G
Guest
Guest
Ik denk dat ik weet wat je met bottensmaak bedoelt en ik ben zelf steeds meer geurige groente gaan toevoegen om balans te bereiken. Ook vond ik na het tweede keer dezelfde botten koken veel meer bottensmaak hebben en vond ik bouillon minder lekker. Maar dat ie minder lekker was kwam volgens mij ook omdat er weinig vet in zit tweede keer.
Ik doe denk ik simpeler dan de meeste hier qua smaken toevoegen. Bij mij gaan er twee uien, vijf zes bleekselderij stokjes, peperkorrels, wortel van peterselie als ik die heb, zout. Tegen het einde van de kooktijd doe ik er ook nog peterselie stengels in van een half of heel bosje. Blaadjes bewaar ik voor andere gerechten. Dit is voor kipensoep. Bij rund/kalf vind ik een paar, niet te veel, knoflookteentjes ook goed en een halve ui dat ik op een gaspit rooster.
Ik vind bijv pastinaak in bouillon niet een verbetering. Zo ook niet restanten van andere groenten zoals bijv broccoli stengels. Ook doe ik er geen wortel in omdat het dan snel te zoet kan zijn.
Ik pureer ook niet maar zeef de bouillon, gooi de groenten weg en bewaar de rest.
Ik doe denk ik simpeler dan de meeste hier qua smaken toevoegen. Bij mij gaan er twee uien, vijf zes bleekselderij stokjes, peperkorrels, wortel van peterselie als ik die heb, zout. Tegen het einde van de kooktijd doe ik er ook nog peterselie stengels in van een half of heel bosje. Blaadjes bewaar ik voor andere gerechten. Dit is voor kipensoep. Bij rund/kalf vind ik een paar, niet te veel, knoflookteentjes ook goed en een halve ui dat ik op een gaspit rooster.
Ik vind bijv pastinaak in bouillon niet een verbetering. Zo ook niet restanten van andere groenten zoals bijv broccoli stengels. Ook doe ik er geen wortel in omdat het dan snel te zoet kan zijn.
Ik pureer ook niet maar zeef de bouillon, gooi de groenten weg en bewaar de rest.