Advies gevraagd a.u.b. - insuline-resistent

interessant verhaal dit, zit ook al aan verhoging te denken.

Ik moest vandaag erg lachen om mijn zus. Ze heeft blaasontsteking,(nu bijna over) en dacht vorige week, laat ik eens wat meer vit.C. nemen. Dus ze zei tegen mij, een schepje vit. C en ik ben aan de diarree. Balen zeg.

Vandaag pas begreep ik dat dat schepje een volle eetlepel was!

Ik heb even de weegschaal erbij genomen en een eetl. vit. C. weegt dus 27 gram :mrgreen:

 
Lievergezond, en die resultaten heb je al na een paar dagen hoge vit C inname ? wow ! Ik ga ook maar eens mijn vit C verhogen dan !!

 
hoi Zonne, ik weet niet of het aanhoudt.

De eerste keer dat ik een koffieklysma deed had ik een enorme warme gloed door mijn lijf.

Daarna nooit meer gehad.

De eerste paar keren dat ik een bullet proof koffie nam had ik daarna de hele dag zowat geen honger.

Ook dat zwakte af.

Nu weer met die vitamine c pillen: mijn insteek was: die sinusitis weg.

Het lijkt te gaan lukken, maar in elk geval heb ik twee dagen niet zoveel honger gehad overdag.

Geen idee of het standhoudt.

 
Update; na een half jaar op 27 punten vooruitgegaan, en maar 2 punten negatief en dat zijn de extra kilo's en extreme vermoeidheid. Nu blijk ik heel erg verzuurd te zijn, de bloedplaatjes zijn allemaal samengeklonterd. Je begrijpt dat ik me erg zorgen maak, ik voel de verzuring nu elke dag in m'n spieren. Zeer waarschijnlijk heb ik teveel eiwitten gegeten ten opzichte van vetten en koolhydraten waardoor de eiwitten omgezet worden in glucose en ik zonder suiker te eten dus alsnog verzuur, heb ik dit zo goed? Ben direct begonnen met H2O2 en eiwitten verlaagd maar koolhydraten ietsje verhoogd want ik was misschien wel aan het crashen op te laag koolhydraten. Het is erg moeilijk om een goede balans te vinden. M'n lever is nog steeds wat zwakjes, en dat na 5 reinigingen en in totaal al 7 handen vol troep. Heb net weer een hap rauwe boter op, dat was dus de laatste tijd ook minder geworden.

Heeft iemand nog een idee wat ik nog meer zou kunnen doen hieraan?

 
Mojita,

In ieder geval meer verbeterpunten gelezen dan de negatieve punten.

Zet nog maar eens neer wat er allemaal het mondje in gaat, qua vaste voeding en vloeibare voeding.

Lia

 
Zag laatst weer een documentaire waarop te zien was dat aarden de bloedplaatjes verbeterd, 'ontklonterd', dus op de blote voeten naar buiten of een aardingslaken misschien helpt het. Verzuring kan ook met slechte eiwitvertering te maken hebben.

 
Quote:
Zeer waarschijnlijk heb ik teveel eiwitten gegeten ten opzichte van vetten en koolhydraten waardoor de eiwitten omgezet worden in glucose en ik zonder suiker te eten dus alsnog verzuur, heb ik dit zo goed?


Ze geeft het antwoord zelf al, Tanja. Dierlijke eiwitten zijn wel degelijk verzurende gifstoffen als je te mager vlees eet, dus vlees zonder ondersteunende vetten. Het fenomeen van vergiftiging door magere eiwitten heet 'rabbit starvation':

https://www.fatsforum.nl/topic/roosteren-van-botten#post-75899

Mike

 
@Poekie

Ontbijt meestal 3 gekookte eieren of 3 roerei met veel roomboter (rond de 50 gram), stukje kaas ook rond de 50 gram.

Lunch 2 kleine gehaktballetjes of ander stukje vlees (biologisch) gebakken in roomboter, bekertje creme fraiche of halve liter rauwe melk, de andere halve liter neem ik tussendoor.

Diner meestal stoofvlees biologisch grasgevoerd, anders vis of biologisch gehakt, zwemmend in roomboter en kokosolie, beetje groente erbij, kan van alles zijn.

Toe, als er plek voor is maar meestal niet, boerenyoghurt.

Niet elke dag fruit (kiwi, appel), af en toe geweekte paranoten.

's Ochtends koffie met melk, daarna geen koffie meer maar kruidenthee of chocolademelk (rauwe cacao, rauwe melk, kzz, kaneel en water).

Volgens mij heb ik zo alles. Oja en voor de maaltijd een glas kzz met appelazijn, maar niet altijd. En af en toe citroen met lauw water bij het opstaan.

@Tanja, op blote voeten naar buiten wil ik wel maar is nu ietsje te fris denk ik :D

Binnen dan maar, of lopen jullie nu ook op blote voeten buiten? Nog nooit gehoord van een aardingslaken.

 
Quote:
Dierlijke eiwitten zijn wel degelijk verzurende gifstoffen als je te mager vlees eet, dus vlees zonder ondersteunende vetten.


Dus toch. Nou daar is direct wat aan te doen. Al zal het natuurlijk wat tijd kosten.

@Tanja

heb het gevonden en ga het zo bekijken :-)

 
Tip voor mensen die koolhydraatarm willen / kunnen eten: bij mij -bijnieruitgeputte- lijkt dit ineens aan te slaan (ik deed het er niet eens om): ik gebruik 2x pd (vaker is misschien beter, maar moet voor mij ook leuk blijven) de combi (ongepasteuriseerde) appelazijn met een halve-hele theelepel natriumbicarbonaat een half uur voor ik ga eten.

Ik zag deze site toevallig net nog in het voorbijgaan: http://voedzo.nl/gezond-eten/koolhydraatarm-koolhydraatvrij-graanvrij-etc/

 
@Lievergezond

Zoals je al aangeeft is het koolhydraatarm eten idd niet voor iedereen weggelegd.

Ik ben voor zover ik weet gezond en bij mij werkte het helaas niet.

Na 3 dagen koolhydraatarm eten begon de pijn in mijn onderrug met uitstraling

naar mijn billen, benen, bovenrug, armen en soms zelfs mijn nek.

Volgens mij was dat verzuring van mijn lichaam, na het drinken van sole verminderde

de pijn of verdween tijdelijk.

Daarnaast kreeg ik tintelingen in mijn vingers en zo nu en dan een heel vreemd gevoel

(geen pijn) in mijn borst ter hoogte van het zwaardvormig aanhangsel.

Ik kan dat gevoel in mijn borst moeilijk omschrijven.

Na 4 dagen pijn heb ik er voor gekozen om weer koolhydraten aan mijn voeding toe te voegen.

Die verzuring voelde heel eng aan, doodeng.

 
Alex,

Goed dat je dit ontdekt hebt bij jezelf, en ik ben er ook van overtuigd dat dat hele ketose/veverbranding/low carb zeker niet voor iedereen is(voor mij ook niet).

Jouw lichaam geeft je hier een zeer duidelijk signaal. Geen low carb voor jou, tenmindste, voorlopig nog niet in elk geval.

 
Insuline resistentie en magnesium. Een link?

http://nourishedmagazine.com.au/blog/articles/insulin-resistance-the-real-culprit
 
Een andere interessante kuur? Resistent zetmeel. http://freetheanimal.com/2013/09/resistant-starch-supplementation-improves-insulin-sensitivity.html
 
Binnnkort ga je me vertellen dat RS kanker en AIDS geneest, of niet? Wat een wonderspul, die vezels van jou!

Mike
 
When we eat too much fiber, digestion lasts longer and fermentation occurs, endangering the bacterial flora and causing problems such as bloating, flatulence and enlarged stools, leading to constipation or diarrhea, IBS and diverticular disease.


http://www.westonaprice.org/book-reviews/fiber-menace-by-konstantin-monastyrsky/



Another factor is the African method for preparing high fiber foods, which invariably involves soaking and fermenting, because while dietary fiber speeds elimination time, high fiber foods that have not been prepared correctly can be very irritating and can actually damage the villi in the small intestine, leading to poor absorption. It seems, therefore, that the key is not solely the fiber content (which is why adding Metamucel, a source of insoluble fiber to the normal American diet is at best a poor solution) but the whole diet, including preparation methods, as well as daily exercise such as walking, gardening, swimming, etc.

http://www.westonaprice.org/holistic-healthcare/constipation/

Mike
 
Even resistant starch’s reported benefit of increasing insulin receptor sensitivity and its corollary good things can be simply achieved in other ways, for example, by eating a diet high in fat, moderate in protein, and low in carbohydrate mostly from non-starchy fibrous vegetables.

(...)

If you read the comments in online forums where people discuss their forays into resistant-starch experimentation, you’ll discover that most everybody describes getting uncomfortable abdominal gas and bloating from these adventures. Dysbiotic gut microorganisms tend to be gas-producing, whereas beneficial gut microorganisms tend to be more acid forming. Most everyone describes the solution to the abdominal discomfort in terms of another supplement, and reportedly a probiotic supplement is able to quell the discomfort wrought by the resistant-starch supplement.

(...)

Plus, if one is going to argue that we grew up on tubers and their starches, there’s to be explained all that stable isotope research suggesting that we evolved as high level carnivores. This evidence stretches back some 3.39 million years to our distant hominin ancestors, much further than previously realized. Even Lucy, who lived in Africa 3.2 million years ago, used tools for carnivorous purposes. And even that aside, there’s just the common sense of it all. I mean, we have short guts and big, fatty brains, for gosh sake. One doesn’t evolve these from eating loads of starch, resistant or otherwise.

(...)

Otherwise, I have serious questions about how far back we really do go with our friend the potato and certainly with resistant starches. Honestly, I can’t think why we would have needed them. I know we’re wired to want starchy stuff, and lots of people crave carbs. Frankly, as many have suggested, I think that’s half the appeal of resistant starch. It’s a way to suck down carbohydrates. But the good news is that when you become fat adapted — when you burn fat rather than sugar as your primary metabolic fuel (to the delight of all your organs, I might add) — such cravings evaporate. They just disappear. So in the end, the resistant starch approach just seems to me like an unnecessary, tortuous (and somewhat torturous!) attempt to arrive at a goal that’s perfectly well attainable by eating a regular old paleo/primal diet, with some lovely good fats and tasty meats and vegetables, and sans the powdered raw potatoes and green banana flour. It’ll do for me, anyway, speaking personally.

http://primaldocs.com/opinion/resisting-resistant-starch/



She’s really excited because, as she points out, there are over 160 studies showing the benefit of resistant starch.

Wow! Where do I sign up to get some? It sounds great. Or does it?

There are probably over 1600 studies showing the purported benefits of statin drugs, but we all know what those are. The 160 studies purporting to show benefit for resistant starch are probably in the same mold. Let’s forget about the studies right now and focus more on what we really know about starch and resistant starch to see how well this lady’s claims hold up to scientific scrutiny.

(...)

All fiber goes through the digestive tract unabsorbed until it reaches the colon where it is acted upon by colonic bacteria (I suppose you could loosely call it fermented) that convert it to short chain fatty acids, one of which is butyrate (a four-carbon fat). These short chain fatty acids can be absorbed through the colon and used for energy just like any other fat.

So if butyrate “shuts off the burning of carbohydrates,” as our RD says it does, then wouldn’t it make sense to get as much of it as we can? And what happens to all that carbohydrate we don’t burn? Does it just continue to circulate in the blood running our blood sugar sky high? Or does it get stored as glycogen? Does butyrate encourage carbohydrates to head into storage? These are all questions she doesn’t address. Let me help clarify.

(...)

So, we eat our half cup of cooked potato, and what do we get? We get almost three teaspoons of sugar and carb that convert almost immediately to glucose and head directly into the bloodstream. The blood volume of a person with a normal blood sugar contains about a teaspoon of sugar, which means that consuming the potato almost quadruples the amount of sugar in the blood. The pancreas then secretes insulin to drive this excess sugar into the cells. This extra insulin then does all the things excess insulin is famous (or infamous) for doing.

But what about the butyrate from the resistant starch? Oh yeah, the 2.3 grams of butyrate. I don’t see how the butyrate is going to do much to stop the insulin spike resulting from the ingestion of the sugars and starch from the non-resistant starch part of the potato. And even if butyrate really does all it is cracked up to do, we wouldn’t really need the potato with all its accessory easily absorbed carb because we can get the equivalent amount of butyrate from a single pat of butter. (Or almost the same – a pat of butter contains 1.45 g butyrate. Two pats of butter contain 3 g or about 1.5 times the amount generated by the resistant starch component of the potato.)

If the benefits of the resistant starch come from its conversion to butyrate as our RD avers, and if it requires the amount per day found in only one half cup of potato (or of the other foods she lists) as she also avers, then why not provide ourselves with one and a half times as much by eating a couple of pats of butter per day, which come without the extra three teaspoons of sugar? We get the butyrate without having to convert and we don’t get the extra carbs. Makes perfect sense to me.

Amazingly, our RD recommends adding the half cup of one of the resistant-fat-containing foods to the rest of whatever you’re eating that day. So, if you’re already on a ‘normal’ diet, i.e., one pretty high in carbs already, she is recommending that you add, say, a half cup of cooked potato to the mix so that you will ‘lose fat, reduce blood sugar, and lower insulin levels.’ Hmmm. Sounds a little snake oily. Sounds like she’s telling porkies.

http://www.proteinpower.com/drmike/metabolism/resistant-starch/

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.519
Berichten
530.695
Leden
8.656
Nieuwste lid
Anne T
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan