Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
ms en beter worden met voeding ?! heeft er iemand wat raad
Als je bepaalde klachten waar je vele jaren mee gelopen hebt, spontaan verdwijnen na verwijdering van amalgaamvullingen, dan zou je toch zeggen dat het daar aan ligt.
Bij mij is bekend dat er bij sommige gevallen van multiple sclerose een overlapping is met vitamine B12-tekort en het klachtenpatroon van MS. In het boek B12-tekort van Sally Pacholok wordt er hier een heel hoofdstuk aan gewijd. Het komt erop neer dat er door een niet goed werkende spijsvertering te weinig vitamine B12 wordt opgenomen. In niet alle gevallen van B12-tekort komt dit onder de variant van MS naar boven. De uitingsvorm van B12-tekort kan van geval tot geval verschillen.
Bepaalde uitdrukkingen van het zoveel mogelijk schrappen van gluten uit de voeding kan ik volgen, echter hij vergeet dat er ook nog spelt is, wat bij heel veel mensen wel goed verdragen wordt.
Deze man gaat voorbij aan het verhaal dat voeding van nature rijk dient te zijn aan Omega-3 (denk aan vlees van grasgevoerde en niet maïsgevoerde dieren en wildwatervis) ten opzichte van Omega-6 om ontstekingen te voorkomen.
Hij is wel voorstander van bottenbouillions, echter promoot sojabonen in de soep !
Vooral niet de zonnebloemolie gebruiken om de reden dat deze rijk is aan Omega-6 en ontstekingsbevorderend werkt.
Dank u voor je bijdrage Maar speltbrood zitten ook gluten in en dat zei die dokter te Nederland ook geen gluten .
Voor de rest begrijp ik hem op sommige punten ...
Hij vernoemd ook zware metalen en amalgaam en dat vond toch weeral frappant .
Maar hij spreekt ook over de b vitamines
Spelt is traditioneel oergraan dat dicht staat bij de basis en niet gemanipuleerd is. Voor sommige mensen = mensen met glutenintolerantie is dit een uitkomst.
Er zit een verschil tussen totale overgevoeligheid voor gluten en een overgevoeligheid voor tarwe, (= de lichtste gradatie die met de term glutenintolerantie aangeduid wordt). Glutenintolerantie kan erfelijk zijn en binnen mijn gezin speelt dit. Vandaar dat ik onderstaande links wat meer info op dit vlak meegeef zodat men het uit elkaar kan houden.
Volledig zuivere spelt onder de variant van zuurdesemspeltbrood mag wel in het FOD-MAPdieet dat voor mensen met een glutenintolerantie een oplossing is.
Binnen onze familie zijn er meerdere mensen die tarwe door spelt vervangen hebben en door de eliminatie van de tarwe van hun vermoeidheid en gewrichtspijn afkwamen.
Glutenintolerantie kan ook in samenhang met een koemelkallergie voorkomen.
zeer intressant allemaal en ik voel dit ook pfff als ik iets eet waar tarwe inzit bv spaghetti voel ik het en zeker de dag erna. vroeger had ik dat niet ;
maar nu heb ik geleen dat kefir goed zou zijn en zuurkool ?!
wat al goed is voor de darmen en die moeten goed zijn toch ?
ik denk toch dat het een optie is om waterkefir te drinken en dit ook om de darmen te helen ?! en een optie zou zijn voor eczeem en andere ziektes .
want de meeste ziektes komen daarvan ... toch ?
Ja inderdaad Viviane de bottenbouillons ook ... Deze zijn nu op en heb nieuwe besteld bio natuurlijk ...vol met nuttige en goede vitamine en supplementen