tandarts

Lievergezond:

Er hoort nooit wat door te branden anders dan een zekering. Ik kan zo niet zeggen of het te herstellen is.

Zijn bij jou alle verstandskiezen doorgekomen?

 
Inderdaad lievergezond. Toen ik met mijn stuitje plat op bed lag, draaide hij weken 24/7!

@Gerard, er is bij mij geen enkele verstandskies doorgekomen. Ben wel benieuwd waarom je dat aan Lievergezond vraagt.

 
Hoi Gerard, nou ok als alleen de zekering is doorgebrand dan misschien is er hoop?

Of al mijn verstandskiezen zijn doorgekomen: volgens mij 3.

Echter: de kies die pijn doet die zit volgens mij twee kiezen vandaan bij de plek waar een verstandskies is weggehaald in het ziekenhuis.

Die gaf gelijk problemen na het trekken: het bloeden stopte niet meer en ik moest terug komen voor een drain in mijn wang te laten plaatsen destijds.

Misschien heeft men ook bij mij ten onrechte het ligament laten zitten (dat vlies dat kies en kaak verbindt waar Hall Huggins en Desiree Rover het over hadden https://www.fatsforum.nl/topic/verstandskies ) en dat zit nu als een rot stuk vlees daar in dat gat dan anaerobe bacterien van voedsel te voorzien?

Dit schrijft Desiree Rover:
Quote:
Bij het trekken van een kies moet altijd ook het ligament worden verwijderd (het vlies dat kies en kaak ‘verbindt’). Daarna moet worden gewacht tot het lichaam zelf een bloedprop vormt. Alleen die garandeert een schone heling.

Tandartsen in Nederland hebben dat allemaal niet geleerd. In feite laten zij een deel weefsel achter dat afsterft en nergens heen kan.

En dus kan er in de holte die zij achterlaten en die vervolgens dichtgroeit, tot in het oneindige weer een hele feestzaal aan anaërobe bacteriën actief blijven…

http://www.argusoog.org/hoe-een-wortelkanaalbehandeling-je-gezondheid-kan-beinvloeden/

http://www.google.nl/url?sa=t&r...FQjCNEQ5zx61zW8s2h8WH5R5Wiftrgd1Q&cad=rja

Als je dan op zo´n kneuterige wijze je verstandskies hebt laten weghalen zoals ik vanwege dat bloeden als een rund destijds en met waarschijnlijk dat rottende vlies nog in mijn holte: dan verschilt dat qua uitwerking niet van rondlopen met een ¨behandeld¨ en dus dood / rot wortelkanaal.

Dan vlak na zoń kieswegsnijoperatie moet je spoelen met waterstofperoxide, maar ze vertellen er niet bij dat je dat beter je hele leven kunt volhouden!

Maar dan uiteraard met de food-grade ipv die chemische variant van de apotheek.

Ik vraag me wel af nu of ik dat evt. daar zittende rottende vlies er nog uit moet of kan laten halen.

Misschien kan ik dat in persoon vragen aan Heintzberger dinsdag in Kerk-Avezaath.

Anders blijft het ook pappen en nathouden met die waterstofperoxide/ozontoestanden: dat rotte vel moet er dan gewoon eerst uit, uit die holte.

Quote:
If a tooth is removed and the ligament is left in place, a cap of two to three millimeters of bone heals over the top of the socket, leaving a cesspool of these chemicals lining the hole and sealed within the bone. X-ray has a hard time identifying these areas, for one is taking a picture of a piece of air within bone.

After the tooth is removed, or years later when the cavitation is being cleaned, the walls of the socket must be cut out with a dental burr. Just scraping it out (curetting is the term) pushes the toxins into the lymphatic drainage system and patients frequently become ill for several days without knowing why.

The procedure of cleaning out a cavitation is simple, just like landing a 747. It is simple when someone knows how to do it. Care must be taken to prevent the toxic materials from getting out of the opened cavitation into the mouth. High suction and saline flushes help to accomplish this. Since this is a problem of chemical toxins and not a bacterial infection generating pus, antibiotics are of little value in the treatment. Sometimes Intravenous Vitamin C is utilized.

http://www.hugginsappliedhealing.com/dental-dangers.php

Quote:
“Without a healthy mouth you simply can’t have a healthy body. Dr Mayo (of Mayo clinic fame) said 80% of all disease has some origin in the mouth. A study by Michigan School of Dentistry showed that early death from any cause was attributable to dental problems.”

Dr Victor Zeines, Holistic Dentist

Alexandra: nou heerlijk zeg dat ozonapparaat van jou!

 
Er is altijd hoop, of je er iets aan hebt is een ander punt :wink:

De bedrading van je kiezen loopt in de onderkaak vrij horizontaal, er kan best een zenuw in de knel zitten als er een ontsteking zit, waardoor je pijn voelt op een andere plek dan waar die ontsteking zelf zit.

Als er iets in het lichaam zit, zo'n vlies bijvoorbeeld, dan zal het lichaam dat zelf opruimen, dat kan wel, maar hoeft niet met een ontsteking te gebeuren.

Als er nog een kies zit die niet doorgekomen is, een geïmpacteerde kies, dan kan dat ook allerlei klachten geven.

Interessant dat in je aangehaalde stukje ook weer vitamine C genoemd wordt. Heb je wel eens geprobeerd wat dat bij je doet in hogere doseringen? Eerst je tolerantie grens bepalen, dan de helft daarvan per dag nemen. De tolerantiegrens is de hoeveelheid waarvan je dunne ontlasting krijgt.

 
Gerard, het gaat over mijn bovenkaak, linksboven.

Ik denk niet dat het gaat om een geimpacteerde kies zoals jij het noemt, maar een getrokken verstandskies en op die plek lijken de problemen zich voor te doen.

Ik zal eens flink hoog gaan doseren met vit. c: wie doet me wat.

Goed punt van jou.

 
En vergeet niet dat, na eenmaal hoge doseringen gebruikt te hebben, je langzaam moet afbouwen.

 
Angst voor de tandarts: #t=459

Dit gaat over mensen bij wie het uit de klauwen loopt terwijl ze niet bij de tandarts kwamen.

Ik heb een broer die ook niet meer naar de tandarts ging, maar bij hem liep het helemaal niet de klauwen uit: hij had nauwelijks gaatjes toen hij na lange tijd weer eens naar de tandarts ging.

En ik had vroeger telkens een gaatje bij tandartsbezoek.

 
Nu moet onze zoon a.s. vrijdag naar de orthodontist en krijgt hij evt. een beugel en ik weet niet wat de hele behandeling gaat kosten maar wij hebben helemaal geen aanvullende verzekering en moeten we alles zelf vergoeden.

Nu is mijn vraag kan een beugel kwaad, volgens mij willen ze ook foto's maken maar daar kom ik vrijdag achter.

Wat zijn jullie meningen en volgens mij is een beugel echt duur.

Alvast bedankt.

 
Beugel is niet heel goedkoop, nee.

Ik heb zelf een beugel gehad waarvan ik geen idee heb hoeveel die heeft gekost.

Ik weet wel dat ik het laatste halfjaar drie keer bij de ortho ben geweest, nadat ik mijn draadje had losgebeten. Inmiddels heb ik daarvoor in de plaats een doorzichtig hoesje gekregen. Bij elkaar heeft dat me ruim 300 euro gekost. Geen controle nodig. Slechts 3x een consult, het beugeltje zelf en een keer gipshappen. Toen ik nog wel een beugel had, moest ik iedere vier weken het ding laten aantrekken (ik had slotjes) en dat 2 jaar lang. Dan heb je het nog niet gehad over foto's, gipshappen, het ding laten plaatsen, nacontroles, etc.

 
Als er over een beugel wordt gesproken moet ik steeds denken aan het verhaal dat Price schrijft over de verstandelijk gehandicapte jongen, wiens kaak breder gemaakt wordt en hij daardoor in staat is om "slimmer" te zijn zijn, er lijkt meer ruimte te komen voor de hersenen om hun werk te doen.

Ik weet niet of een beugel hetzelfde effect heeft. Ik weet wel dat er bij veel van mijn verstandelijk gehandicapte jongeren forse scheefgroei is van tanden en sprake is van veel ruimtegebrek.

Mijn moeder heeft eerst het pakket aangepast voor de tandarts toen mijn zusje aan de beugel moest, is een proces van jaren.

 
Het kan wel zo'n 1000 euro of meer worden, maar dat kan je uiteraard navragen.

de slotjes worden erop geplakt met een soort lijm die qua samenstelling lijkt op die van witte vullingen, het materiaal zal, eenmaal uitgehard, wat zachter zijn, tenslotte moeten de slotjes er ook weer af. Die lijm zal BPA bevatten en / of andere chemie. De slotjes zijn hopelijk van een RVS-soort waar geen nikkel in voorkomt. Nikkel is een metaal dat nogal verstorend werkt, sommige mensen hebben een nikkel-allergie. De draad die door de slotjes loopt is van een titaniumlegering, titanium is inert, zal weinig of geen invloed hebben, maar de andere metalen waarmee het gelegeerd is zal nikkel zijn om het metaal een geheugen te geven voor de juiste vorm.

De panoramische foto van het gebit is voor de behandeling onvermijdelijk, de orthodontist moet kunnen zien hoe de wortels zitten, deze gaan bij de regulatie namelijk ook verplaatsen en dat moet gecontroleerd worden.

Als het gebit echt niet mooi is, dan kan de stress die dit kan geven erger zijn dan de nadelen van de behandeling. Het is een kwestie van afwegen.

 
Zo, flink bedrag wat in niet zo heb liggen.

Hmm maar even kijken dan wat we gaan doen.Hij heeft een overbijt maar echt slecht of lelijk gebit heeft ie niet.

Bedankt voor al jullie uitleg en steun.

 
Uit het boek van Price kun je leren dat de hedendaagse benadering van een tandboog die uitsteekt proberen terug te duwen met een beugel volkomen contraproductief is. De moderne mens heeft een zogeheten 'overbeet'. De gangbare theorie is dat de bovenste tandboog te ver doorgegroeid is, maar als je kijkt naar de positie van de tanden en kiezen in deze bovenste tandboog zie je vrijwel altijd dat deze een mooi rechte en symmetrische ligging hebben. Kijk je vervolgens naar de onderste tandboog dan zie je vrijwel altijd dat de tanden en kiezen daar schots en scheef staan.

Conclusie: niet de bovenste tandboog is te ver doorgegroeid, maar de ONDERSTE tandboog is onvoldoende doorgegroeid, waardoor deze in de verdrukking is gekomen en er onvoldoende ruimte is voor alle tanden en kiezen. We moeten beseffen dat dit een compromis is dat het lichaam heeft getroffen, waarbij het de totale gezichtsvorm VAN BOVEN NAAR ONDER (en niet andersom) zo goed mogelijk heeft geprobeerd op te bouwen.

De reden waarom de opbouw van boven naar onderen verloopt, is dat er inderdaad voldoende ruimte moet zijn voor de hersenen en alle belangrijke hormoonklieren (hypothalamus, hypofyse, epifyse) in de schedel. Mensen met Down-syndroom hebben vaak een 'onderbeet', hetgeen betekent dat de bovenste tandboog dus onvoldoende is volgroeid (te zien aan scheve tanden en kiezen daar). De bovenste tandboog biedt ondersteuning aan de schedel en bij gebrek aan die ondersteuning komen belangrijke organen en klieren in de schedel in de verdrukking, met een verminderde intellectuele capaciteit tot gevolg. Nu snap je waarom het lichaam het liefst de gezichtsvorm van boven naar onderen opbouwt en liever compromissen zo ver mogelijk onderaan treft a.g.v. mineralengebrek.

De meesten van ons hebben daarom een 'overbeet' en dus een onderste tandboog die te ver naar achteren staat. De tandheelkunde zou zich dus eigenlijk moeten richten niet op het agressief naar achteren proberen te duwen van de bovenste tandboog middels een beugel, maar op het NAAR VOREN brengen van de onderste tandboog! Iemand die hier veel meer (rauwmelkse) kaas van heeft gegeten en bij mijn weten de enige in Nederland die hierin gespecialiseerd is, is Henny Solleveld. Ik raad je dus aan om het geld liever naar hem toe te brengen, want dan krijg te tenminste echt deskundige hulp en advies!

Mike

 
Dank je wel hoor, maar samen we zijn waardevol, als groep, jouw "belang" = mijn "belang".

@Mike: Ik zou denken dat het eerder nog de onderkaak (het bot waarin de tanden en kiezen zitten) is, die te klein is, wellicht ook door ondervoeding (gebrek aan calcium,magnesium tijdens de groei?) Plaatje mooi gevormde kaken

 
Quote:
Hij heeft een overbijt maar echt slecht of lelijk gebit heeft ie niet.



Waarom dan een beugel? Als het er goed uitziet?

Ik heb een overbijt, hoektanden die iets te ver naar voren staan, maar nooit een beugel gehad. Was volgens de tandarts niet nodig. Ik zie tegenwoordig veel mensen die op later leeftijd weer jaren aan de beugel vast zitten. Blijkbaar is het een methode die ook niet werkt.

 
Als ik 'oudere' mensen met een beugel zie lopen, vraag ik me ook altijd waarom dat is.

Maar dat is vast goed voor de portemonnee van de tandarts.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.541
Berichten
544.406
Leden
8.663
Nieuwste lid
Gerard.38
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan