boomgaard92
New member
Het enige wat ontbreekt in gepasteuriseerde, grasgevoerde, biologische of biologisch-dynamische roomboter, yogurt, kefir en room is de Wulzen-factor (een anti-stijfheidfactor). Gelukkig zijn vetten en dus ook de vetoplosbare vitamines A, D, E en K hittebestendig en gaan niet verloren door pasteurisatie. Dat is een compromis waar ik mee kan leven! Vandaar dat de WAPF in Amerika zelfs gepasteuriseerde biologisch-dynamische melk nog tolereert, maar alleen als je echt nergens aan rauwe melk kunt komen.
Goede plantaardige vetten om in te bakken of te frituren zijn de tropische vetten, dus kokosolie, rode palmolie en palmpitolie.
Mike
...
Vraagje: maar gepasteuriseerde melkproducten bevatten toch niet meer dat enzym waardoor het verteerbaar word?
Nog een vraagje: door de calcium in zuivel neem je ijzer uit vlees niet/minder oo, toch? Dus dan zou je boter en kaas toch nie met vlees nemen?
Goede plantaardige vetten om in te bakken of te frituren zijn de tropische vetten, dus kokosolie, rode palmolie en palmpitolie.
Mike
...
Vraagje: maar gepasteuriseerde melkproducten bevatten toch niet meer dat enzym waardoor het verteerbaar word?
Nog een vraagje: door de calcium in zuivel neem je ijzer uit vlees niet/minder oo, toch? Dus dan zou je boter en kaas toch nie met vlees nemen?