Moondust, heb er laatst een in recepten geplaatst, nog een keer hier dan:
Quote:
Stoofpotje van vette riblap/lamsbout in bottenbouillon (soms ook nog met kokosmelk), uien, kleine wortel, knoflook, gember, kurkuma, kerriepoeder, mosterdzaad, laurierblad kruidnagel, twee grote opscheplepels gekiemde linzen. Op het laatst nog wat tuinkruiden erdoor geroerd (gisteren braamblad, paardenbloemblad, daslook en bieslook) en op smaak gemaakt met Keltisch zeezout, peper, citroensap en een grote opscheplepel yoghurt.
Riblap aanbraden in ruim kokosolie en/of ghee, kruiden en uien toevoegen, dan scheut azijn en bouillon erbij en 2-3 uur stoven, voeg meer bouillon toe indien nodig. Laurierblad en kruidnagel eruit halen. Dan de linzen erbij en eventueel nog meer groenten, bv broccoli/bleekselderij, half uur koken en op smaak maken, nog even 5 minuten laten trouwen(smaken samenkomen) met deksel erop. Smullen!
Heb je geen gekiemde linzen of ontbreken er wat kruiden aan je assortiment geen probleem, wordt het jou variatie, vast ook lekker. Als er maar vlees, uien, azijn, bouillon, keltisch zezout, peper en iets van kruiden inzit is het al lekker.