Oke, vegetarisch of niet, jij laat het buiten beschouwing maar ik niet. Als met toxisch bedoeld word dat het lever en nier schade geeft incl hersenschade heb ik daar zo mijn eigen bedenkingen bij.
Een kort en klein onderzoek laat zien dat ene professor dokter anders genaamd Prof. Dr. Daniel Dietrich een heus serieus onderzoek heeft gedaan hiernaar.
En jeetje, je zou toch maar eens je lever en je nieren gaan ontgiften met alle narigheid die er dan uit komt.
Onderstaand is voor mij genoeg reden om die veganist, of vegetariër, wat het verschil ook moge wezen, met een korrel zout te nemen.
In addition, the scientists found that some of the cyanobacterial products were contaminated with components that cause irritation leading to diarrhoea and nausea. “We know that these substances are not microcystins, but little else is yet known about them,” Dietrich explains. While the components that cause irritation usually only have a temporary effect, regular consumption of products containing microcystin can have a permanent effect on health. “Amongst other things, the products may lead to progressive damage of the liver, kidneys and even the brain,”Prof. Dietrich explains. However, the adverse and undesired effects on human health of food supplements made from cyanobacteria are poorly documented. “All we currently know about the toxic effect of microcystins is that they may lead to liver damage, diarrhoea, nausea and dizziness” Prof.Dietrich says. The German consumer organisation Stiftung Warentest has classified these products as risky (2) and the World Health Organisation has rated cyanobacterial peptide toxins as potentially carcinogenic.