@marianu: ik laat eerst de botten en/of een stuk schenkel trekken met azijn. Laatst had ik inderdaad groenten mee laten trekken, en er later nieuwe groenten bij in gedaan.. Heb er ook eens de staafmixer opgezet om alles te vermalen (ipv blender zoals ik las in het recept van Poekie). Dan gaat het schuimen, nog viezer, brrr. Mijn gezin en ik zijn dus uitzonderingen qua bouillon denk ik. Jammer hoor! Ik geef nog niet op, maar heb al een paar keer een pan weggegooid...
@Pike: ik denk dat het de bottensmaak is. Vroeger trok mijn moeder ook wel eens bouillon met een bot erin, maar dat smaakte echt anders. Denk omdat ze er bouillonblokjes in deed. Wat je ook in die soep doet, die bottensmaak blijft zo duidelijk proefbaar. Verder blijft het een wat smakeloos geheel. Laatst omeletreepjes er in gedaan en een berg curcuma, peper, etc. En toch vond ik het nog steeds water met bottensmaak. Misschien ben ik gek? :mrgreen: