Voor wie het aandurft om nog eens een stukje brood te eten of brood aan visite wil serveren...
Hier een recept van
KWARKBROOD wat bij mij erg in de smaak viel.
250 gram gebuild tarwemeel
250 gram volkoren speltmeel
250 gram volle kwark
180 ml water
50 gram gesmolten roomboter
2 tl oersuiker (kan ook zonder)
1 tl gevijzeld keltisch zeezout
1 zakje gedroogde gist
-Oven voorverwarmen op 250 graden
-Zet een vuurvaste schaal half gevuld met water op de bodem van de oven voor voldoende vocht
-Bloem, meel, boter, suiker en zout in een ruime kom doen
-Kwark en warm water mengen tot een lauw/warme vloeistof
-Gist in de vloeistof oplossen
-Vloeistof ook in de grote kom doen
-Alles mengen en een kwartier kneden
-minimaal 2 a 3 uur afgedekt rijzen
-even platdrukken en nogmaals kort doorkneden
-indien gewenst het deeg meteen alvast in een ingevet cakeblik doen
-nogmaals minimaal 1 uur rijzen
-brood in de oven doen, de stand van de oven terugdraaien op 170 graden en 30-40 minuten bakken
Het brood smaakt niet zuur of naar kwark, maar het is vooral heel mild, zacht brood.