Ik kwam erachter dat ik mij 2x heb aangemeld, dus hierheb ik mij al is voorgesteld..
Ik heb begin juni weer een praktijkdag van mijn opleiding en ik moet als huiswerkopdracht wat dingen over een dieet uitschrijven (eigen ervaring, voordelen, nadelen etc.), ik dacht meteen aan weston price. Ik lees al een tijdje mee op dit forum, maar ik moet ook zeggen dat het een enorme stap is om anders te eten. Dit heb ik gemerkt tijdens mijn 30 dagen paleo, maar ik merk dat routine heel belangrijk is.
Ik heb de hele seminar gezien van sally fallon en daar heb ik veel nuttige dingen uit gehaald!
Ik vind het een beetje lastig om te beginnen, want als ik het weekmenu lees op westonprice.org dan verschilt dat volgens mij wel wat van wat ik hier soms lees.
http://www.westonaprice.org/childrens-health/family-meal-planning-strategies
Ik heb een heleboel vragen dus hopelijk vinden jullie mij niet heel erg vervelend haha.
Hoe staan jullie tegenover uitgebakken spek? Nu schijnt het bruiningsproces carcinogeen te zijn. Dezelfde vraag heb ik voor alles wat je bruin bakt. Ik neem aan dat ze van oudsher ook dingen op het vuur gooiden, dus kan het zo zijn dat de mega gezonde voeding van toen deze oermens voldoende kon beschermen?
Ik ben wel van mening dat je moet eten zoals je voorouders en daarmee producten die je dicht in je buurt vind. Mijn vader komt uit indonesie, dus zou ik met mijn genen een gevarieerder menu moeten eten dan dat mijn omgeving mij bied? Ik merk zelf dat ik heel veel energie krijg van mango en banaan (ook geen suikerdips), maar ik lees op dit forum over een pure suikerbom.
Ik lees hier veel over billington suiker, doe je dat in de smoothie om maak je hier wel eens baksel van? Ik gebruik zelf onverhitte palmsuiker (meestal voor op de pannenkoek of soms op een gebakken banaan). Wat vinden jullie van stevia in druppelvorm?
Op de markt haal ik wel eens biologisch vlees beleg en droge worst. Als conserveringsmiddel zit er een redelijke hoeveelheid zout in. Vermijden jullie dit soort producten vanwege het geraffineerd zout?
Eten jullie ook wel eens iets buiten je standaard menu bijvoorbeeld op een verjaardag? Vanwege obsessies uit het verleden wil ik nog wel ruimte laten voor wat extra's. Niet dagelijks, maar bijvoorbeeld 1 x per 2 weken zelf gebakken muffins of pure chocolade (85%). Ik ga 1 x per 2 maand uit eten dus dan wil ik niet te streng zijn. Hoe staan jullie hier tegenover?
Ik ben nog op zoek naar de juiste producten (rauwe melk etc.) en gevoelsmatig ga ik daar zeker wat winst qua gezondheid mee behalen. Ik heb al rond gebeld, maar tot dusver zonder succes (omgeving emmen). Wel een adresje voor rauwe schapenmelk, maar volgens mij smaakt dat hetzelfde als geitenmelk (en daar ben ik niet echt kapot van ). Biologische boerenkaas is wel overal te vinden, maar ik moet wel heel erg aan de smaak wennen (dus eet ik het eigenlijk zo goed als nooit).
Ze verkopen bij de natuurwinkel wel melk van demeter in een fles (deze is alleen gepasteuriseerd), maar dan mis ik weer de enzymen.
Ik heb in 1 van mijn eerdere berichten aangegeven dat ik enkele dagen per maand last heb van extreme moeheid (daarbij ook duizelig. Ik ben hiervoor naar de dokter geweest en ze hebben echt van alles onderzocht. Ze vond me wel wat te licht (bmi 17-18), maar toch vond ze dat ik er goed gevoed uit zie (ik gaf ook aan dat ik een goede eetlust heb). Ze hebben een lichamelijk onderzoek gedaan en een bloedonderzoek (het standaard lijst incl. ijzer, vitamine b12, vitamine d, tsh etc.). ALLES was goed! Wel had ze het vermoeden dat het aan mijn hormoonhuishouding kon liggen en haar verklaring was simpel.. niets aan te doen
Ik had een maand lang geen klachten en ineens waren dezelfde klachten er weer. 2 dagen later werd ik ongesteld. Nu lijken al mijn klachten hormonaal (acne, verstopping, endometriose, migraine, zware stemmingswisselingen, eetbuien) dus ik denk dat dat het voornaamste doel is om die hormonen weer in balans te krijgen (en ja, de spiraal gaat er binnenkort uit).
Ik slik nu sinds een week levertraan, maar niet de gefermenteerde (ik had deze nog in huis en momenteel geen geld). Sowieso zijn al die producten die hier genoemd worden erg duur, zijn hier ook mensen die van een kleiner budget leven? Daar was toch weer een vraag XD
Goed, genoeg te vertellen en te vragen dus ik laat het hierbij. Ik wacht de reacties even af
Ik heb het boek voeding en fysieke degeneratie gereserveerd, ik denk dat ik daar heel veel aan ga hebben!
Ik heb begin juni weer een praktijkdag van mijn opleiding en ik moet als huiswerkopdracht wat dingen over een dieet uitschrijven (eigen ervaring, voordelen, nadelen etc.), ik dacht meteen aan weston price. Ik lees al een tijdje mee op dit forum, maar ik moet ook zeggen dat het een enorme stap is om anders te eten. Dit heb ik gemerkt tijdens mijn 30 dagen paleo, maar ik merk dat routine heel belangrijk is.
Ik heb de hele seminar gezien van sally fallon en daar heb ik veel nuttige dingen uit gehaald!
Ik vind het een beetje lastig om te beginnen, want als ik het weekmenu lees op westonprice.org dan verschilt dat volgens mij wel wat van wat ik hier soms lees.
http://www.westonaprice.org/childrens-health/family-meal-planning-strategies
Ik heb een heleboel vragen dus hopelijk vinden jullie mij niet heel erg vervelend haha.
Hoe staan jullie tegenover uitgebakken spek? Nu schijnt het bruiningsproces carcinogeen te zijn. Dezelfde vraag heb ik voor alles wat je bruin bakt. Ik neem aan dat ze van oudsher ook dingen op het vuur gooiden, dus kan het zo zijn dat de mega gezonde voeding van toen deze oermens voldoende kon beschermen?
Ik ben wel van mening dat je moet eten zoals je voorouders en daarmee producten die je dicht in je buurt vind. Mijn vader komt uit indonesie, dus zou ik met mijn genen een gevarieerder menu moeten eten dan dat mijn omgeving mij bied? Ik merk zelf dat ik heel veel energie krijg van mango en banaan (ook geen suikerdips), maar ik lees op dit forum over een pure suikerbom.
Ik lees hier veel over billington suiker, doe je dat in de smoothie om maak je hier wel eens baksel van? Ik gebruik zelf onverhitte palmsuiker (meestal voor op de pannenkoek of soms op een gebakken banaan). Wat vinden jullie van stevia in druppelvorm?
Op de markt haal ik wel eens biologisch vlees beleg en droge worst. Als conserveringsmiddel zit er een redelijke hoeveelheid zout in. Vermijden jullie dit soort producten vanwege het geraffineerd zout?
Eten jullie ook wel eens iets buiten je standaard menu bijvoorbeeld op een verjaardag? Vanwege obsessies uit het verleden wil ik nog wel ruimte laten voor wat extra's. Niet dagelijks, maar bijvoorbeeld 1 x per 2 weken zelf gebakken muffins of pure chocolade (85%). Ik ga 1 x per 2 maand uit eten dus dan wil ik niet te streng zijn. Hoe staan jullie hier tegenover?
Ik ben nog op zoek naar de juiste producten (rauwe melk etc.) en gevoelsmatig ga ik daar zeker wat winst qua gezondheid mee behalen. Ik heb al rond gebeld, maar tot dusver zonder succes (omgeving emmen). Wel een adresje voor rauwe schapenmelk, maar volgens mij smaakt dat hetzelfde als geitenmelk (en daar ben ik niet echt kapot van ). Biologische boerenkaas is wel overal te vinden, maar ik moet wel heel erg aan de smaak wennen (dus eet ik het eigenlijk zo goed als nooit).
Ze verkopen bij de natuurwinkel wel melk van demeter in een fles (deze is alleen gepasteuriseerd), maar dan mis ik weer de enzymen.
Ik heb in 1 van mijn eerdere berichten aangegeven dat ik enkele dagen per maand last heb van extreme moeheid (daarbij ook duizelig. Ik ben hiervoor naar de dokter geweest en ze hebben echt van alles onderzocht. Ze vond me wel wat te licht (bmi 17-18), maar toch vond ze dat ik er goed gevoed uit zie (ik gaf ook aan dat ik een goede eetlust heb). Ze hebben een lichamelijk onderzoek gedaan en een bloedonderzoek (het standaard lijst incl. ijzer, vitamine b12, vitamine d, tsh etc.). ALLES was goed! Wel had ze het vermoeden dat het aan mijn hormoonhuishouding kon liggen en haar verklaring was simpel.. niets aan te doen
Ik had een maand lang geen klachten en ineens waren dezelfde klachten er weer. 2 dagen later werd ik ongesteld. Nu lijken al mijn klachten hormonaal (acne, verstopping, endometriose, migraine, zware stemmingswisselingen, eetbuien) dus ik denk dat dat het voornaamste doel is om die hormonen weer in balans te krijgen (en ja, de spiraal gaat er binnenkort uit).
Ik slik nu sinds een week levertraan, maar niet de gefermenteerde (ik had deze nog in huis en momenteel geen geld). Sowieso zijn al die producten die hier genoemd worden erg duur, zijn hier ook mensen die van een kleiner budget leven? Daar was toch weer een vraag XD
Goed, genoeg te vertellen en te vragen dus ik laat het hierbij. Ik wacht de reacties even af
Ik heb het boek voeding en fysieke degeneratie gereserveerd, ik denk dat ik daar heel veel aan ga hebben!