Data-analist Albert Benavides doet al sinds de uitrol van de coronavaccins onderzoek naar de data van de Amerikaanse bijwerkingendatabase VAERS. Hij kwam voor een onaangename verrassing te staan.
In gesprek met Stew Peters zei Benavides dat tenminste 10.000 meldingen van overlijdens of ernstige bijwerkingen na ‘coronavaccinatie’ zijn verdwenen. Ze zijn foetsie.
De data-analist verwijst naar het geval van een kind uit Alaska dat na de prik is overleden. De melding van het sterfgeval is in het niets verdwenen. Daarnaast overleed een 13-jarig meisje uit de staat Maryland 16 dagen na haar eerste prik. Op 25 oktober 2021 werd dit sterfgeval opgenomen in de bijwerkingendatabase, en op 15 april jongstleden weer verwijderd.
VAERS claimt dat het ging om een dubbele melding, maar in de database zijn geen 13-jarige meisjes uit Maryland terug te vinden.
Waarom zouden ze dit anders doen?
Benavides merkt op dat VAERS vooral meldingen van ernstige bijwerkingen en overlijdens verwijdert. Ongeveer vijf procent van alle sterfgevallen is verdwenen. Het heeft er dus alle schijn van dat ze de schade die deze prikken aanrichten, proberen te verhullen. Waarom zouden ze dit anders doen? De data-analist vermoedt dat de top van de FDA of CDC daar opdracht toe geeft.
Verder merkt hij op dat het publiek toegang heeft tot meldingen die binnenkomen bij het VAERS, maar eventuele updates niet kan zien. Dit betekent dat we niet kunnen achterhalen hoeveel mensen zijn overleden als gevolg van de bijwerkingen. Op deze manier lijkt een vaccin minder gevaarlijk dan het in werkelijkheid is.
Vakje niet aangevinkt
Bovendien worden veel meldingen verkeerd geclassificeerd. In veel gevallen van bijwerkingen die zijn aangemerkt als mild, blijkt het te gaan om hartaanvallen, beroertes en longembolieën. Benavides trof ook tientallen meldingen van sterfgevallen aan waarbij de patiënt was overleden na de coronaprik, maar het vakje ‘dood’ niet was aangevinkt. Deze overlijdens werden niet meegeteld.
Tot slot duurt het vaak heel lang voordat meldingen worden geopenbaard. Brittany Galvin kreeg na haar prik last van ernstige bijwerkingen. Acht maanden nadat ze die gemeld had, kreeg ze te horen dat het nog wel zes tot 12 maanden kon duren voordat haar melding zou worden opgenomen in de database.
Dit is niet met opzet gebeurd, maar het gevolg van een technische fout, zou minister Kuipers zeggen.
Je vindt
hier meer over het onderzoek van Benavides.