Primeur: "Genees tandbederf" van Ramiel Nagel te bestellen bij Succesboeken

Oke, Mike bedankt voor je reactie. Dat kleine stukje kunstmateriaal zal dus voor wat betreft de remineralisatie niet nadelig zijn.

Hier is een quote van een mening van iemand op curezone.

Quote:
"if" you have zero dental work in your entire mouth, then yes, anyone can rebuild tooth enamel with proper diet that produces no stomach acid, which produces proper alkalibe salavia......if you have enough plant calcium/minerals/iodine supplenting your natural diet, your new red blood cells will quickly start rebuilding you a new body..

Got dental work in your mouth such as metal or plastic fillings? The odds are it will be very sow...ever had dental work on the tooth in question...if yes, then the answer is 100% never/no way.

MH


Jodium is wel bevorderlijk voor de tanden, nietwaar? Schrijft Ramiel daar ook iets over in zijn boek? Zo ja welk hoofdstuk/pagina?

 
Is het bevorderlijk om je tanden te 'poetsen' met een Miswak twijgje?

Het schijnt zuur te zijn, maar toch claimt men dat het helpt met het terugdraaien van tandbederf.

 
Heeft iemand ervaringen met vasten en het genezen van cariës?

Via deze site vond ik het boek "Fasten heilt Karies" van Robert Römer, Hier te bekijken.

In Kapitel C wordt het onderzoek van Weston Price belicht.

De site van de auteur:

[URL]http://www.fasten-heilt-karies.de/in-eigener-Sache.html[/URL]

Online zijn meerdere verhalen te vinden van mensen die claimen met vasten hun tandbederf te hebben kunnen genezen. Aangezien je geen voedingsstoffen, enkel water met praktisch geen mineralen tot je neemt lijkt het onwaarschijnlijk?

Of is hetgeen vasten 'energetisch' met je lichaam/mind/spirit/'energetische lichamen' doet heilzaam voor het genezen van tandbederf?

 
hoi Sprout, fantastische vondst!

Een beroep doen op het spijsverteringsstelsel kost ons in elk geval energie.

Je spaart dat uit als je dat beroep erop niet doet.

Mensen die ziek zijn kunnen vaak ook niet zo goed eten.

Dat zal te maken kunnen hebben met prioriteiten stellen.

 
Hoe zit het eigenlijk met Strontium in relatie tot het genezen van tandbederf. Ik kan nergens vinden dat Ramiel dat aanhaalt in zijn boek (bij het onderdeel Trace Minerals Repair Cavities komt het in ieder geval niet aan bod).

Quote:
Strontium ranelate was found to stimulate bone formation and inhibit bone resorption. This dual-action (formation and resorption) medication can also be considered as a possible therapeutic agent for accelerating fracture healing and increasing itsmechanical properties.

[URL]http://www.medicographia.com/2010/07/fracture-healing-and-antiosteoporotic-treatments/[/URL]



Zie ook:[URL]http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2898010/[/URL]

De concentratie strontium zou bij helende botbreuken ter plekke hoog zijn (kan de specifieke website waar dit stond helaas niet meer vinden).

Zou dit ook het geval kunnen zijn bij het genezen van cariës? Dat wanneer er genoeg strontium via dieet (of supplement) aangevoerd wordt een caviteit sneller geneest?

Dit is ook erg interessant:

[URL]http://www.healingteethnaturally.com/dentinal-fluid-transport-steinman-leonora.html[/URL]

Gaat over welke factoren (o.a.: suiker, stress, exercise/circulatie en micronutriënten) het dentinal fluid transport kunnen beïnvloeden, cruciaal dus voor gezonde tanden/de genezing van tanden.

 
Op de site van oneradionetwork.com staan een aantal interessante interviews met Ramiel Nagel, ook al geeft hij niet ontzettend veel prijs toch de moeite waard om te luisteren.

Een aantal zaken begrijp ik niet goed, Ramiel raad aan om niet lowcarb te gaan eten, omdat hij ook juist dan veel problemen ziet ontstaan dan/verergeren. (De protecollen om tanden te genezen van Weston Price en bijv. Dr. May Mellanby bevatten beide wat starch en wat fruit.)

Hij geeft aan om starch in combinatie met eiwit (en vet) te eten om de suikers trager te maken. Fruit is volgens hem erg verstorend voor de bloedsuikerspiegel maar aan de andere kant haalt hij wel (zoete) aardappelen aan?? Terwijl wanneer je een Insuline index tabel erop naslaat je ziet dat aardappelen (121) een (veel grotere) insuline response geven dan bijv. appels (59) sinaasappels (60) bananen (81) druiven (82)?

Of doelt hij ook op de verstorende werking van fructose op de hormoonklieren?

Mijn eigen ervaring is dat te laag in koolhydraten zitten, zeker tijdens de koude wintermaanden, juist zorgt voor slechte doorbloeding; koude handen, voeten en neus dus waarschijnlijk ook slechte doorbloeding van de tanden waardoor tandklachten verergeren waarschijnlijk vanwege geringe aanvoer van voedingsstoffen in de dental fluid door slechte tanddoorbloeding en slecht metobolisme.

(Rechtermuisknop -> "opslaan als" om mp3 bestanden op de te slaan)



=> Ramiel Nagel – Cure Tooth Decay: Heal & Prevent Cavities with Nutrition – October 28, 2008

[URL]http://www.oneradionetwork2.com/mp3/health/diet/nagel_ramiel_oct_27_nutrition_cure_tooth_decay.mp3[/URL]



=> Ramiel Nagel – Curing Tooth Problems with Diet – November 30, 2010

1ste uur van deze show: [URL]http://www.oneradionetwork2.com/mp3/health/dental/11.30.10_nagel_ramiel_cure_tooth_decay_one.mp3[/URL]

2de uur van deze show: [URL]http://www.oneradionetwork2.com/mp3/health/dental/11.30.10_nagel_ramiel_cure_tooth_decay_two.mp3[/URL]



=> Ramiel Nagel – Cure Tooth Decay: Remineralize Cavities and Repair Teeth Naturally – July 22, 2013

[URL]http://www.oneradionetwork2.com/mp3/health/dental/07.22.13_nagel_ramiel_tooth_health.mp3[/URL]

 
Zoete aardappelen mogen dan zo heten, maar het zijn geen aardappelen maar wortels. De vergelijking met aardappelen gaat dus niet op.

Mike

 
Dit onderzoek (gedaan onder Diabetes type 2 patienten) geeft anders:
Quote:
Both plain potato and sweet potato showed significantly higher serum glucose response compared to that of reference food (iAUC (M±SD): 234±65 in bread vs 361±81 in Potato and 416±47 in sweet potato; p<0.015 and 0.001, respectively). The similar glycemic response between plain potato and sweet potato was reflected in their GI values: 162±50 and 191±66, respectively.



Of zegt zo'n onderzoek gedaan op 'zieke' mensen niet zo veel?

Zie ook tabel 2 van dit onderzoek waarin zoete aardappel de bloedsuikerspiegel vergelijkbaar verstoord als brood en aardappelen, zo'n 120 min tot 150 min lang een verhoogde bloedsuikerspiegel.

Nog een andere studie die een vergelijkbaar resultaat laat zien, zie tabel op pagina 7, geschilde zoete aardappel is net zo slecht als een normale aardappel.

[URL]http://www.precisionnutrition.com/regular-vs-sweet-potatoes[/URL]

The glycemische lading is schijnbaar wel lager maar dit uit zich niet in minder bloedsuikerschommelingen. Een zoete aardappel bevat ongeveer 2x zoveel fructose dan een reguliere aardappel.

Juist bereidde linzen (ontkiemen, koken en vervolgens fermenteren (waarschijnlijk nog wel enig fytinezuur)) zijn in een genees tandbederf protocol misschien beter dan (zoete) aardappelen? Ze bevatten in ieder geval veel meer mineralen.

 
Ramiel noemde gepasteuriseerde slagroom overigens toxic. Gepasteuriseerde boter was volgens hem oke, hij adviseerde onder andere Kerrygold en Anchor (net als in zijn boek). Rauwe grasboter van snelgroeiend gras was het beste.

 
Mike, zo je nog even jouw visie willen werpen op het (zoete) aardappel verhaal naar aanleiding van de bronnen in een van mijn vorige berichten.

Tussen de recepten van Ramiel in zijn boek staan overigens wel aardappels, en ook gebakken zoete aardappel terwijl de studies aanhalen dat een zoete aardappel juist een hogere glykemische lading/index zou hebben wanneer deze gebakken is.
Quote:
A boiled sweet potato has a GL of 11, compared to a GL of 42 for a baked sweet potato.


Quote:
The way you prepare sweet potatoes makes a difference in their GI. The GI of a 150-g sweet potato, boiled with its skin for 30 minutes, is 46. That number rises to 94 if the same sweet potato is baked for 45 minutes. These dramatic differences come from the way the starches in sweet potatoes gelatinize during cooking. Foods that turn viscous, or jelly-like, in your digestive tract have a lower GI because the gelatinous substance slows the release of the nutrients in the food. Baking your sweet potatoes instead of boiling them changes the quality of their starches and transforms this root vegetable from a moderate-GI food to a high GI-food.


 
Waarom is gepasteuriseerde slagroom toxic? Welk argument wordt daarvoor aangevoerd?

Het zou betekenen dat je slagroom ook niet in sauzen gebruikt kan worden, want dan verhit je het sowieso.

 
sprout, 'baked' betekent: in de oven gebakken (in dit geval: gepoft). In een pan bakken/braden is 'fry'. In water koken is 'boil'. 'Cook' verwijst naar elke bereiding met hitte.

Mike

 
Meuzik, er is niet zo veel mis met gepasteuriseerde room. Verzadigd vet (in dit geval botervet) kan deze temperatuur makkelijk aan.

Mike

 
Quote:
sprout, 'baked' betekent: in de oven gebakken (in dit geval: gepoft). In een pan bakken/braden is 'fry'. In water koken is 'boil'. 'Cook' verwijst naar elke bereiding met hitte.

Mike



Bedankt voor je aanvulling Mike, maar hoe denk jij over de insuline respons van aardappelen vs zoete aardappelen? https://www.fatsforum.nl/topic/prim...bestellen-bij-succesboeken/page/4#post-125420]Dit verhaal uit een vorig bericht.

In zijn boek heeft Ramiel het over "sweet potatoes fried in ghee".

Volgens mij verschillen bakken/braden en in de oven bakken niet zo veel van elkaar, er ontstaat bij beiden nogal wat acrylamide. Iets dat met koken niet/nauwelijks aan de orde is.

De verandering van de structuur zou dus zorgen voor een hogere GL/GI dus lijkt mij de beste manier om het bij mashed sweet potatoes (eventueel in de schil) met veel boter te houden voor de minste verstoring op de bloedsuikerspiegel.

Quote:
Meuzik, er is niet zo veel mis met gepasteuriseerde room. Verzadigd vet (in dit geval botervet) kan deze temperatuur makkelijk aan.

Mike



Botervet bestaat voor:

63,38% uit verzadigd vet.

25,89% uit enkelvoudig onverzadigd vet.

3,70% uit meervoudig onverzadigd vet (deze vetten kunnen slecht tegen verhitting).

Zie: [URL]http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/133/2[/URL]

 
Ik lees net dat Ramiel is overleden, blijkbaar aan kanker. Eerst Cutler en nu Nagel. Twee grote verliezen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.519
Berichten
530.146
Leden
8.656
Nieuwste lid
Anne T
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan