Vreselijke angstaanvallen

Probeer je ouders te accepteren zo als ze zijn. Maar zie in dat jij niet je ouders bent.

Ik denk dat je niet moet leiden onder de daden van andere. Waarschijnlijk zijn je ouders zich helemaal niet van bewust dat jij je niet lekker voelt. Ze doen het niet bewust. Ik denk altijd dat als ik naar mijn eigen moeder kijk dat ze soms niet beter weet als ze niet naar mij luister of me negeert. Ik kan er niet voor weglopen en ik kan me er ook niet druk om maken. Ik kan ze ook niet veranderen en dat wil ook niet.

Onbewust leiden er mensen door ander mans daden. De mensen die leiden doen zich zelf dit aan.

Ik ga naar de bioscoop en iemand ritselt met een snoeppapiertje. Ik kan me er druk om maken, maar ik kan ook denken die persoon weet niet beter. Ik hoef toch niet te leiden om iemands anders onwetendheid. Ik kan hem hooguit er op attenderen maar meer ook niet.

 
Aarding - het ondersteunt slaap, bijnieren, melatonine en je autonome zenuwstelsel etc.: allemaal dingen die je angsten helpen wegnemen.

www.youtube.com/watch?v=11PC8AFrh5w

Zie bij 1 uur en 17 min.

 
Quote:
Our ancestors, whether from one thousand or one hundred years ago, did not fear fat. The low-fat craze is still alive and well, just take a look around your grocery store. Skim milk, low-fat cheese and 0% yogurt are easier to get a hold of than their full-fat counterparts. While our ancestors ate lard, eggs and meat, many people have moved away from this ancestral diet and instead adopted a more plant based, high-carb, low-fat diet.

Not only are we not designed to eat this way, this type of eating has very real effects on the body and brain. Over half of our cells are made up of cholesterol, over 60% of the brain is made up of fat. If you're not eating fat, and the right fats in particular, the brain suffers. A lack of the beneficial omega-3 fattys acids, EPA and DHA, which are especially concentrated in fish oil, has been shown to cause mood disorders. Sarah Conklin, PhD, a postdoctoral scholar in Cardiovascular Behavioral Medicine, Department of Psychiatry at the University of Pittsburgh presented a study that showed low levels of EPA and DHA were related to mood impairment.

We were able to show that individuals who consumed more omega-3 fatty acids in their diets had more gray matter volume in areas of the brain important for regulating mood. These results suggest that these specific fats, certainly not fat in general, may confer a protective effect against depression and other mood-related problems.

http://www.sott.net/article/275241-Why-your-ancestors-didnt-have-anxiety-or-depression-and-you-do

 
Quote:
Je dagen vergooien aan angstig zijn: Dana haakt erop in: ze wil het ombuigen richting: de symptomen van het lichaam herkennen om er aanstoot aan te nemen richting beterschap.

Dan begint Dave over de manieren om jezelf uit het diepe dal te trekken.

Als je een lage hartritmevariabiliteit hebt (wat iets anders is dan het hartritme zelf): je kunt jezelf trainen op dat punt zegt Dave Asprey.

Er zijn aps om jezelf te leren goed in en uit te ademen om je hartritmevariabiliteit goed te trainen.

Het helpt ook om de vretende angst om te buigen.

Zo heb je meer uithoudingsvermogen voor jezelf over om verder te werken aan je gezondheid.

Het is een techniek van ongeveer 10 minuten per dag die iedereen met een chronische ziekte kan helpen.

De fysieke klachten gaan er niet van weg, maar wel het je zorgen maken.

Het gaat over je zenuwstelsel trainen.

Dave heeft het over toepassingen hiervoor die onder de 100 dollar kosten in de VS.

https://www.bulletproofexec.com/how...-the-wizard-of-oz-and-heart-rate-variability/

http://www.bulletproofexec.com/tag/heart-rate-variability/

 
Surviving Anxiety

I've tried therapy, drugs, and booze. Here’s how I came to terms with the nation's most common mental illness.

http://m.theatlantic.com/magazine/archive/2014/01/surviving_anxiety/355741/?single_page=true#

 
Quote:
Gids 5 Dec 2014, 19:00 - 20:00, Seppe van Groeningen - Auteur Marjolijn van Kooten - Cabaretier

NPO Radio 1,

dinsdag 02 dec 2014

Marjolijn van Kooten is één van de 1,1 miljoen Nederlanders die kampt met een angststoornis. Toch staat zij nu op het podium met een persoonlijke cabaretvoorstelling over dit probleem: In principe wel. Ook schreef ze Schijtluis, een boek dat ze graag zelf had willen lezen na haar diagnose waarin ze uitlegt wat een angststoornis allemaal met je kan doen.

Presentatie: Jellie Brouwer


http://programma.ntr.nl/424/kunstst.../6000016400/Marjolijn-van-Kooten---Cabaretier

http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Psychiater_Bram_Bakker_wordt_cabaretier

 
Citaat uit nieuwsbrief Juglen Zwaan 7 dec 2014
Quote:
Toch moeten we de kracht van voeding niet overschatten. Met voeding kun je veel doen om je telomeren lang te houden, maar doorslaggevend is eigenlijk de stressfactor in je leven. Het is heel belangrijk dat de hoeveelheid stress in je leven en je draagvermogen van stress in balans zijn met elkaar. De wereld en de mensen om je heen kun je moeilijk veranderen, maar je kunt wel veranderen hoe je tegen de zaken aankijkt. Veel stress komt voort uit het geloof dat iets anders moet zijn dan dat het op dit moment is. Vaak zorgen niet de mensen om je heen voor de stress, maar wat je vindt zoals het moet zijn. Dit is natuurlijk niet altijd zo, maar wel vaak van toepassing, heb ik gemerkt. Door mee te bewegen met het leven en te accepteren wat is, verdwijnt de strijd en dat maakt plaats voor rust. Het lichaam kan geen onderscheid maken tussen realistische stress of stress die in de geest wordt opgewekt. Zo kan het zijn dat de telomeren zich verkorten doordat je in geestelijke stress zit met je omgeving. Wij mensen willen vaak de controle houden, maar dit levert erg veel stress op. Door te mediteren kun je leren de controle los te laten en te accepteren wat is. Het blijkt dat enkele wetenschappelijke studies een verband hebben waargenomen tussen mediteren en langere telomeren.

Voeding is dus maar een gedeelte van het verhaal. Telomeren lang houden vraagt dan ook meer dan dat. Bijvoorbeeld ontspanning zoeken in de vorm van iets waarbij je de tijd vergeet. Iedereen vergeet de tijd op een andere manier: voor de een is het wandelen, voor de ander weer een puzzel maken, schilderen of een dagje sauna. Goed slapen is misschien nog wel belangrijker dan goed eten. Als je elke dag goed eet, maar niet kunt slapen, dan ga je erg snel achteruit. Als je elke dag slecht eet, maar wel goed slaapt, dan ga je ook achteruit, maar een stuk minder snel dan wanneer dit andersom zou zijn.


 
repeterende angsten zijn niet zelden een gevolg van een posttraumatische-stressstoornis (PTSS). David Servan-Schreiber schrijft in zijn bestsellerboek "Uw brein als medicijn" erg verhelderend over PTSS en de verbanden daarmee naar de spijsvertering, over remedies als EMDR, voeding, beweging en nog veel meer.

zelf ben ik als doorgewinterde angsthaas (PTSS) met daardoor chronische PDS daar eindelijk in korte tijd uitgekomen door een combinatie van EMDR, voeding en Jin Shin Jyutsu (Japanse zelfhulptechniek).

Jin Shin Jyutsu kan goed helpen bij het herstellen of harmoniseren van verstoorde onderliggende energiesystemen in het lichaam die angst- en verteringsstelselklachten (mede) veroorzaken en/of instandhouden.
 
Jin Shin Jyutsu kan goed helpen bij het herstellen of harmoniseren van verstoorde onderliggende energiesystemen in het lichaam die angst- en verteringsstelselklachten (mede) veroorzaken en/of instandhouden.

Wat goed zeg! je bent de eerste die ik ontmoet die ook deze techniek toepast. Wat heeft het voor jou gedaan? Mij heeft het erg veel goed gedaan om mijn lichaam te laten ontspannen en veiligheid te bieden door mijn 'handen als startkabels' te gebruiken, gewoon neer te leggen op plekken waar ik spanning voel. Ik bemerk als ik 's ochtends wakker wordt dat mijn handen onder mijn nek liggen bij mijn hoofd, dit ontspant mijn zenuwstelstel, heel erg prettig.
 
mijn inspiratie om Jin Shin Jyutsu op mijzelf te gaan toepassen komt oorspronkelijk van een bijdraagster op dit forum.

bij mij doet JSJ hetzelfde wat jij noemt.
ik leg ook regelmatig 's ochtends mijn handen in mijn nek.
heel prettig en ontspannend.
daarnaast verbind ik dagelijks nog heel veel andere energieknooppunten.

op http://www.flowsforlife.com/ van Astrid staan veel goede JSJ tips.

in deze topic zie ik veel mensen goedbedoelde pogingen doen om trauma's en verstarde stress mentaal/intellectueel 'weg te denken of op te lossen door te redeneren' wat gewoon niet gaat lukken.
dat heb ik zelf ook jarenlang geprobeerd en dat heeft nooit goed gewerkt.
trauma's en verstarde stress zitten verankerd in patronen in het reptiele 'gevoelsbrein' en kunnen UITSLUITEND effectief worden behandeld en benaderd via zintuiglijke stimulans/informatie.

voor mij is Jin Shin Jyutsu naast een zelfhulpmethode om opgebouwde trauma's en verstarde stress op te lossen ook gewoon een prettige manier om mijn lichaam dagelijks op een prettige manier in balans te brengen.
gewoon dagelijks 'gezond verstand' goede zorg voor mijn (energie-) lichaam.

de gedachte komt in mij op dat wij mensen qua zelfzorg eigenlijk een vrij domme en onderontwikkelde diersoort zijn.
veel mensen gaan naar een arts of specialist als ze iets mankeren of zich niet lekker voelen in plaats van te doen aan (preventieve) zelfheling en -verzorging.
veel mensen nemen pillen, poeders en/of stimulerende middelen om zich lekker te voelen of dwingen daarvoor hun lichaam tot allerlei extreme prestaties.
terwijl je door toepassing van JSJ kan ervaren dat het vrij gemakkelijk is om zelf voor je eigen lichamelijke en geestelijke welbevinden te zorgen.
als JSJ wijd verspreid raakt voorzie ik het falliet van ons commercieel verziekte en ziekmakende 'gezondheidszorgsysteem'..
 
http://eiriu-eolas.org/2013/06/29/its-very-easy-to-deal-with-your-anxiety-using-your-vagus-nerve/
29 June 2013
It’s very easy to deal with your anxiety using your vagus nerve
By Bill A. Walker
June 21, 2013
Ezinearticles.com

Diaphragmatic/Belly Breathing

How often do you have to deal with anxiety in your everyday life?

If you find yourself worrying too much or getting caught into non-stopping irrational thoughts or even feeling nausea, chest pain and heart palpitations then this article is for you.

You are about to learn a simple yet very effective technique to deal with anxiety naturally by stimulating your vagus nerve. This powerful technique can be used to relieve stress and anxiety anywhere and anytime; at home, when commuting and of course at those horrible work meetings.

Did you know that the FDA approved a surgically implanted device that is successfully treating depression by periodically stimulating the vagus nerve?
But hopefully you won’t need surgery. You can enjoy the benefits of vagus nerve stimulation by adopting some simple breathing techniques.

So what is that vagus nerve?

The vagus nerve is the most important element of the parasympathetic nervous system (the one that calms you down by controlling your relaxation response).

It originates from the brainstem and it is “wandering” all the way down, into the belly, spreading fibers to the tongue, pharynx, vocal chords, lungs, heart, stomach, intestines and glands that produce anti-stress enzymes and hormones (like Acetylcholine, Prolactin, Vasopressin, Oxytocin), influencing digestion, metabolism and of course the relaxation response.

Vagus nerve acts as the mind-body connection, and it is the cabling behind your heart’s emotions and gut instincts. The key to manage your mind state and your anxiety levels lies on being able to activate the calming nervous pathways of your parasympathetic system.

You cannot control this part of the nervous system on demand, but you can indirectly stimulate your vagus nerve by:



Immersing your face in cold water (diving reflex)
Attempting to exhale against a closed airway (Valsalva maneuver).
This can be done by keeping the mouth closed and pinching the nose while trying to breathe out. This greatly increases pressures inside the chest cavity stimulating the vagus nerve and increasing vagal tone
Singing
And of course, diaphragmatic breathing techniques



Strengthening this living nervous system can pay great dividends, and the best tool to achieve that is by training your breath.

Breathe with your diaphragm

Now it’s time to put this concept into practice. The first thing you need to do is breathe using your diaphragm (abdominal breathing). This is the foundation of proper breathing and anxiety relief.

The diaphragm is your primary breathing muscle. It is belled shaped and when you inhale it patterns out (or should flatten out), acting as piston and creating vacuum on you thoracic cavity, so your lungs can expand and air gets in.

On the other side it creates pressure, pushing the viscera down and out, expanding your belly. That’s why good breathing practice is described as abdominal breathing or belly breathing.

Breathe with the glottis partially closed

Glottis is at the back of your tongue and it is closed when you are holding your breath. Here we want have it partially closed. It is that feeling you have in your throat while you exhale and make a “Hhhhh” sound in order to clean your glasses, but without actually making the sound.

It also resembles the way you breathe when you are in the verge of sleep and you are about to snore a little bit.

By controlling the glottis you are:



Controlling the air flow, both during inhale and during exhale
Stimulating your vagus nerve.



Try it right now

Now it’s time to put all this theory into action by practicing this 7 – 11 diaphragmatic breathing technique.



Inhale diaphragmatically through your nose, with your glottis partially closed, like almost making a “Hhhhh” sound for a count of 7
Hold your breath for a moment
Exhale through your nose (or you mouth), with your glottis partially closed, like almost making a “Hhhhh” sound for a count of 11



This is one breath cycle; go for 6 – 12 cycles and observe the results.

Practice, Practice, Practice

The more you practice the more effective this technique will be.

Eventually, when your newly acquired breathing skill is established and abdominal breathing becomes a habit, you’ll find your body constantly operating at a much lower stress level.

You will also notice (or sometimes you will not even notice it) how your breath responses to stressful situations; your body will be conditioned to automatically control your breath and by this, your stress and anxiety.

Summary

One of the keys to deal with anxiety is to learn how to stimulate your vagus nerve through proper breathing. The vagus nerve acts as the mind-body connection and controls your relaxation response. You can stimulate your vagus nerve by practicing diaphragmatic breathing with the glottis partially closed. Use your dead time to practice this technique consistently, turn it to a habit and you’ll be amazed by the results.

Bill Walker is an article writer and key founder of the AntiAnxietyWaves project. AntiAnxietyWaves offers information, guidance and techniques to deal with anxiety while involved into dead time activities (e.g. commuting time, waiting time etc). Help yourself to deal with anxiety by downloading this (free) pdf guide along with some unique anti-anxiety relaxation recordings at antianxietywaves.com/deal-with-anxiety

P.S.
Don’t procrastinate with your anxiety, please take action now; if you don’t take even a small step to deal with anxiety today, you probably won’t do it tomorrow.


 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
554.945
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan