@ Sharro
Vertrouwen tussen de behandelend arts en patiënt is van cruciaal belang. Als dit er niet meer is, kan je beter een andere arts gaan raadplegen.
Mij is bekend dat er soms vaag gedaan wordt over de uitslag van een test en er hier een te beperkte uitleg door de arts over gegeven wordt. Dan kan je inderdaad het gevoel krijgen dat er essentiële informatie wordt achtergehouden. In dat geval is het mogelijk om de uitslagen alsnog via de eigen huisarts of een andere geconsulteerde arts op te vragen.
Het goede nieuws is dat er digitaal meer en meer betrouwbare informatie over alle aandoeningen en het behandelen hiervan terug te vinden valt. Je kan als patiënt op basis van een liga, vereniging of stichting bruikbare informatie verzamelen en ook een eigen koers uitstippelen.
Een mooi voorbeeld hiervan is de link www.ziekenhuis.nl die nader ingaat op b.v. een voorgeschreven medicijn, voor wat het voorgeschreven wordt en welke bijwerkingen zich bij inname kunnen voordoen.
Hier heb ik in mijn nabije omgeving 2 concrete voorbeelden gezien waarbij een arts-specialist uit financiële overwegingen de patiënt aan het lijntje hield of uit onwetendheid de verkeerde behandeling voorschreef.
In jouw geval kan je ook een second opinion vragen aan professional die zowel kennis heeft van zowel de conventionele als alternatieve geneeskunde. De conventionele geneeskunde slaagt er nog niet altijd in om bij sommige aandoeningen de oorzaak te traceren en een hierbij passende en effectieve behandeling aan te bieden. In Vlaanderen is nu trouwens ook het KPNI officieel opgezet die alles in zijn totaliteit bekijkt.
Ik zet er even de link bij.
http://www.kpnibelgium.com/