Slaapproblemen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
hoi Debsy, voor je onderbewuste werkt het kennelijk niet zo dat als de uiterlijke stress voorbij is, dat die dan ineens weer ook rustig is. Die heeft nog wat meer overtuigingskracht nodig. Misschien helpt het als je allerlei lichamelijke stimuli geeft om je onderbewuste tot rust te krijgen nog. Rustgevende thee, voetenbadjes met magnesium, massages met etherische olieen, meditatie of betere dingen die je nog kan verzinnen.

 
Maar het is ook pas sinds 4 dagen. En vanaf mei begon het met een paniekaanval en toen ging ik veel malen en denken en huilerig gevoel. Het is idd niet helemaal over want ik blijf me een beetje bedrukt voelen. Een soort van vervroegde mid life crisis ofzo :? Ik heb ook een keuze gemaakt om mijn jongsten dochter van school te halen hier naast de deur en op een Vrije School te zetten, dus misschien speelt dat ook mee.

Smeren met magnesium deed ik al, ben ik wel gisteravond vergeten. Misschien is een voetenbadje beter idd. Ik heb alleen zelfgemaakte magnesiumolie, kan dat er ook in?

Thee is ook een goed idee.

 
hoi Debsy, dit
Quote:
Ik heb ook een keuze gemaakt om mijn jongsten dochter van school te halen hier naast de deur en op een Vrije School te zetten

klinkt op zich als een rustgevende keuze, maar het zal nogal wat om het lijf gehad hebben voor jou en je dochter. Warme voetenbadjes zijn zowiezo goed: bijv. ook met keltisch zeezout, natriumbicarbonaat of bitterzout. Magnesiumolie kan er ook in.

 
hihi het moest zijn: Ik haal haar dus hier van school en doe haar verderop (25 min fietsen) op de Vrije School.

We bijzonder verhaal. Ik had Olof Smit gemailt voor een middeltje om die borrelia weg te krijgen.

Die ochtend zei ik nog tegen mijn vriend: ik baal wel van die Vrije School juist voor de jongste want die is daar 100% type voor. (Er was geen VS in Amsterdam Noord, hij begint dit jaar en is een tussenlocatie).

Hij zei: Zij gedijt niet bij een prestatiegerichte opvoeding een Steinerschool is heel goed voor haar. Dat was 5 dagen geleden haha.

 
hoi Debsy, ja het lijkt een goede keuze dus voor je dochter in elk geval. Wel jammer van die 25 minuten fietsen inderdaad zeg. Het lijkt alsof de goede keuzes soms wel een beetje een wat hogere prijs kosten dit keer in energie uitgedrukt. Olof Smit, je was al een berichtendraad over hem gestart zag ik. Wist hij nog een middeltje voor je dochter?

 
Ah ja, ik vind dat niet zo heel erg hoor Lievergezond. Als ik snel fiets 20 min. EN heb ik ook weer mijn dosis beweging en buitenlucht ;-)

Ik ga ook met rijlessen beginnen.

Ja hij heeft zelf een middel ontwikkelt. Is niet op internet te vinden. Hij heeft het mij na die mail toegestuurd.

Ik heb het topic over hem aangevult met info.

 
hoi Debsy, ik ga het stuk nog lezen wat je erbij had gevoegd.

Nou ik hoop dat je vannacht meer geluk hebt met je slaap!

 
Hallo allemaal,

Niet kunnen slapen is en blijft een groot probleem, aangezien slaap zeer belangrijk is voor herstel van lichaam en geest en voor het verwerken van emoties. Slaap problemen kunnen een gevolg zijn van niet goed functionerende bijnieren. Ze zijn dan te zwak, waardoor je niet in slaap kunt komen (adrenaline)

Bijnieruitputting staat duidelijk in het teken van levensveranderingen, aangezien bijnieren niet snel gaan herstellen, als je je leven niet veranderd. Bijnieruitputting ontstaat vaak door stress, maar kan ook komen door voeding.

Toen ik zelf net begon met het herstel van mijn bijnieren heb ik gekozen voor een bijnier voedingssupplement: adrenacomplex. In mijn geval heeft dit supplement ervoor gezorgd dat ik niet alleen sneller in slaap viel, maar vooral dat ik een hele nacht in een stuk door kon slapen. Normaal gesproken werd ik vaak rond 2 uur wakker.

 
Niet dat het iets verhelpt aan de oorzaak van moeilijk in kunnen slapen, maar een man van een slaappoli zei eens ' Vertel het niet verder want dan raak ik werkeloos, maar ieder mens valt zo in slaap: ga ontspannen op je rug liggen, sluit je ogen en "kijk" met gesloten ogen schuin naar boven. Je ogen gaan op deze manier trillen zoals ze dat doen tijdens je remslaap -rapid eye movement-. Probeer te ontspannen en je valt in slaap.'

Het heeft mij geholpen. Misschien heeft een van jullie er ook iets aan.

 
In het begin van deze topic wordt er gerept over kinderen die slecht slapen. Onze dochter heeft bijna drie jaar slecht geslapen. Ik heb van alles geprobeerd, maar alle goedbedoelde adviezen ten spijt, niets hielp. Het meest gehoorde advies: stop met borstvoeding, want daarom is ze elke nacht wakker. Gelukkig heb ik daar niet naar geluisterd. Sinds een half jaar geef ik haar Adrenal. Eerst gaf ik een halve capsule samen met onze ochtendsmoothie, en dat hielp een beetje. Ze krijgt nu een hele capsule en slaapt nu sinds een paar maanden de hele nacht door! Een maand geleden was de Adrenal op en zaten we allemaal een paar dagen zonder. Dat hebben we geweten! Nadat we weer begonnen zijn, sliep ze na een aantal dagen weer door. Misschien hebben uitgeputte moeders hier iets aan. :-D

 
Mainstream wetenschappers beweren dat het huidige 8 uur slaap ritme een onnatuurlijke periode is. In het verleden was het gangbaar om in 2 segmenten te slapen, waarbij in de nacht een periode van ongeveer 3 uur als waak periode ertussen zat. Men noemt het ook wel de 1e slaap en de 2e slaap. Dit patroon verdween met de opkomst van straatverlichting gedurende de nacht. Lees hier meer:

[URL]http://themindunleashed.org/2014/10/ancestors-didnt-sleep-like-wrong.html[/URL]

[URL]http://www.bbc.com/news/magazine-16964783[/URL]

 
Het artikel over de 2 slaapperiodes die in het verleden gangbaar waren (in Europa), die zetten me aan het denken. Heeft Weston Price geschreven over slaappatronen bij natuurvolken? Ik vermoed van niet. Echter lijkt me dit wel interessant. Want wat is hier bekend over? Het lijkt me dat slaappatroon ook afhankelijk is van het klimaat waarin je leeft. Iig is me nu duidelijk dat een 8 uur slaapritme een kunstmatig opgelegd iets is.

 
In het verleden heb ik zelf ook veel problemen gehad met slapeloosheid. Echter sinds ik enkele voedingssupplementen gebruik gaat het stukken beter. Ik gebruik de volgende voedingssupplementen:

Taurine supplement en magnesium supplement. Ik was zelf ook blij verrast. Ik slaap nu stukken rustiger en kan wat sneller in slaap vallen.

 
tanteM,

Je bent in nu vier verschillende topics reclame aan het maken voor dezelfde webshop, voor de rest heb je nog niets bijgedragen.

Stop daar nu maar mee, dat wordt niet op prijs gesteld.

En als je wel goede bedoelingen hebt zouden we het op prijs stellen als je een eigen voorsteltopic gaat maken.

Lia

 
http://www.greenmedinfo.com/article/vitamin-b6-increases-melatonin-production
Vitamin B6 increases melatonin production. -

[Pyridoxine (vitamin B6) influence on endogenic melatonin production during the experiment].
Abstract Source:

Georgian Med News. 2007 Dec(153):35-8. PMID: 18250494

It is found that, B6 vitamin injections strengthens melatonin biosynthesis; consequently strengthening of melatonin biosynthesis influences positive therapeutic effects,; one of the reasons for pathological processes, developed in organism on the background of B6 vitamin deficiency, is reduction of endogen melatonin production.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18250494


 
Yogic practices can be used as psychophysiologic stimuli to increase endogenous secretion of melatonin, which, in turn, might be responsible for improved sense of well-being.

Effects of Hatha yoga and Omkar meditation on cardiorespiratory performance, psychologic profile, and melatonin secretion.
Abstract Source:

J Altern Complement Med. 2004 Apr;10(2):261-8. PMID: 15165407

Abstract Author(s):

Kasiganesan Harinath, Anand Sawarup Malhotra, Karan Pal, Rajendra Prasad, Rajesh Kumar, Trilok Chand Kain, Lajpat Rai, Ramesh Chand Sawhney

These observations suggest that yogic practices can be used as psychophysiologic stimuli to increase endogenous secretion of melatonin, which, in turn, might be responsible for improved sense of well-being. http://www.greenmedinfo.com/article...iologic-stimuli-increase-endogenous-secretion
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15165407
 
http://www.bbc.com/news/science-environment-34192371

Sleep scientists' wake-up call for later school starts
By Jonathan Webb Science reporter, BBC News, Bradford

8 September 2015
From the section Science & Environment

Image copyright Science Photo Library
Image caption The body clock of adolescents tends to run up to three hours later than young children and older adults

As they prepare a major study to test the idea, UK scientists have said that starting school at 10:00 could have huge benefits for teenagers.

Research suggests that society pays too little attention to our "body clock" - and adolescents in particular have a late-running biological rhythm.

This means insisting on an early start can cause sleep deprivation, which in turn can affect learning and health.

A sleep expert made the argument at the British Science Festival in Bradford.

Dr Paul Kelley said that adolescents effectively lose up to two hours of sleep per day, which is "a huge society issue".

He and colleagues from Oxford are leading a project called Teensleep, which is currently recruiting 100 schools from around the UK to take part in what Dr Kelley called "the world's largest randomised control trial", due to commence in 2016.
Ups and downs

Our body clock is a daily cycle which drives the regular rise and fall of certain genes as well as the ebb and flow of our cognitive performance, our metabolism and so on.

For much of our lives - and especially in adolescence - there is a mismatch between this rhythm and the typical working day.

In fact, Dr Kelley said, the body clock of most people between age 10 and 55 is not well suited to rising early.

"Most people wake up to alarms, because they don't naturally wake up at the time when they have to get up and go to work.

"So we've got a sleep deprived society - it's just that this age group, say 14-24 in particular, is more deprived than any other sector."

Dr Kelley and his colleagues, including well-known Oxford sleep researcher Prof Russell Foster, argue that school days should start at 10:00 and university at 11:00, to better match the circadian rhythms of adolescents and young adults.

"All the evidence points to the same thing," Dr Kelley told BBC News.

"There are no negative outcomes for moving [the school day] later, no positive outcomes for moving earlier."
Image copyright Thinkstock
Image caption "Screen time" in the evening can contribute to body clock disruption

The Teensleep experiment, which is funded by the Wellcome Trust and the Education Endowment Fund, will randomly assign its 100 schools into four groups.

One group of schools will shift their school days for 14- to 16-year-olds to a 10:00 start; another group will offer "sleep education" to their students.

This involves "helping students and staff realise sensible ways of making their sleep good sleep", Dr Kelley said, such as avoiding screen-based activity in the evening.

A third group of schools will introduce both a later start and sleep education, while a fourth, control group will make no such changes.
Keenly awaited

The interventions will commence in the 2016-17 academic year, and the researchers plan to report their results in 2018.
Image copyright Thinkstock
Image caption The availability of artificial light has shifted humans' daily rhythm

Derk-Jan Dijk is a professor of sleep and physiology at the University of Surrey. He cautioned that shifting the school day might be of limited use without changing other habits that affect our sleep, especially night-time light exposure - making the education part of the trial particularly important.

"It is clear that these adolescents tend to drift later. And many of them will probably prefer to start later," he told the BBC.

"But why do adolescents like to sleep in later and go to bed later? What is causing this?

"There is undoubtedly a biological component, but that interacts with our artificial light environment.

"And if we can't change that, then is delaying school times the best solution? Because that way you might not solve the problem - you might shift them even later."

Prof Dijk said the Teensleep experiment was an important one, which he would observe with interest.

"It will be very interesting to see the results."

What's stopping my slumber?
Image copyright Getty Images

A lack of sleep has been linked to weight gain, depression and reduced fertility. via http://www.leefbewust.com/2015/global/110915.html

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.519
Berichten
530.176
Leden
8.656
Nieuwste lid
Anne T
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan