"Een diepe kijk voorbij Lyme"

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
hoi Mike, ik denk niet dat het een sprookje is dat lyme in rauwe melk zit.

Ik denk dat het wel zo zou kunnen zijn: sterker nog: in de VS heeft een lymearts (Dietrich Klinghardt) het onderzocht: en alle rauwe melk die hij onderzocht: daar zat de lymebacterie in.

Alleen in rauwe melk zit vooral zoveel goeds ook natuurlijk.

 
In memoriam Barbara Pronk: zij pleegde recentelijk zelfmoord omdat ze zich niet uit de gevolgen van de ziekte van lyme gevochten kreeg: vlak voor haar dood, heeft ze een noodkreet aan de wereld laten horen:
Quote:
Als mijn laatste wens alvorens ik mijn leven zal beëindigen wegens een mensonterend geworden leven alleen nog maar gevuld met onvoorstelbaar lijden veroorzaakt door de chronische Ziekte van Lyme (en ME/CVS), wil ik hierbij dringend om uw aandacht vragen voor deze nog zeer onderkende en zwaar onderschatte ziekte, waarbij zelfdoding veelal doodsoorzaak nr. 1 is.

http://gedachtenvoer.nl/page/noodkreet-lyme-patient.html

Artikel in de telegraaf van vandaag: 'Vaak zelfdoding lymepatiënten' http://www.telegraaf.nl/binnenland/22474097/___Vaak_zelfdoding_lymepatienten___.html
Quote:
Een van de nu overleden lymepatiënten, de 39-jarige Barbara Pronk uit Rijswijk, schreef kort voor haar dood, op 19 maart jongstleden, een uitgebreide brief aan leden van de Tweede Kamer. Daarin vraagt ze, als ’laatste wens’, aandacht voor deze ziekte, waarvan volgens haar de ernst zwaar wordt onderschat.

„Lyme is geen ’normale ziekte’”, schrijft Barbara, „maar is een tegenstander van ongekend formaat: een strijd tegen bacteriën en hun giftige afvalstoffen die je lichaam teisteren in elk orgaan, elk stukje weefsel en iedere cel, en die je lichamelijk en geestelijk overnemen en je geheel kapotmaken van binnen.”

Mevrouw Pronk was al negen jaar ernstig ziek en totaal geïnvalideerd. Door Lyme leed ze ook aan de virale hersenziekte ME en het chronisch vermoeidheidssyndroom CVS, dat haar uitputte. Jarenlang had Barbara Pronk veel gezondheidsklachten, waarvan artsen en specialisten de echte oorzaak maar niet wisten te achterhalen. Jaren te laat werd bij haar de ziekte van Lyme vastgesteld, haar behandeling was derhalve ontoereikend.

„Alleen al vijf van onze leden hebben onlangs de dood verkozen, dat hebben we nog niet eerder in zo’n korte tijd meegemaakt”, stelt Miranka Mud van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten. „Bovendien weten wij van nog meer patiënten die uit het leven zijn gestapt, of dat hebben geprobeerd, omdat de ziekte hun leven ondraaglijk maakte.”


 
Hallo Lievergezond,

Wat verschrikkelijk, ik schrik hier van en denk dan aan de veroordeling van andere mensen die (nog) niet lijden onder de gevolgen van Lyme en het niet begrijpen of niet willen begrijpen. Ze zeggen gewoon dat je niet beter wordt, omdat je je met de ziekte identificeert. Dat kan in mijn geval niet eens, want ik heb al 46 jaar de bacterien in me en ik weet pas sinds vorig jaar juni dat ik de ziekte van Lyme heb!

Met lyme ben je al zo verschrikkelijk ziek en je komt nergens met de reguliere artsen. Als je wat geld te besteden hebt, kan je tenminste nog naar een goede natuurarts zoeken of kruiden gebruiken tegen de lyme. De ziekte maakt je leven idd ondraaglijk en toch zijn er mensen met lyme, waaronder jij en ikzelf die zo sterk zijn dat ze er tegen blijven vechten, en blijven lachen :)

groetjes

 
Mayk en andere, hoe zijn jullie erachter gekomen dat jullie de ziekte van lyme hebben?

Ik heb namelijk ook alle symptomen + hoog histamine gehalte + diagnose fibromyalgie en meer.

1,5 geleden via de huisarts dmv bloedonderzoek op lyme getest. Negatief. Maar ik heb gelezen dat die test niet volledig cq. betrouwbaar zijn?

Kortom: hoe kom ik erachter dat ik de ziekte van lyme heb?

 
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686...gen-om-toename-zelfdoding-lymepatienten.dhtml

Hoi Johan, ik ben erachter gekomen dat ik de ziekte van lyme had/heb via een lab-onderzoek bij mijn eigen plaatselijke laboratorium in opdracht van, en nou komt de crux, een vrijgevestigde arts.

Dit is een simpel onderzoek geweest, maar mijn huisarts kon op dit illumineuze idee destijds kennelijk niet komen.

Die kon niet beter dan me glazig aan gaan zitten staren als ik mijn klachten vertelde.

Vanaf het moment dat andere artsen hun nek wel voor mij wilden uitsteken, die buiten het normale Nederlandse reguliere behandelcircuit natuurlijk, wilde ze ineens de mouwen opstropen en zei ze dat ze popelde om uit te gaan zoeken wat er met me aan de hand was (behalve natuurlijk op de meest voor de hand liggende plekken zoeken).

Toen ik haar opnieuw met een zwart op wit diagnose van een Duitse zenuwarts met verstand van de ziekte van lyme confronteerde die nog meer uitgebreid bloedonderzoek had gedaan, wilde ze er niets van weten: want ze had mij nu eenmaal niet zelf naar die specialist doorverwezen (Nederland is zo ongeveer het enige land ter wereld dat werkt met doorverwijzingen naar specialisten).

Op jouw vraag van wat je het beste kan doen om de ziekte uit te sluiten (geen luxe, zeker ook niet in jouw geval Johan): laat een levend bloedanalyse verrichten.

Bij bijv. Jean Ludwig in Broek-in-Waterland 020-4031713

http://www.laat-natuurgeneeskunde.nl/

Of: www.lymebehandeling.nl

 
Jeez, die huisartsen! Erg herkenbaar dat glazig aan zitten staren van de huisarts. Soms moeilijk te begrijpen hoe zij handelen!

Hartelijk dank, ik maak meteen een afspraak met lymebehandeling die in Leusden zit. Goed te doen voor mij.

 
Om de hoeveelheid supplementen in capsule/pilvorm te verminderen, ben ik gaan onderzoeken welke tincturen ik interessant vind.

Er zijn er enkele die ik inmiddels in huis heb. Sommigen heb ik in huis 'voor het geval dat', anderen zijn voor direct gebruik als een kuur.

1 Daarvan is lomatium dissectum. Het is een algehele viruskiller. Er is geen drug dat beter in staat is om welk 'virus' dan ook aan te pakken. Ik zeg 'virus' want Mike heeft daar een andere kijk op.

Waarom plaats ik dit onder dit onderwerp? Omdat 1 van de zaken in een anti-lyme protocol is, om infecties tegen te gaan en daarmee het immuunsysteem te versterken.

Het is het waard om dit te onderzoeken en eventueel te proberen als je lyme hebt

 
Quote:
In het onderstaande schema heb ik de vijf verschillende vormen van de ziekte van Lyme met hun transformerende kwaliteiten op een rijtje gezet

Knipsellyme

Beschikken wij als mens al voldoende van bovenstaande kwaliteiten om aan deze ziektekiemen tegenwicht te bieden? Door de confrontatie met de verschillende vormen van de ziekte van Lyme wordt duidelijk dat de mensheid nog te weinig beschikt over trillingsvelden die gecreëerd worden door bewustzijnskwaliteiten als onthechting, mededogen, zijn en waarnemen met het hart.



http://dewenteltrap.nl/de-ziekte-van-lyme-2/knipsellyme/

http://dewenteltrap.nl/de-ziekte-van-lyme-2/

 
Tot 1 augustus kun je via de site van dr. Mercola de Directors Cut zien van Under Our Skin (lymedocumentaire): http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/07/26/under-our-skin-lyme-disease.aspx?e_cid=20140726Z1_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20140726Z1&et_cid=DM52540&et_rid=599917312

 
Quote:
Shifting the Lyme paradigm / teken aan de wand

Boek op woensdag: een nieuwe blik op de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme laat zich lastig vinden en bestrijden. In Shifting the Lyme paradigm wil auteur Huib Kraaijeveld verschillende manieren laten zien om met Lyme om te gaan.

In Boek op woensdag besteedt The Optimist aandacht aan een mooi, inspirerend, interessant of indrukwekkend boek. Deze week een videointerview met de auteur van het boek Shifting the Lyme paradigm van Huib Kraaijeveld.

Een tijdje geleden kregen wij contact met schrijver Huib Kraaijeveld, die een boek had geschreven over de ziekte van Lyme. Geen medisch boek, maar een gids voor mensen die Lyme hebben, én hun familieleden en vrienden. ‘Het boek gaat misschien nog wel meer over vriendschap, dan over ziek zijn’, zegt Kraaijeveld er zelf over.

Shifting the Lyme paradigm, heet het boek in het Engels, oftewel: het lyme paradigma verschuiven. In het Nederlands zal het Teken aan de Wand gaan heten. Lyme is een bacteriële ziekte, die niet alleen maar door teken wordt overgedragen. De ziekte kent veel verschillende ziekteverschijnselen en komt steeds vaker voor. Een goede reden om er aandacht aan te besteden, dachten wij.

Geen kant-en-klare oplossing

De ziekte van Lyme laat zich lastig vinden en bestrijden. Het doel van Kraaijeveld is niet om te vertellen hoe je van Lyme kan genezen, vertelde hij ons. ‘Er is geen kant-en-klare oplossing voor deze ziekte.’ Kraaijeveld wilde vooral vertellen wat de sociale omgeving van zieke mensen kan doen om hen echt te helpen. Inclusief hijzelf, want niet alleen heeft Kraaijeveld zelf de ziekte van Lyme, maar hij is ook bevriend met mensen die het hebben. Hij heeft een ongewone kijk op ziekte en gezondheid, die niet iedereen met hem zal delen. Zo ziet hij Lyme als een chronische ziekte, en het concept ‘chronische Lyme’ is in de medische vakliteratuur nog niet geaccepteerd. Maar er zijn veel mensen die ervaren dat Lyme bij hen niet zomaar voorbij gaat.

The Optimist sprak met Kraaijeveld over zijn boek, en over zijn missie. Bekijk hier het Engelstalige video-interview. http://vimeo.com/100980222


- See more at: http://theoptimist.nl/boek-op-woesndag- ... UbQHe.dpuf

http://www.lyme-paradigm.com/

http://on-lyme.org/en/

http://on-lyme.org/nl/face-wall#!

http://on-lyme.org/nl/blog

http://on-lyme.org/nl/about-us/media/mattman

http://huib.is/nl/help

http://www.lyme-paradigm.com/myths/common-sense/

http://huib.is/en/hype

http://huib.is/en/huib

Quote:
Vanaf 1999 ging mijn energie elk jaar iets naar beneden. In november 2013 dacht ik: ik kan net zo goed dood zijn. Laat mij maar omvallen. Ik heb het gehad. Mijn lichaam deed het niet, ik kwam de deur niet meer uit. Ik heb alles geprobeerd. Ik had het gevoel dat ik dood zou gaan. En heb daarop mijn crematie geregeld. Ik wilde het netjes achterlaten. De mevrouw van het crematorium had Huib gebeld om mijn verhaal nog te kunnen doen.

http://on-lyme.org/nl/blog/item/161-waarom-jac-zijn-eigen-begrafenis-annuleerde

 
Volgens Klinghart is er een verband tussen een kopertekort en de ziekte van Lyme.

Meer hierover zie volgende link

http://b12vitaminetekortpodium.blogspot.be/:

In de tussenliggende periode ook nog volgende informatie gelezen, maar nog niet eerder gemeld.

Op de site van Hendrik de Jong wordt er o.a. melding gemaakt van een B12 tekort in combinatie met de ziekte van Lyme.

http://home.kpn.nl/hindrikdejong/symptoom.htm

Is ook het inmiddels opgeheven lymenet niet ontgaan :

http://www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php?f=8&t=4784

Speelt er een B12 tekort ? Hiervoor een zelfhulp vragenlijst die ondersteuning biedt :

http://www.menssana.nu/pages/nl/nieuws/dossier-b12---b12-tekort-zelfscorelijst.php

Hans Reijnen noemt B12 tekort als vertragende factor in het herstelproces van de ziekte van Lyme en noemt het als een diagnose waaronder B12 tekort schuil kan gaan.

Zie volgende link :

http://www.menssana.nu/pages/nl/vitamine-b12-tekort-nieuw/symptomatologie.php

 
Soms overlappen de klachten elkaar :

http://liquorlekklachten.webklik.nl/page/ziekte-van-lyme

http://liquorlekklachten.webklik.nl/page/vitamine-b12

 
klopt het dat de duitse laboratoria betere testen hebben mbt lyme ? En wie weet welk lab je dan moet hebben ? Of kan het alleen via een arts getest worden ?

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.517
Berichten
528.469
Leden
8.652
Nieuwste lid
duncan
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan