Quote:
Het probleem met de aangegeven hoeveelheid koolhydraten op de verpakkingen van gefermenteerde levensmiddelen ontstaat doordat de overheid de fabrikanten de koolhydraten van voedsel "door verschil" Laat tellen.
Dat betekent dat ze al het andere, waaronder water en as en vetten en eiwitten meten.
Vervolgens "door het verschil," gaan zij er vanuit dat de rest koolhydraten zijn.
Heel interessant, Amancay. We hebben hier ooit een discussie gehad over het koolhydraatgehalte in knolselderij. Toen gaf ik ook aan dat ik de manier waarop dit bepaald wordt niet vertrouw. Ik werd met tabellen om de oren geslagen en voor gek verklaard, maar ik vraag me werkelijk af of de bepaling van het aantal koolhydraten ook in ongefermenteerde voedingsmiddelen niet onderhevig is aan soortgelijke foutieve aannames. Daarnaast wordt dit bepaald door verbranding en daar heb ik altijd al mijn vraagtekens bij gezet.
Mike
Het probleem met de aangegeven hoeveelheid koolhydraten op de verpakkingen van gefermenteerde levensmiddelen ontstaat doordat de overheid de fabrikanten de koolhydraten van voedsel "door verschil" Laat tellen.
Dat betekent dat ze al het andere, waaronder water en as en vetten en eiwitten meten.
Vervolgens "door het verschil," gaan zij er vanuit dat de rest koolhydraten zijn.
Heel interessant, Amancay. We hebben hier ooit een discussie gehad over het koolhydraatgehalte in knolselderij. Toen gaf ik ook aan dat ik de manier waarop dit bepaald wordt niet vertrouw. Ik werd met tabellen om de oren geslagen en voor gek verklaard, maar ik vraag me werkelijk af of de bepaling van het aantal koolhydraten ook in ongefermenteerde voedingsmiddelen niet onderhevig is aan soortgelijke foutieve aannames. Daarnaast wordt dit bepaald door verbranding en daar heb ik altijd al mijn vraagtekens bij gezet.
Mike