rauwe melk

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ikke
  • Startdatum Startdatum
wij gebruiken al meer dan een jaar niets anders meer, en hebben steeds meer nodig, aangezien we zowel van yoghurt als van kefir 2 liter per dag ongeveer maken.

Is het een biologische boer waar je de melk kunt kopen?

 
hoe herkent men een echte "biologische boer"?

de koeien lopen hier op plattelands velden...s'avonds gaan de koeien binnen om te melken dus dat lijkt me toch bio ?

of ze krachtvoer krijgen moet ik nog eens vragen

ik heb vandaag ca 1/2 Liter gedronken, vult wel goed moet ik zeggen

 
Biologische boeren hebben een kenmerk op hun boerderij hangen, eko of iets dergelijks. Daar wordt de melk ook opgehaald door speciale wagens van fabrieken die biol.melk leveren. Zij moeten nogal voldoen aan meerdere eisen hoor, bijvoorbeeld geen of minimaal anti-biotica gebruik. Klaver ed in de wei, bepaald aantal dagen per jaar dat ze minimaal buiten lopen, geen krachtvoer inderdaad, geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest in de wei.

 
Wij kopen onze rauwmelkse roomboter, rauwmelkse kaas, en rauwmelkse kefir bij niet biologische boeren.

Maar door vragen te stellen weten we nu wel dat ze op een goede (lees biologische) manier bezig zijn.

Dus zijn de koeien grasgevoerd, ook 's winters?

Krijgen ze krachtvoer?

Wordt er antibiotica gebruikt.

Waar wij de boter en de kaas kopen is het wel duidelijk dat de melk van een goede kwaliteit is want dat proef je terug in de producten.

Vandaag hebben we 48 pond rauwmelkse roomboter met keltische zeezout opgehaald bij onze boer in Oudendijk.

Speciaal voor ons gemaakt.

Ik heb gevraagd of ze voor onze volgende kennismiddag met Mike weer een nieuwe hoeveelheid willen maken, speciaal voor die middag.

Dat hebben ze toegezegd dus ik denk dat ik de mensen uit de mailronde voor die middag maar vertel dat ze boodschappentassen mee mogen nemen voor de:

rauwe melk - kefir - roomkwark - kaas - roomboter.

De volgende kennismiddag is trouwens op 1 juli a.s. in Midwoud.

Zal het ook nog even in het juiste topic plaatsen.

 
Mike,

Heb jij nog contact gehad met de melkboer in Arcen en de buffelboer in Breugel voor het bemesten met Keltisch zeezout?

Mischien is een kennisavond iets voor hen en hoe werkt dat? Lia had het erover.

Alvast bedankt.

 
Wat is echt de maximum temperatuur waarop rauwe melk verwarmd mag worden, voordat er verlies van voedingsstoffen optreedt? Wat ik op internet vind, is dat rond de 47 graden.

Ik wil graag warme melk drinken. Voor de yoghurt verwarm ik het meestal tot 38-40 graden maar dat vind ik om zo te drinken eigenlijk net te koud.

 
Boselfje, zet de rauwe melk s'morgens voor je hem gaat drinken (eten!) even weg in een afgedekt glas op de aanrecht, dan wordt hij vanzelf al wat warmer, daarna drink of eet je steeds slokjes melk die je goed in je mond vermengt met je speeksel, wordt de melk ook warmer in je mond. Daarna pas doorslikken......

Dus drink niet je rauwe melk maar eet hem.........

 
@ Amancay: Ik vind melk zo drinken niet zo lekker, ik maak er eigenlijk altijd yoghurt of kefir van maar ik vind het op het moment wel lekker om het warm te drinken met wat honing of met cacao en dan opgeklopte slagroom erop, mmm! Als ik het wel zo puur zou drinken, dan wel het liefst koud uit de koelkast. Cacao is niet zo goed, ik weet het.

En ja, ik kauw mn drinken:)

 
Heb met biologische buffelboer Arjan contact gehad over de gezondverstandavond in Asten, as donderdagavond.

Hij heeft zelf geen tijd om langs te komen met z'n verse romige melk, dus heb ik voorgesteld om voor hem wat melk mee te nemen naar Asten, zodat geïnteresseerden kunnen proeven, is dat goed Mike?

Verder erg veel zin in de avond, heb er een behoorlijk aantal mensen warm voor kunnen maken, waaronder al mijn collega's van De Tuinen in Veldhoven, is dat leuk? We wijzen ook veel mensen op deze site en op poekie's site, hopelijk met succes!

 
Ik lees ook op internet dat 110 graden fahrenheit, aka 43 graden celsius, de temperatuur is waarop de melk te warm wordt. Vind ik ook logischer dan de 47 graden die ik hierboven vermeldde, dat vond ik al erg hoog. Daar ga ik voor de zekerheid maar niet overheen.

 
Inderdaad!

Ik heb ook voor het eerst buffelmelk. Heerlijk!! Ik ga vanmiddag mijn eerste yoghurt ervan proeven, die staat nu in de koelkast. Kan niet wachten, volgens mij is t hartstikke dikke yoghurt zoals Haluk al eens ergens een keer heeft gezegd. De kefir werd er in ieder geval wel een stuk dikker mee dan met koeienmelk.

 
Quote:
Hij heeft zelf geen tijd om langs te komen met z'n verse romige melk, dus heb ik voorgesteld om voor hem wat melk mee te nemen naar Asten, zodat geïnteresseerden kunnen proeven, is dat goed Mike?


Dat is zeker goed! Kan ook niet wachten tot ikzelf die melk kan proeven! Jammer dat Arjan er dan niet zelf bij is.

Mike

 
Dag mensen,

Hier de bio-buffelboer himself! ;) Leuk om zo mee te lezen wat er over de melk wordt geschreven.

Mike, we kennen elkaar niet, maar via-via is me gevraagd of ik donderdag met de bio-buffelmelk naar Asten wil/mag komen. Op zich lukt dat wel, maar dan ben ik er pas rond 22.00 uur verwacht ik, in verband met het melken, bijvoeren en de rit naar Asten.

Ik zou het erg leuk vinden om de melk te laten proeven aan mensen en wat info te geven over mijn manier van werken met de waterbuffels (familiekudde) en de eigenschappen van de buffelmelk. Ik ben verre van een voedingsspecialist en wil niet met een gezondheidsclaim komen, dat al even vooraf. Van de andere kant, er zijn al een aantal Weston Price'ers enthousiast over de buffelmelk en een beetje reclame maken kan geen kwaad...

Ik hoor het graag.

Arjan Swinkels

De Stoederij

06-13947995

info@destoerderij.nl

www.destoerderij.nl

 
Supertof Arjan, las net je mail, dus tot donderdag!

Groetjes Diane, aka Dientje Vitamientje ;) :idea:

 
Arjan,

Je bent van harte welkom en je komst zal het 'toetje' zijn van mijn avond! Ik kijk er nu al naar uit om de melk te proeven en jou te ontmoeten!

Mike

 
Mensen in de buurt van Landsmeer...

Er is hier rauwe melk te krijgen voor 30 ct per liter. De koeien zijn Blaarkop en krijgen gras en s winters kuilgras. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en antibiotica.

 
Van Beekstraat 144. Je kan halen tussen half 6 en 7 uur

En ze heeft liever niet dat je met flessen komt ivm schuimen van gekoelde melk.

Dus een melkbus of jerrikan ofzo.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.554
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan