Hier nog een aanvulling op mariadistelzaad (ook los verkrijgbaar http://www.lasantedelfzijl.nl/search/index/mariadistelzaad?s=mariadistelzaad ) en hoe het te gebruiken etc.:
mariadistelzaad: mariadistel is het leverkruid bij uitstek en ondersteunt de lever die
bij alle ontgiftingsprocessen en bij 80% van alle ziekten in het lichaam
betrokken is.
12 - 15 gram zaadjes per dag: je kunt er gewoon op kauwen (de
helende stof zit in de bast van het zaad) of door een koffiemolen doen
vlak voor gebruik (niet eerder anders gaan de genezende stoffen oxyderen)
en in de yoghurt.
"Er is overeenstemming dat bij eigen gebruik van Mariadistel een
hoeveelheid van 12 tot 15 gram zaden per dag aangehouden moet worden,
ongeacht hoe bereid.
Thee: een ruime theelepel geplet of gemalen zaden overgieten met heet
water, 10 minuten laten trekken, afzeven; warm en sloksgewijs drinken, 3x
daags: 's ochtends op de nuchtere maag, en een half uur voor de lunch en
voor het avondmaal, of het avondeten overslaan en voor het slapen; de thee
kan op smaak worden gebracht met wat pepermuntblad (dit recept is ontleend
aan: R.F. Wweiss & V. Fintelmann, "Lehrbuch der Phytotherapie"). (Het
gemalen of geplette zaad kan ook in yoghert of in water aangemaakt worden
tot een papje.)"
http://www.plantaardigheden.nl/plant/beschr/gonnve/mariadistel.htm
mariadistelzaad: mariadistel is het leverkruid bij uitstek en ondersteunt de lever die
bij alle ontgiftingsprocessen en bij 80% van alle ziekten in het lichaam
betrokken is.
12 - 15 gram zaadjes per dag: je kunt er gewoon op kauwen (de
helende stof zit in de bast van het zaad) of door een koffiemolen doen
vlak voor gebruik (niet eerder anders gaan de genezende stoffen oxyderen)
en in de yoghurt.
"Er is overeenstemming dat bij eigen gebruik van Mariadistel een
hoeveelheid van 12 tot 15 gram zaden per dag aangehouden moet worden,
ongeacht hoe bereid.
Thee: een ruime theelepel geplet of gemalen zaden overgieten met heet
water, 10 minuten laten trekken, afzeven; warm en sloksgewijs drinken, 3x
daags: 's ochtends op de nuchtere maag, en een half uur voor de lunch en
voor het avondmaal, of het avondeten overslaan en voor het slapen; de thee
kan op smaak worden gebracht met wat pepermuntblad (dit recept is ontleend
aan: R.F. Wweiss & V. Fintelmann, "Lehrbuch der Phytotherapie"). (Het
gemalen of geplette zaad kan ook in yoghert of in water aangemaakt worden
tot een papje.)"
http://www.plantaardigheden.nl/plant/beschr/gonnve/mariadistel.htm