Quote:
Eergisteren hebben we op een souk/markt sardientjes gegeten, heerlijk. Klaargemaakt met knoflook, peterselie en een rood kruid, welke weet ik niet.
Sumac misschien?
Wikipedia:
Quote:
Het vruchtvlees van de steenvruchten wordt gedroogd en tot poeder fijngemalen als specerij in sommige landen in het Midden-Oosten gebruikt. Het heeft een frisse, zurige smaak; in Nederland wordt deze specerij onder de naam zuurkruid verkocht.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sumak_(geslacht)
Er is een winkel in de Kinkerstraat dat deze verkoopt, ze schrijven soemak.
Eergisteren hebben we op een souk/markt sardientjes gegeten, heerlijk. Klaargemaakt met knoflook, peterselie en een rood kruid, welke weet ik niet.
Sumac misschien?
Wikipedia:
Quote:
Het vruchtvlees van de steenvruchten wordt gedroogd en tot poeder fijngemalen als specerij in sommige landen in het Midden-Oosten gebruikt. Het heeft een frisse, zurige smaak; in Nederland wordt deze specerij onder de naam zuurkruid verkocht.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sumak_(geslacht)
Er is een winkel in de Kinkerstraat dat deze verkoopt, ze schrijven soemak.