rauwe melk kuur-wat is me overkomen?

Ik begrijp het idee van die leverstenen niet zo goed. Ik eet wekelijks runderlever, maar heb daar werkelijk nog nooit een steen in aangetroffen. Ik kan me niet voorstellen dat er stenen zitten in het orgaan zelf.... de galblaas is natuurlijk een ander verhaal.

 
Je raadt het nooit.. ik heb gisteren uitsluitend rauwe melk gedronken. Daarnaast ook een pot thee. Inderdaad lichte ontlasting. Licht en hard, daarna dun. Volgens mij zit er dus een galsteen in de weg.

De melk is erg lekker, en je mist je eten niet. Het scheelt ook een hoop tijd. Maar Amerikanen die dit doen drinken dan echt 6 liter. Ik zat gisteren op 4 en half. Eigenlijk niet echt genoeg denk ik.

 
@Oker, daar zeg je wat, scherp opgemerkt. Werkt het systeem van lever en gal bij de herbivoren die wij eten hetzelfde als bij mensen?

 
Nog iets over de melk Kuur:

Als je alleen melk drinkt, Drink de melk dan langzaam. Neem kleine slokjes zodat je lichaam de tijd heeft om de voedingsstoffen op te nemen. Giet het niet na binnen. Drink je melk op kamertemperatuur. Zet het van tevoren klaar op de aanrecht of zo. Drink de melk niet ijskoud, denk aan je spijsvertering. Verspreid de melk uit door de dag. Een glas, elk half uur met een gemiddelde van twintig glazen per dag. Een klein glas elk half uur is het oorspronkelijke protocol, of neem een glas elk uur. Eet of drink niet drie maaltijden van de melk en niets anders. Je zult ofwel een opgeblazen gevoel krijgen of niet genoeg melk drinken. De manier waarop je het comfortabel krijgt is het minimum aantal liter melk per dag te spreiden. Neem vaak rust. In het algemeen obstipatie betekent dat je niet genoeg melk drinkt en diarree betekent dat je te veel drinkt. Het kan ook afhangen van het vet gehalte van de melk, dan kun je iets mindere vette melk drinken, laat de melk dan staan en schep wat room eraf. Andere suggesties voor het verbeteren van de spijsvertering en stoelgang tijdens het melk dieet is om een ​​beetje vers citroensap vóór of na het drinken van een glas melk te nemen, het toevoegen van een beetje gekookte fruit aan het dieet, of het eten van een paar dadels of pruimen als dat nodig is. Het nemen van gefermenteerde rauwe melk producten kan ook nuttig zijn. Of een klysma.

Veel artsen en voedingsdeskundigen die zich zeer kritisch uitgelaten hebben op melk als een curatief dieet hebben betoogd dat de maag rebeleert omdat het constant aan het werk is zo, en dat het een periode van rust nodig heeft, welke, uiteraard, het niet heeft overdag als de melk regelmatig genomen wordt op half uur intervallen. Dit geldt in verband met andere voedingsmiddelen. Echter, wanneer er niets, behalve melk (met vruchtensappen, indien aangewezen, als aangegeven) genomen wordt wat betreft de maag, is er niets, in mijn ervaring, dat kwaad kan in het toevoegen van meer melk.

In feite, de gedeeltelijk verteerde melk die je al gedronken hebt, fungeert als een 'starter' voor de nieuwe levering van melk, het combineert perfect met het. De praktische ervaring van duizenden mensen die melk hebben genomen op deze manier, met de beste resultaten, bevestigen dit.

Het kan hier worden opgemerkt dat praktisch alle lichte spijsverterings problemen van de maag die zich kunnen ontwikkelen op het melkdieet, door toepassing van citroensap gecorrigeerd kunnen worden.

Zie ook:

http://www.milk-diet.com/classics/macfadden/chapter3/chapter3.html

 
Hier Thijs hoeveel melk:

How Much Milk Should Be Taken

The amount of milk to be taken depends entirely upon the condition of the patient, the condition of digestion, and whether one has been fasting a few days or many days, or eating regular meals previously. After a fast, it is necessary to begin milk gradually, the amount and rate depending upon the length of the fast. After a two or three day fast, take a glass of milk every hour on the first day, and every half hour thereafter for a period of twelve hours daily. After a fast of four or five days or longer, take a glass of milk every two hours on the first day, every hour on the second, and every half hour thereafter, for twelve hours daily. This last method may also be employed in most cases after fasts as long as ten days to two weeks, though it may be necessary to take smaller amounts for the first day and then follow with this plan.

Most adult male patients who have taken the milk treatment have found that the average amount they can take with comfort is eight ounces, or a glassful, every half hour—after this amount has been reached by the above plan. Women usually find four and a half to five quarts a day sufficient – approximately one quart a day less than men. They sip slowly, or take it through a straw, to facilitate the mixture of the milk with the saliva. Often they chew gum for five minutes, following each glassful. This they sometimes find to be of considerable benefit in aiding digestion. The gum used should be paraffin or other totally unflavored gum. But avoid this whenever possible.

The stomach after a fast is contracted, and the musculature, not having been exercised as usual, is weak; therefore its work must be taken up gradually, just as we begin exercise gradually after a rest cure. On the other hand, if the milk is taken immediately following a regular diet, a glass should be taken every half hour from the very first day. Some prescribe a glass every half hour while the patient is awake, but in a twelve-hour period enough milk is taken, and the twelve hours’ rest is beneficial. Those following this plan are stronger after completing the diet, and retain the weight gained.

The ideal amount is between five and six quarts daily. This is as much as anyone can successfully digest. Observe that I say successfully digest. It is true that many can push seven, eight, and even ten quarts of milk through the alimentary tract, but this milk is not digested, as has been proved many times by chemical examination of the feces. Positively less milk may be digested and assimilated on a large quantity than on a smaller quantity, because of the energy depression and energy dissipation through trying to digest and eliminate the excess over requirements.

The safe rule may be given as that which allows as much milk as can be comfortable digested, up to six or seven quarts a day as the usual maximum. But the stomach should be kept working close to its capacity during the milk drinking hours, when on this diet. Pay no attention to appetite and hunger. If no milk is taken during the night (and except in rare instances this should be the rule), there is usually a morning hunger that lingers for most of the succeeding day, and the milk is relished. It is the amount of milk digested and assimilated that is curative, and not that which is passed through the body. One man took but three quarts per day and gained five pounds in a month. Many others have done almost equally as well. Still, in a few unusual cases three times this amount has been taken, relished, and apparently normally digested.

Perhaps as satisfactory a plan as any for arriving at the most suitable quantity of milk is to take a quart of milk for each twenty-five to thirty pounds of body weight. As we can not give a definite amount that will be perfectly agreeable in every case, this plan usually can be followed safely. Much depends on the type of individual, and upon how nearly any particular case conforms to the average normal for that type.

A man six feet tall may weigh one hundred and thirty-five pounds and another of equal height may weigh two hundred and fifty, and neither one appear to be particularly seriously handicapped. But as the thin man should weigh more, he will require considerable milk to supply his defective digestive and assimilative organs with sufficient nourishment on which to gain; whereas the heavier man, whose digestion and assimilation are good, will require less to produce desired results, while still allowing him to reduce to a more nearly normal weight.

While a man weighing normally (not from fat) two hundred pounds will naturally require considerably more milk than one weighing normally (not emaciated) one hundred pounds, he will not require twice as much. For the former, six to seven quarts daily will be a low enough maximum—and it is occasionally safe to allow a two hundred pound man of the “raw-bone,” or all bone and muscle and no fat type, as much as eight quarts a day; while for the normal hundred pound man five quarts would be a liberal maximum, and four, or four and a half quarts at the most, would usually be safer. The normal man of five feet eight inches will weigh one hundred and fifty pounds. Six quarts daily will be his usual maximum quantity, and many of these men will make more progress on from five to five and a half quarts. But the six quarts per day may be considered a good average from which to work in deciding the most beneficial quantity for other weights, following the plan of a quart for each twenty-five to thirty-five pounds of body weight above or below the normal 150 pounds.

A woman’s frame is generally small, the texture of her tissues finer, her physical and physiological activities less pronounced. For these reasons, a woman will usually require daily, as I have stated elsewhere, about a quart of milk less than a man, even of the same height. The average normal woman is about five feet five inches in height and weighs about one hundred thirty-two pounds. She should use in ordinary cases about five quarts daily. Larger and smaller women can use this as a guide for securing the amount most suited to them.

Another rough guide is to take one quart of milk for each foot of height. This will apply for men, while women should use three or four ounces less per foot of height.

I might say here that one-eighth ounce glass of milk every half hour, or a pint every hour for twelve hours will give six quarts; a glass every forty-five minutes, or a pint every hour and a half for twelve and a half hours will give four and a half quarts; and a glass every hour for twelve hours will give three quarts. By this one can easily keep account of the amount consumed.

If one desires to take about five quarts of milk daily (which is the average “full quantity” for women) a forty minute schedule may be followed – continuing the milk from say, 7:30 a.m. to 8 p.m. Or, the regular half hour schedule may be used from 7:00 a.m. to 7:00 p.m., and the milk omitted at four periods during this drinking time; or by delaying the beginning in the morning, or discontinuing the milk sooner in the evening, or both, the same may be accomplished. Quantities other than the regular five quarts or six quarts (for women and men respectively) may be taken regularly by adjusting the schedule by some such method as just given, but as nearly as possible keep the drinking hours down to twelve, that the stomach may have a considerable period of rest. If more than six quarts is to be taken daily, shorten the period between glasses or, after the first few days, take a larger amount at each drinking period, rather than increase the length of the drinking hours.

I realize that one taking the milk diet has little time for other occupation – visiting, picture shows, etc.—but if the highest beneficial results are expected, nothing should be allowed to interfere with the régime. Some, however, do well by taking a pint every hour, which plan gives them more time between drinks for any necessary work, shopping, etc. But social obligations should never interfere with a health-restoration program.

The milk should be sipped slowly. It is very important that the milk enter the stomach in small amounts. The smaller the sips the smaller the curds in the stomach and the better the digestion. If taken as one drinks water, large, difficulty-digested masses are formed. The preferred and, in fact, the ideal way to take milk, and the manner that more nearly simulates the nursing baby’s way, is to close the lips very tightly over the rim of the glass, the edges of the lips barely covering the rim of the glass, with a very small opening. This plan necessitates a vigorous sucking in order to draw the milk into the mouth and this sucking produces a contraction pressure upon the salivary glands, forcing their secretion into the mouth and in contact with the milk, to dilute it and to help produce smaller curds when the milk passes into the stomach. Besides, the milk tastes better when taken in this manner, and both salivary and gastric juices flow more freely. This naturally favors more nearly normal digestion of the milk.

 
Bedankt! Dat is dus 5 of 6 liter per dag, maar zoiets moet ik eigenlijk natuurlijk een paar weken doen en niet een dagje. Ik had met mijn 4.5 liter de volgende ochtend meteen ook een warme rijstmaaltijd gemaakt, ik had wel weer zin in een paar koolhydraten.

's Avonds een hoeveelheid halfrauwe runderlever, en vanochtend begon ik pas echt goed te ontgiften. Het moet gezegd: WAPF is een leuke hobby, thanks Mike!

 
Ja hoor, het is heel goed te doen. Morgen heb ik (helaas) een uitje, waardoor ik weer naar mijn gewone eetpatroon terug ga. Maar ik ga het zeker nog eens doen en dan misschien langer. Het is zeker een optie als er weinig tijd is om eten te bereiden of als je onderweg bent. Een of twee thermoskannen mee en je hoeft nergens naar om te kijken.

Ik lees hierboven wel dat een kuur 3à6 liter per dag zou betekenen. Zoveel heb ik echt niet gedronken per dag, zou dat echt een vereiste zijn?

Zou je ook iedere week, laten we zeggen, 3 dagen op melk kunnen leven en de rest van de dagen WAP? Het voelde voor mij echt als volledig gevoed, al heb ik nu wel trek in een groot stuk vlees, geen behoefte aan koolhydraten.

 
Laigueglia, ja je kunt ook drie dagen melk doen en de rest WAPF. Ik doe dat ook vaak, en net als jij heb ik na paar dagen melk zin in een groot stuk gezouten vlees.

 
Laigueglia,

Ik zou gewoon zoveel melk drinken als je op kunt. De een eet heel veel en een ander eet veel minder. Dat zal met de inname van de rauwe melk ook zo zijn. Vol=vol.

Lia

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
554.846
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan