodige piek van de bloedsuikerspiegel. In principe is je lichaam in de ochtend optimaal ingesteld om vet te verbranden.

Volgens het Carb Backloading principe is het dan onverstandig om dit proces te gaan verstoren met een grote hoeveelheid koolhydraten. In de ochtend pieken de cortisolwaarden (stresshormoon) van je lichaam. Dit hormoon is belangrijk voor de vetverbranding en als je in deze periode een grote hoeveelheid koolhydraten eet is de kans hoger dat het omgezet wordt in vet.

Carb Back-Loading is meer bedoeld voor mensen die aan krachttraining doen.

"Carb Nite" is is dan weer bedoeld voor mensen die niet sporten, daar gaat het vooral om dat je 6 dagen geen enkel vorm van koolhydraten mag eten (minder dan 30 gram per dag), groenten zoals sla en dergelijke zijn wel toegelaten en op dag 7 mag je je dan weer voluit laten gaan wat koolhydraten betreft omdat je lichaam anders het dieet (of lifestyle is misschien beter gezegd) gewoon geraakt waardoor je niet meer afvalt. Deze man is tevens een voorstander van dierlijke vetten in plaats van plantaardige, dus er zijn veel gelijkenissen met het WHAPF-dieet naar naar mijn mening.

Maar nu vooral het gedeelte over koffie en cafeïne...

Deze man adviseert om koffie met heavy whipped cream (room) te drinken bij het opstaan (begin van de dag) voor optimale vet verlies.

Een stukje over cafeïne uit zijn boek:

Anyone, on any diet, can use caffeine as adjunct nutrition
with benefits. The basics of caffeine are impressive: accelerated fat burning, increased adrenaline response, heightened awareness, improved strength and possibly even greater nitrous oxide
accumulation in muscle tissue. But caffeine enhances certain aspects
of Carb Back-Loading making it indispensible.

The fat-burning properties complement the first half of the day
when Carb Back-Loading because of the lack of carbohydrates in the
diet, without which the body burns fat readily. Carbs and the
subsequent insulin release don't necessarily block the fat-burning and mobilizing properties of caffeine but can interfere and limit it. By eliminating carbs during the first half of the day and including caffeine, the body burns more fat.

Thus far, I've been referencing caffeine and I mean specifically
caffeine, which is found in coffee and guarana beans. Caffeine is the strongest known natural member of a family of compounds called methylxanthines2.

Other sources of caffeine actually don't have much true caffeine. Chocolate contains a methylxanthine called theobromine and teas
contain theophylline. In terms of function, each of these acts differently in the intensity of response.

Theobromine and
theophylline do not stimulate the system with the strength of caffeine, but their effects last longer. Despite lasting longer,
caffeine’s stronger response and the infinite availability thereof
makes it a better choice for serious athletes. When I speak of
caffeine, thefore, I am referencing caffeine, not using it as a generic
catch-all phrase for methyxanthines.
Most of the time, I'm going to
recommend coffee. Not
because it's a cheap and
abundant source of caffeine,
but because roasted coffee
beans also contain chemicals
called cholinomimetics that
are minor stimulants, but can
also suppress hunger. They
can be found in decaffinated
coffee as well, which is why people still experience a stimulant
effect from decaf.

Those are the basics. What makes caffeine integral to Carb Back-
Loading is the ability to cause transient insulin insensitivity. Not
only does insulin interfere with the actions of caffeine, but caffeine
interferes with insulin's function as well, by decreasing insulin-
mediated tGLUT response.

With caffeine, it's possible to both amplify Carb Back-Loading when
training at the perfect time, but also to modify insulin sensitivity to
accommodate training at non-ideal times, such as in first thing in
the morning. People are the most sensitive to insulin in the morning, and most apt to store excess carbs as fat —caffeine changes
that.

Caffeine can also increase the speed at which we resynthesize and
replenish glycogen after training. The reason for this, I suspect, is
the same reason Carb Back-Loading works: caffeine shuts down
insulin sensitivity instead of depending on circadian rhythms, while
training causes the all-important translocation of tGLUT. Since fat
cells no longer compete for blood sugar, there will be larger
amounts of sugar available for muscles to refill drained glycogen
stores.

As it seems to go with any extended talk about caffeine, people often
get confused about caffeine’s role with insulin, mistaken in the
belief that caffeine causes insulin release. This is absolutely not
true, despite Barry Sears’ ranting in The Zone.

What is true, however, is that caffeine ingestion with carbohydrates
increases the amount of insulin released. Caffeine’s ability to
desensitize cells to the action of insulin drives greater total insulin
production as the body tries to clear blood sugar.

Cells can no longer clear glucose as rapidly, so the extended
elevation in blood sugar causes the body to release higher amounts
of insulin, attempting to clear the sugar faster. It’s a positive-
feedback loop: caffeine inhibits insulin action and the body
interrupts this as a need to produce more insulin.

------------------------------

Hier een korte video waar hij uitleg geeft over cafeïne en nicotine:



En hier een video waarom room (heavy whipped cream) zo superieur is bij koffie:



Eerlijk gezegd vind ik zijn theorie best zeer interessant en ik geloof er wel in maar heb een aantal vragen aan jullie:

1) Wat het "vet verlies" betreft, zijn jullie het ook eens met zijn theorie?

2) Wat vinden jullie in het algemeen over deze principe van eetstijl?

3) Ik hoor hier regelmatig dat cafeïne slecht en ongezond is voor de bijnieren, maar geld dit enkel voor mensen die al reeds een bijnier probleem hebben of hadden of is dit gewoon een gevaar voor iedereen?

Kan het echt zo'n kwaad als je dagelijks 1 kopje koffie (biologisch) met volvette room zou drinken?

Ik hoop dat ik naast de forumleden ook een antwoord mag ontvangen van Mike, Poekie, Tanja en Lievergezond :-)

Ik apprecieer elke mening en we kunnen alleen maar van elkaar leren.
 
Hier is al e.e.a. over geschreven in de topic over IF:

https://www.fatsforum.nl/topic/intermittent-fasting/

Dat ene kopje koffie in de ochtend met room (of boter) heet in het jargon 'bulletproof coffee'. Wat Kiefer beweert over caffeine klopt allemaal: caffeine in koffie werkt sneller en heftiger dan in thee of chocola. De vraag is of dit wenselijk is.

Caffeine in bijv. groene thee werkt langzamer, maar ook langer door. Zelf drink ik iedere ochtend een pot groene thee en ik ben dus zeer zeker niet tegen caffeine. Dat kan ook niet, want het is een natuurlijke stof die voor menselijke consumptie geschikt is en alls in de natuur heeft zijn nut.

In groene thee zitten er echter ook remmende factoren die in koffie ontbreken, waardoor caffeine in koffie ongehinderd een snel en heftig effect teweegbrengt. Dit werkt zeer slopend in op de bijnieren en is voor niemand goed, ook niet voor mensen met sterkere bijnieren. Een kop koffie in de ochtend zet je onmiddellijk in de vecht-of-vluchtstand, of er nu botervet in zit of niet.

Bedenk dat het principe van de 'bulletproof coffee' afkomstig is uit de bodybuilders- en fitnesswereld en het dus niet onmiddellijk overzetbaar is naar reguliere consumenten die aanzienlijk minder calorieen verbranden of spierverlies ervaren.

Zo is ook het regime van 'carb loading' niet meteen overdraagbaar naar de doorsnee persoon. Vooral vrouwen trekken het niet als ze onder de 30 gram koolhydraten per dag moeten eten en crashen dan hopeloos. Menige man die gewend is zijn energie uit kh te halen loopt ook het risico volledig in te storten op dit extreme dieet.

Wel ben ik het eens met Kiefer dat afwisselen met dan weer wat meer kh en dan weer wat minder kh (flexibel metabolisme) het lichaam aanzet tot vetverbranding (en dus gewichtsverlies). Maar maakt het de man zelf zo gezond? Kijk eens naar dat opgeblazen gezicht en die rode huidskleur, volgens mij moet hij zijn bloeddruk goed in de gaten houden!

Mike
 
Heb even een vraag aan die gene die net als ik helemaal geen koffie meer drinkt.Zondigen jullie wel een met koffie drinken ?Bijvoorbeeld je wilt in de stad gezellig wat drinken en je hebt geen zin in flauwe thee.Het gaat hier om hoogstens 4x per jaar koffie.
 
Ik beschouw mezelf als een sociale koffiedrinker. Thuis drink ik het nooit, maar buitenshuis zo af en toe wel.

Mike
 
Ik drink ook graag een bakkie in de stad, moet wel een goeie bak zijn, de zonde waard.
Zou mij geen zorgen maken over 4 keer per jaar.
 
Bedankt Mike en Tanja ,ik was ruim 3 jaar geleden nog een echte koffiejunk ,ik dronk makkelijk 10 senseo's op een dag.In het begin had ik er echt moeite mee ik hunkerde elke dag er naar dit is nu helemaal over.Ik wacht er nog even mee tot ik mijn uitslagen van mijn cortisol onderzoeken heb gekregen.De vorige keer was mijn cortisol gehalte ook niet al te best.Ik verwacht nu ook niet veel beter.

Maar ontspanning is ook erg goed voor de gezondheid,ik merkte dit toen ik een hele tijd geleden aardig wat biertjes had gedronken ,(terwijl alcohol helemaal fataal is voor psoriasis en reuma)ik heb me er door een aantal weken goed gevoeld.
Binnenkort krijg ik ook de uitslagen van mijn darmen ,via ontlastingsonderzoek etc .

gr.Henry
 
Ik heb ook op de afdeling van Nespresso (callcenter) gewerkt. Daar konden we zoveel Nespresso drinken als we wilden. Ik lustte het echter niet en drink op het werk mijn meegebrachte theebuiltjes groene jasmijnthee en venkelthee. Dat was wel een grap, een koffiespecialist, want zo noemen ze je dan, die geen Nespresso lust :-)

De lekkerste koffie vind ik met zo'n Italiaans apparaatje:
https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q...aat&tbm=shop&spd=13881969901307012996
en dan warme melk erbij, megaveel melk en een lepeltje honing. Maar nu met de detox ben ik daar ook mee gestopt. Ik dronk het niet veel hoor.
In de stad wil ik wel eens een koffie verkeerd drinken, maar ik vind hem nooit lekker, altijd zo sterk. Wel lekker is koffie met echte slagroom, maar die vind je bijna nergens.
En warme chocolademelk is altijd chocomel, dus dat drink ik ook niet en thee vind ik niet echt lekker, omdat ik het al de gehele dag op het werk drink. Dat is dus altijd moeilijk voor mij.

Dorothé
 
Ik drink ook wel koffie buiten de deur: binnen de deur gelukkig niet meer en dan taan ik er ook niet naar. Buiten de deur als ik ergens uit drinken of eten ben, maar gelukkig ben ik niet meer zo veel "sociaal" in deze zin dan. Wel op mijn werk, drink ik koffie soms. Vraagje: zijn de negatieve eigenschappen van koffie vooral toe te schrijven aan de verbranding van de bonen? M.a.w.: hoe slecht of goed voor de gezondheid is ongebrande koffie-extract van de groene bonen?
 
@Tanja:

Ik drink ook graag een bakkie in de stad, moet wel een goeie bak zijn, de zonde waard.

Wat versta jij onder een goeie bak? slagroom ,koffiemelk suiker ?
Heb zelf nooit koffie zwart gedronken dit vond ik nooit lekker misschien nu wel.
 
Een goeie bak bedoel ik mee kwaliteitskoffiebonen, geen slappe zooi of verbrande koffiebonen, zelf drink ik graag cappuccino met een dikke laag stevig schuim, gemaakt door een barrista met verstand van zaken, niet te warm niet te koud, waar het schuim ook niet van doodslaat na 1 keer roeren.

In Maastricht drink ik die tegenwoordig bij Koffie, Maartje en Joost, daar maken ze hem met "verse" (geen gesteriliseerde) biologische melk. Heerlijk! Kan ik echt van genieten, ook in mijn eentje trouwens ?
Ze hebben er ook verse gemberthee voor de dagen dat ik geen koffie drink. Echte goede filterkoffie is mits goed gezet ook lekker, zeker met een dot ongezoete slagroom, maar dat is nog moeilijker te vinden dan een goede cap.
 
Bedankt Tanja voor de tip.Voor een goeie bak ben ik wel bereid om een stukkie te rijden.Cappuccino staat bij mij alleen maar bekend om de bocht in die zakjes poeder met vanille smaak,wat volgens mij veel erger is dan gewone gemalen koffie.Welke Cappuccino is beter ?
 
Die zakjes? Pure chemie, kun je mij mee jagen! Getver, nee dat heeft niks met koffie te maken, net als die ijskoffies die ze tegenwoordig verkopen overal, megaveel suiker en rommel.
Versgemalen koffiebonen van goede kwaliteit, vers gezet, met door stoom met de hand opgeschuimde melk moet het zijn. Of slagroom, in België krijg je bijna overal slagroom in je koffie als je cappuccino besteld, Duitsland is de slagroom vaak ongezoet.
Ik rij of fiets er ook graag voor om.
 
Ik denk dat ik voorlopig maar helemaal geen koffie meer drink. Mijn ervaring is dat een beetje stoppen toch weer gemakkelijk overgaat in regelmatig koffie drinken. Dan maar liever helemaal niet. Ik ben er juist weer mee gestopt sinds 3 dagen. Gisteren nog flinke hoofdpijn gehad, vandaag helemaal niet. Ik voelde me vanochtend lekker loom na het wakker worden, echt zo genoeglijk langzaam op gang komen, met veel minder "er moet nog van alles" in het hoofd.
Verder is mijn energie ook meteen veel gelijkmatiger. Zo merk je pas hoe slecht koffie voor je is. Het schijnt wel een goed middel te zijn om slaven aan de gang te houden, altijd goed voor maximalisering van de belastingopbrengsten.
 
Ik ben jaren geleden met koffie gestopt en ik taal er ook helemaal niet meer naar. Dus waarom zou ik het drinken.

Overigens drink ik ook geen thee. Thuis zou je er op kunnen letten dat je goede thee drinkt maar dan is de stap klein om buitenshuis ook thee te drinken en dan heb je toch weinig zicht op de kwaliteit.

Voor het gemak drink ik dus alleen water en rauwe melk.
 
Ik drink alleen nog koffie na de maaltijd als k uit eten ben geweest, en dan smaakt het ook wel verschrikkelijk lekker.

Afgelopen weekend was ik in Maastricht en als ik eerder van Maartje & Joost had geweten dan had ik er een kijkje kunnen nemen.
Ik had nog wel een stukje kaas en zuurdesem brood bij een erg mooie zaak gekocht ergens in het oude gedeelte.
 
Ik ben jaren geleden met koffie gestopt en ik taal er ook helemaal niet meer naar. Dus waarom zou ik het drinken.

Overigens drink ik ook geen thee. Thuis zou je er op kunnen letten dat je goede thee drinkt maar dan is de stap klein om buitenshuis ook thee te drinken en dan heb je toch weinig zicht op de kwaliteit.

Voor het gemak drink ik dus alleen water en rauwe melk.


thee hoef je echt niet te laten hoor! Zijn zoveel goede theeen! Chai thee, brandnetel, vlierbloesem, salie, kamille, gember etc etc
 
Op de duitse TV was nog niet zo lang geleden een programma over koffie. Het werd heel erg bespoten met gif. Daar keek ik erg van op. Om de een of andere reden had ik dat niet verwacht.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.699
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan