Diabeet en pre-diabeet

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
Ik denk toch dat je beter af bent met (samenwerking?)een specialist/internist. Zoals ik het zie is je stofwisseling behoorlijk verstoord door een (genetische/erfelijke)oorzaak. het tekort aan insuline(en daar ga ik van uit)moet snel opgelost worden.

Uitgaande van een tekort aan insuline kan het inderdaad zo zijn dat je meet ketonen aanmaakt dan onder 'gezonde'omstandigheden mogelijk zou zijn. Insuline zou dit nml. verhinderen(door meer glucose in de lever te brengen etc.). Je aceton adem kan hier een teken van zijn. Vaak ruikt men dit ook in de overgangsfase naar vermeerde ketonen aanmaak(hoge vetverbranding) maar na verloop van tijd wordt dit minder omdat het lichaam meer van de ketonen zal gaan gebruiken en er minder van acetoacetaat(een keton)omgezet zal worden in aceton. Dan is de aanmaak ongeveer gelijk aan verbruik. Nu mis je de rem van insuline en blijft er meer aanvoer van acetoacetaat komen.

Merk je misschien ook iets aan je ademhaling?Je lichaam zal nml. ook via de ademhaling proberen de verzuring tegen te gaan

Tijd om alles op een rijtje te zetten en er iets aan te doen.

Zelf ben ik niet zo'n felle tegenstander van de reguliere geneeskunde,maar leg wel mijn idee/mening voor en probeer zoveel mogelijk van hun kant te begrijpen. Ze hebben wel degelijk een gedege kennis over de werking v/h lichaam . En ook al is hun oplossing niet/vaak niet de beste, soms zijn er geen andere mogelijkheden. En, ze zijn gebonden aan regels en hebben ze (gedwongen) een chronisch tijdsgebrek.....moeten we nooit vergeten.

De kennis zou ik gebruiken maar de wijsheid kan alleen van jezelf komen.

ad

 
ik ga morgen eerst eens ketonenstrips kopen, maar ik weet dat ik dit niet alleen oplossen kan.

Enige tijd geleden had ik last van mijn ademhaling, dat is nu niet meer het geval.

Ik laat weten hoe het verder gaat, Ad bedankt voor het meedenken.

 
hoi Eye4health, een naaste van mij heeft type 1 diabetes maar zij heeft het pas gekregen op haar 50ste.

Voor de artsen is dat een raadsel want het zou toch erfelijk zijn?

Omdat je over je ademhaling begon:

Die naaste van mij heeft haar hele leven last van niet meer te ontkennen hyperventilatie, althans nu denkt ze misschien dat het hypo's waren achteraf waarvan men dacht dat hyperventilatie was. Zij eet nauwelijks koolhydraten uit zichzelf sinds de diagnose diabetes type I en hoeft als ze veel in de zon is en op vakantie helemaal niet bij te spuiten.

Omdat zij bewust bekend is met het fenomeen hyperventileren bij zichzelf (de meeste westerlingen hyperventileren zonder het te weten in de zin dat men te veel lucht binnenhaalt voor hetgeen het lichaam feitelijk kan verwerken), gaat ze nu ook beginnen met buteyko-ademhaling en ze verwacht er nog veel van ook omdat ze weet bij zichzelf hoezeer bloedsuikerproblemen en de ademhaling met elkaar samenhangen.

 
Ik neem steeds minder vaak spontaan koolhydraten en mijn bloedsuikerschommelingen zijn minder heftig en komen minder vaak voor.

Inmiddels is het zo dat ik van koolhydraten zelfs vermoeider wordt dan vroeger.

Ik vraag me af of gezonde mensen die koolhydraten ontwend zijn ook nog vermoeid kunnen worden van koolhydraten.

Ik denk het niet.

 
Teveel koolhydraten hebben mij altijd al vermoeid. Ik kan me nog herinneren dat ik na het eten van een stamppot binnen een uur op de bank moest liggen en dan in een diepe koolhydraatnarcose wegzonk, om daar na ongeveer een uur, anderhalf uur volledig groggy van wakker te worden. Zie ook mijn ervaring van vorig jaar op het Raw Food Festival:

Quote:
Ik merkte al vrij snel dat ik begon te gapen en dat ik jeuk in mijn neus kreeg en de neiging om te niezen, maar dit zette niet door. Ergens in de middag zat ik naar een lezing te luisteren en toen kreeg ik het alsmaar warmer en had steeds meer moeite om mijn aandacht erbij te houden. Mijn energieniveau daalde met de minuut! Ik zei tegen mijn vriendin "Ik trek dit niet meer" en liep de zaal uit. Buiten ademde ik de frisse buitenlucht in en voelde me meteen iets beter, maar ik moest even op mezelf zijn. Ik zocht een zitplaats op een afgelegen plekje en sloot mijn ogen. Ik ben toen vrijwel meteen in een diepe slaap gevallen, over een energiedip gesproken! Geen idee hoe lang ik heb geslapen, maar ik werd supergroggy wakker en heb toen op het toilet ijskoud kraanwater op mijn gezicht gegooid.


https://www.fatsforum.nl/topic/raw-food-festival#post-60698

Mike

 
hoi Mike, oja dat verhaal:-)

Ik krijg pijn aan mijn tanden als ik lees wat je op het raw food festival voorgeschoteld kreeg aan mierzoete dingen.

Koolhydraatnarcose, mooie wapf-newspeak: dat woord kende ik nog niet.

Stamppot: ik kan er ook niet meer tegen ineens.

Dat had ik eerder echt niet, al at ik het sporadisch nog (bijv. op bezoek bij Ma).

Ik vind het ook wel weer jammer, want ik vind het wel lekker: maar die terugslag kan ik echt niet gebruiken.

 
Wanneer men een gezond metabolisme heeft zou het nu en dan 'meer'eten van KH geen probleem moeten zijn(binnen grenzen). Het produkt zelf moet dan wel zou 'natuurlijk'mogelijk zijn,anders spelen andere factoren een factor.

Het is helemaal geen raadsel om na een hogere leeftijd diabeet 1 te worden,komt wel vaker voor.

Wanneer je geen insuline hoeft bij te injecteren wanneer je diabeet 1 bent om een stabielere glucosespiegel te krijgen wil dit niet zeggen dat je geen extra insuline nodig hebt.Insuline heeft ook nog andere functies in ht lichaam.

De ademhaling waar ik op doelde had te maken met een verzuring door veel te veel ketonen aanmaak.

EEn dip na het eten van KH kan weer te maken hebben met hetzelfde fenomeen als de Atkins Flu. Je blijft(of bent)dan in een stadia waar de vetverbranding niet meer optimaal is en je bloedglucose te snel verlaagd is.

de situatie van eye4 health is volgens mij dusdanig dat er geen ruimte is voor 'alternatieve' advisereing via deze(of welke dan ook) blog. Misschien na een grodigere anamnese. First do no harm.

ad

 
Quote:
Wanneer men een gezond metabolisme heeft zou het nu en dan 'meer'eten van KH geen probleem moeten zijn(binnen grenzen).


hallo Ad, ja dat denk ik dus ook. Een tijd geleden werd ik minder moe van koolhydraten. Ik vraag me nu af of het ligt aan koolhydratenontwenning of aan het feit dat ik achteruit ga in (een aspect van mijn) gezondheid, maar dat laatste denk ik ook niet: want bijv. ik heb minder last van bloedsuikerschommelingen met name als ik moe ben de laatste tijd vergeleken met vroeger.
Quote:
EEn dip na het eten van KH kan weer te maken hebben met hetzelfde fenomeen als de Atkins Flu. Je blijft(of bent)dan in een stadia waar de vetverbranding niet meer optimaal is en je bloedglucose te snel verlaagd is.



Vetverbranding niet optimaal: zou ik me in mijn geval niet over verbazen. Hopelijk komt dat nog eens goed.

Ad, voor jou is diabetes type 1 geen raadsel, maar kennelijk wel voor artsen die de persoon in mijn omgeving behandelen die dus beter zouden moeten weten.

 
Over vermoeidheid door koolhydraten na deze redelijk ontwend te zijn: bij mij is het (nu denk ik) te verklaren vanuit het feit dat bij mij bacteriele infecties meer hoogtij voeren op het moment dat ik wat meer koolhydraten eet dan normaal. Lees bijv. dit:
Quote:
Bacteria primarily eat carbohydrates so all the recommended diets decrease carbohydrates to reduce the bacteria by limiting their food supply.

http://www.siboinfo.com/diet.html Bacteriele infecties spelen bij mij al langere tijd een rol. Het wordt beter maar weg zijn ze denk ik nog niet. Daarom ben ik inmiddels kwetsbaar door die koolhydraten denk ik. Eerder kon ik moeilijk zonder, maar dat is gelukkig veranderd: maar nu is ook het verschil echt goed te merken tussen wel en niet koolhydraten gebruiken. Meer koolhydraten dan normaal betekent extra vermoeidheid bij mij nu.

 
Quote:
One thing we know is that the more fructose you eat, the better you get at handling fructose, which means the faster it goes to your liver, the faster you start making fat, and the more fat you make.

If someone’s used to eating fruit, they eat more fruit, they eat more fruit, and they can handle it. If you never eat any fruit, and you ate a bunch of fruit, you’d be bloated, you’d be gassy, and it’d be horrible.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/11/02/high-sugar-impact-diet.aspx?e_cid=20141102Z1_SNL_art_1&utm_source=snl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20141102Z1&et_cid=DM59372&et_rid=713071114

 
Beste Ad, wat weet jij toch veel over diabeet. How come?

Ik ben blij met mensen als jij die zoveel over een ingewikkeld probleem weten.

Zelf ben ik niet diabetisch.

 
Ad,

ik zou nog even laten weten hoe het verder is gegaan, ik heb zelf mijn medicatie aangepast zo ook veel meer gebruik van vitamine C en curcuma samen met olie en zwarte peper. Hierdoor ging het beter met de bloedsuikers. Ook heb ik extra novonorm gepakt voor dat ik ging slapen zodat ik s'morgens beter zat. Nu ben ik 1 1/2 week ziek en krijg ik de bloedsuikers niet goed maar dat is altijd wanneer ik ziek ben.

De internist wil in januari een 24 uur sensor plaatsen om te kijken hoe het in de nacht met de bloedsuikers gaat en waardoor en wanneer ze dan omhoog gaan. En zo eventueel nodig insuline voor de nacht gaan geven.

Ook heb ik verteld van wat jij schreef maar daar wil ze dan weer niets van horen want zij is de arts en zij weet het allemaal zo veel beter. Ik houd je op de hoogte zodra ik meer weet.

 
Wat ik wel apart vind: als ik tegenwoordig kh-rijke maaltijd eet (muv pasta's), dan reageer ik daar veel beter op als vroeger. Ik kakte altijd in, hoe dan ook. Tegenwoordig heb ik het alleen nog bij twee borden bami. Maar dan eet je gewoonweg ook idioot veel koolhydraten.

 
bedankt voor de update eye4health.

waarschijnlijk heb je de insuline gevoeligheid iets verbeterd. Wat vond de internist van je 'verbetering' na eigen initiatief? waar was ze het niet mee eens? Was de theorie zelf onzin of niet van toepassing op je specifieke situatie?

ad

 
Quote:
Diabetes is actually an extremely serious warning to civilization; it is an announcement that the rising tide of radiation, mercury, other deadly chemicals and pharmaceutical drugs are poisoning humanity. We even have to look at how antibiotics are leading to diabetes as well as a host of other problems for the human body. These toxic insults are slamming head on to nutritional deficiencies in the body and the results are telling though still being ignored by the orthodox medical establishment, which has its heart dead set on adding not subtracting to these insults

http://drsircus.com/medicine/sodium-bicarbonate-baking-soda/the-pancreas-bicarbonate-and-diabetes-2

 
Ik heb mijn glucosebloedwaarde nuchter laten meten in het lab op voorspraak van een alternatieve arts.

Blijkt 5 te zijn met referentiewaarden 4 (schijnbare ondergrens)-6.1 (schijnbare bovengrens)

Ik had ook de hba1c-waarde http://nl.wikipedia.org/wiki/HbA1c gevraagd te laten testen aan de huisarts.

Maar de huisarts sloeg dat voorstel af om dat te laten onderzoeken.

Dat zou alleen voor medicijnafstelling belangrijk zijn.

Ik wist dat dat niet zo was, maar goed: wat doe je ertegen?

Iemand met diabetes in mijn omgeving had me gewezen op het nut van de hbac1-waarde laten testen: die waarde meet de bloedsuikerschommelingen van de afgelopen twee maanden mee als ik het goed begrepen heb.

Ad Ligtvoet had ook al op gewezen op de hba1c-waarde als belangrijkere indicatie voor diabetes/insulineresistentie, meer dan de glucosewaarde nuchter.

 
Bij een nuchtere meting heeft het lichaam voldoende tijd gehad om de glucose van de laatste maaltijd te verwerken. maar wanneer men na iedere maaltijd te lang erover doet om het glucose niveau omlaag te brengen, dan is er duidelijk iets niet in orde. versuikerde RB laat dit zien(hbA1c),een nuchtere waarde niet. Uiteraard zal een verstoring op den duur zich kenbaar maken......te laat??

ad

 
hoi Ad, men laat het liever eerst uit de hand lopen natuurlijk. Onwetendheid is daarvoor een goed medicijn lijkt me.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.543
Berichten
546.453
Leden
8.665
Nieuwste lid
Solana
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan