Quote:
sprout, 'baked' betekent: in de oven gebakken (in dit geval: gepoft). In een pan bakken/braden is 'fry'. In water koken is 'boil'. 'Cook' verwijst naar elke bereiding met hitte.
Mike
Bedankt voor je aanvulling Mike, maar hoe denk jij over de insuline respons van aardappelen vs zoete aardappelen?
https://www.fatsforum.nl/topic/prim...bestellen-bij-succesboeken/page/4#post-125420]Dit verhaal uit een vorig bericht.
In zijn boek heeft Ramiel het over "sweet potatoes fried in ghee".
Volgens mij verschillen bakken/braden en in de oven bakken niet zo veel van elkaar, er ontstaat bij beiden nogal wat acrylamide. Iets dat met koken niet/nauwelijks aan de orde is.
De verandering van de structuur zou dus zorgen voor een hogere GL/GI dus lijkt mij de beste manier om het bij mashed sweet potatoes (eventueel in de schil) met veel boter te houden voor de minste verstoring op de bloedsuikerspiegel.
Quote:
Meuzik, er is niet zo veel mis met gepasteuriseerde room. Verzadigd vet (in dit geval botervet) kan deze temperatuur makkelijk aan.
Mike
Botervet bestaat voor:
63,38% uit verzadigd vet.
25,89% uit enkelvoudig onverzadigd vet.
3,70% uit meervoudig onverzadigd vet (deze vetten kunnen slecht tegen verhitting).
Zie:
[URL]http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/133/2[/URL]