De boodschappencoach: Ralph Moorman:
&feature=player_embedded
Hier nog een boodschappencoach:
Quote:
Gezond worden met eten uit de Steentijd
Published on Apr 18, 2012
GRONINGEN - Oervoeding uit de Steentijd kan, vertaald naar de 21ste eeuw, een bijdrage leveren aan gezond ouder worden. Dat stelt onderzoeker Remko Kuipers van het UMCG in een onderzoek, waarop hij maandag promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Het menselijk dna is afgestemd op het voedsel, dat in de Oudheid beschikbaar was. In vergelijking met ons voedsel had oervoeding meer eiwitten en omega 3-vetzuren en minder koolhydraten en linoolzuur.
Een tekort aan omega 3-vetzuren kan bijvoorbeeld leiden tot hart- en vaatziekten. Bovendien hebben pasgeboren baby's deze vetzuren nodig voor de ontwikkeling van de hersenen.
Supermarktshoppen met Frits Muskiet:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jvWqB3F5RCA#
Quote:
Pleidooi voor terugkeer naar oervoeding
Uploaded on Mar 19, 2008
De eerste mensen voedden zich 160.000 jaar geleden met groenten, fruit, noten, vis en zo nu en dan rauw vlees. Dat eetpatroon is pas de laatste 10.000 jaar en zeker in de laatste eeuw drastisch veranderd. Genetisch is het menselijk lichaam echter niet veranderd ten opzichte van de oertijd. Volgens de Groningse hoogleraar Pathofysiologie Frits Muskiet is het menselijk lichaam absoluut niet gebouwd voor het huidige voedingspatroon. Muskiet hield onlangs een pleidooi om meer rekening te houden met de eetpatronen van onze voorouders, als we hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas willen overwinnen.
Ook in Adams Appel een gesprek met promovendus Remko Kuipers, die moedermelkonderzoek deed op het eilandje Chole in Tanzania.
Meer informatie:
http://www.adamsappel.nl
(CC) Rijksuniversiteit Groningen