Het brood is gelukt! Ik heb de kiemen fijn gemalen met een keukenmachine en hieraan kefir toegevoegd. Dit geheel goed gemengd met een houten lepel en daarna in een bakvorm gedaan en daarna 24h laten staan afgedekt met een natte handdoek,@Tanja bedankt voor de tip! Vanmorgen heb ik het geheel een uur lang afgebakken in een oven met een temperatuur van 170 graden. Heb net een stukje geproefd....uitstekend en zeer vullend!
Ingrediënten: 500 gr gekiemd spelt
Theelepeltje kaneel
Een beetje acerolapoeder
Keltisch zeezout
330 ml melkkefir
Het is een plat brood geworden, misschien dat iemand nog tips heeft om het wat meer te laten rijzen?
Of nog tips qua ingrediënten, misschien dat er bijv roomboter aan toegevoegd moet worden?
Ingrediënten: 500 gr gekiemd spelt
Theelepeltje kaneel
Een beetje acerolapoeder
Keltisch zeezout
330 ml melkkefir
Het is een plat brood geworden, misschien dat iemand nog tips heeft om het wat meer te laten rijzen?
Of nog tips qua ingrediënten, misschien dat er bijv roomboter aan toegevoegd moet worden?