ManonB Zelfgemaakte mayonaise van zonnebloemolie is ook niet hetzelfde als de knutselmayo uit de winkel. Dat smaakt heel anders en heeft een hele wrange zonnebloemolie smaak. Zeker als je zonnebloemolie uit de natuurwinkel koopt in een donkere fles, etc, niet te vergelijken met de zo goed als smakeloze frituurolie in de supermarkt, maar evengoed niet gezond. Die supermarktolie is zover bewerkt dat ze smakeloos wordt, en dus ranzig.
Je kan ook mayonaise maken met ontgeurde kokosolie. Ik gebruik daarvoor de kokosolie van kokovita dat is amanprana olie maar dan de ontgeurde versie. Je kunt half om half olijfolie/kokosolie doen. Wat ook kan is olijfolie met varkensvet, is ook heel lekkere mayonaise.
Cupasoup, eet je ook nog cupasoup? Waarom in godsnaam zou je aan zelfgetrokken bouillon msg met geraffineerd zout toevoegen? dat geeft geen betere smaak, dat geeft de smaak die jij gewend bent omdat je smaak verpest is. Je kunt ook sardientjes kopen op olijfolie of op eigen nat.