Selenium

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
Oké, ik dacht al dat we het niet over dezelfde metingen hadden. Ik ga ervan uit nu dat dat wel zo is.

Bij het introduceren weer van melk ging dat meteen al goed. Bijna iedereen gaf het advies om iplv melk kefir te nemen. Maar dat ging in beginsel dus juist niet goed.
Nu wel. Van de 14 liter melk die ik maandag heb gehaald heb ik nu nog 7 liter staan. Ik vind wel dat ik extreem veel melk drink. Vandaag ook een halve liter kefir op. Daar staat wel tegenover dat ik minder vast voedsel eet. Maar melk is ook voedsel toch.
 
Ik ga vandaag toch nog een keer bloed laten testen. Wil wel weten hoe de t3 en tsh nu is na de laatste waarden die geprikt zijn.
 
Pike,

Er zijn toch 2 verschillende T3 die gemeten kunnen worden in bloed? Net zoals T4?

De referentiewaarden die jij aan gaf komen niet overeen met de eerste keer bloed prikken bij mij.

De eerste keer is geprikt T3 triiodothyronine met een waarde van 1.7 en referentie waarde van (1.0-3.0)
De 2e keer is geprikt T3 vrij thyroxine met een waarde van 4.9 en een referentie waarde van (3.9-6.8)

Deze 2 kun je denk ik miet tegenover elkaar zetten om te vergelijken? De referentie4waarde die jij noemde voor T3 komt overeen met de laatste. Maar niet met de eerste.

Ik las dat de ene te maken heeft met jodium?

Sorry, maar het zit mij toch niet lekker en ik kom er niet uit wat nu het verschil is.
 
Er zijn toch 2 verschillende T3 die gemeten kunnen worden in bloed? Net zoals T4?

Ja, het "gewone" T3 en het vrije T3.



De referentiewaarden die jij aan gaf komen niet overeen met de eerste keer bloed prikken bij mij.

De eerste keer is geprikt T3 triiodothyronine met een waarde van 1.7 en referentie waarde van (1.0-3.0)
De 2e keer is geprikt T3 vrij thyroxine met een waarde van 4.9 en een referentie waarde van (3.9-6.8)

Zo staat het er niet in je voorgaande post maar als die eerste T3 meting inderdaad niet vrijT3 is maar gewoon T3 dan is 1,7 redelijk binnen de norm.
Je kan ze inderdaad niet zomaar met elkaar vergelijken.
Vrij T3 is T3 dat direct beschikbaar is voor het lichaam om te gebruiken, "gewoon" T3 is T3 dat nog aan iets gebonden is, een eiwit geloof ik maar dat weet ik niet zeker.



Ik las dat de ene te maken heeft met jodium?
Om van T4 naar T3 te gaan moet er 1 jodium atoom afgehaald worden. Het heeft verder niet direct wat te maken met de inname van de hoeveelheid jodium of je jodium status.






 
Hi pike,

Nee, zoals ik het terug lees in mijn vorige post had ik het idd niet zo neer gezet. Mijn fout.

Maar er is dus 2 keer T3 en T4 gedaan.
Alleen beiden keren afzonderlijk van elkaar. Ik las ook dat de regels voor T3 prikken half vorig jaar zijn veranderd. Dat ze nu dus alleen kijken naar Vrij T3.
Helaas heb ik dus in beiden gevallen geen referentie materiaal om beiden te kunnen vergelijken. Voorzover ik kan bedenken kan je dus ook andersom denken. Dat de vrije T3 te hoog is geweest. Die van 4.9 dus en dat dat mogelijk wel Hyper zou kunnen zijn/geweest. Want niet alle klachten zijn nog weg. heb vooral last van mijn ogen namelijk en slapen is nog steeds wel drama.

Ik ben nog bezig met dat bloedformulier. Maar hoop dat ze nu beiden willen prikken. Dus de vrij T3 en T4 en het totaal T3 en T4.

Maar bij Hyper zou je dus juist geen schildklierhormoon moeten nemen toch?

 
Maar bij Hyper zou je dus juist geen schildklierhormoon moeten nemen toch?

Nee dat heeft dan geen zin inderdaad.



Voorzover ik kan bedenken kan je dus ook andersom denken. Dat de vrije T3 te hoog is geweest. Die van 4.9 dus en dat dat mogelijk wel Hyper zou kunnen zijn/geweest

Waarom denk je dat deze te hoog is? De referentie waarden staan erachter toch?
ref waarden 3,6 - 8 en jij had 4,9 dus dat kan nooit te hoog geweest zijn.
 
Dat met die waarden was dat ik aan de betere hand voelde worden.

Je gaf in een eerder bericht aan dat de t3 (in dit geval ging dat om totaal t3) vrij laag was maar binnen de referentie, waarvan jij een trage schildklier vermoedde.
Het kan dus heel goed zijn dat die vrij t3 ten tijde van mijn extreme klachten hoger is geweest, ondanks dat deze binnen de referentie waarde lag bij prikken, en tijdens afname gedaald is.
Net als de totaal t3 binnen de referentie lag.

Ik weet eerlijk gezegd niet of een hyper ook op te lossen is met wapf voeding. Of in elk geval verbeterd. Wat ik wel lees zijn enge dingen zoals behandeling met radio actief jodium.
 
Het kan dus heel goed zijn dat die vrij t3 ten tijde van mijn extreme klachten hoger is geweest


Dan zou de gewone T3 ook hoog geweest moeten zijn. Een vrij lage T3 en een veel te hoge hyper vrije T3 scenario heb ik nog nooit van gehoord of ergens gelezen.
Het lijkt mij extreem onwaarschijnlijk.

Maar als je zo twijfelt dan zou ik het zeker weer laten testen.
 
Oh, oke, dat stelt mij dan toch wat geruster nu. Desalniettemin, of het al dan wel of niet zo is geweest, recentelijk is het beter geworden. Ik vraag mezelf alleen nog steeds af, hoe dan? Wat heb ik dan gedaan om het te verbeteren. Misschien de grote hoeveelheden melk. Geen idee.
Ik blijf dat vlinder orgaantje toch iets ingewikkeld vinden.
 
Ik ga het ook laten testen. Ben er al mee bezig ook. maar de assistente is ziek en de vervangende doet moeilijk en snapt niet waarom en hoe ze die schildklieronderzoeken in moet vullen op dat formulier. Was het eindelijk klaar vanmiddag, sta ik stil met pech onderweg. dus kon ik nog dat formulier niet ophalen. Zal ergens volgende week worden denk ik.
 
wat ik gewoon vreemd vind is dat ik vandaag dus te horen kreeg dat het lab bepaald of alles geprikt word. Als mijn huisarts alles voor de schildklier wil laten prikken wat ie eerder dus ook vermeld had, dan nog is het aan de klinisch onderzoeker in het lab om te bepalen. Zoals Reverse T3 doen ze dus niet als de rest goed is. En zo ook met de andere vormen van T3 en T4. Heb ik vandaag van de huisarts vernomen. Hij zei tegen mij, jij bent patiënt in het AMC en je kan ook daar laten prikken. Misschien doen ze het daar wel. Anders via de endocrinoloog zei hij. Hij heeft al meermalen discussie gehad met ziekenhuis omdat de helft dus niet geprikt word terwijl hij het wel wil. Het ligt dus niet altijd aan de huisarts die terughoudend is. Heeft ook weer alles te maken met dat sommige van die onderzoeken duur zijn en als TSH goed is dan zijn ze in het lab al stukken terughoudender.
 
Ja vertel mij wat, dit is de standaard procedure.
Paar jaar geleden nog geprobeerd om een T3 te krijgen.
Hele verhaal uitgelegd eind van het liedje was dat mij verzekerd werd dat hoe dan ook de t3 ook gemeten werd wat de tsh ook aangaf. Echt waar ? "Ja echt waar " Anders hoeft het voor mij niet hoor heb ik nog gezegd. Nee was duidelijk, 100% de t3 wordt zeker getest, zonder meer. Nee echt hand op mijn hart blablabalabal ik ben een dokter blabla.
Uitslag : alleen tsh.
 
Ja, zo denk ik dus ook idd. Maar hun denken niet zo. Hoe minder er geprikt word hoe meer eigen risico er over blijft om je kaal te plukken. Zoiets? Ik weet het niet. Maar vaak lees ik dat de discussie ontstaat bij de huisarts zelf. Dat is niet mijn ervaring. Maar die laborant heeft blijkbaar ook regeltjes gekregen van die Schippers wat wel of niet mag.
Vandaar ook dat ik regelmatig op mijn uitslag terug heb gezien dat reverse T3 niet onderzocht kan worden. En andere dingen ook niet. Nu snap ik dus waarom ik daar geen uitslag van had. ben jij even in de veronderstelling dat het geprikt word, want je huisarts doet niet moeilijk en dan is er een ander die roet in het eten gooit.
 
Jeetje Pike, dat is wel heel extreem!!! Dan heb ik zeker nog mazzel gehad?
Anders dan toch zelf betalen via bloedwaardentest. Ik vind het echt belachelijk dat een lab dit dus mag beslissen he. Huisarts zet het toch niet voor niks op papier?
Via een specialist word het dus wel gedaan. Dan moet de laborant dus wel. Stelletje klootzakken in Den Haag!
 
Den Haag heeft er dit keer niet veel mee te maken. DE theorie is gewoon dat de TSH alles zegt en onfeilbaar is . Als je TSH binnen de lijntjes zit dan kan je verder bijna uit elkaar vallen van de schildklierklachten volgens de huidige geneesknudde kan je dan geen schildklier probleem hebben en is verder onderzoek dan ook tijd en geld verspilling. "Tis spiegies mevrouwtje/meneertje hier heb je een ad want je mist duidelijk "een stofje"
"oh heb je dat gemeten?"
"Eeeeh nee dat kunnen wij niet meten maar tis toch zo."

Lekker wetenschappelijk
 
Ben je niet ontzettend boos geworden op je dokter?

Teleurgesteld eerder. Ik wist al dat dit ging gebeuren namelijk maar je blijft hoop houden ;)
 
Ja, zo heb ik ook destijds amitriptyline gekregen. Voor fibromyalgie.
Ik geloof dat ik dan toch geluk heb gehad dat ze het de laatste keer wel hebben onderzocht toen mijn huisarts het aangegeven heeft op bloedformulier. Sommige onderzoeken werden extern gedaan. Gaat naar het Erasmus.

Maar hoe heb je het opgelost Pike? Heb je je missende stofje genomen? ??
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
551.917
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan