Ik heb hier een overzicht van wat allemaal alkalischer is dan zuiveringszout (natriumbicarbonaat dus): citroenwater, kruidenthee, stevia, komkommer, boerenkool, broccoli, groentesap, kiemen, grassen en soja noten.
Even alkalisch als zuiveringszout, maar minder alkalisch als voorgaande categorieen: tomaten, witlof, spinazie, sperciebonen, snijbonen, rode biet, selderie, radijs, knoflook, div. kruiden, alfalfa, gember, avocado, soja granulaat, witte bonen, lima bonen, soja bonen, amandelen, borstvoeding, groene thee en rooibosthee.
Licht alkalisch maar zuurder dan voorgaande twee categorieen: karnemelk, geitemelk, geitekaas, wei, gedistilleerd water, bronwater, mineraalwater, kokosnootwater, olijfolie, lijnzaadolie, visolie, kokosolie sesamolie, ruwe honing, royal jelly, bijenpollen, aardappels, paprika, sla, ui, prei, div. kool, rabarber, aubergine, courgette, aserges, spruitjes, erwten (vers), wortels, mais (vers), mierikswortel, koolrabi, koolraap, pompoen, pepers, zeewier, vijgen, citroen, limoen, watermeloen, baaan (onrijp), zure kersen, kokosnoot (vers), tofu, soja, meel/bloem, amarant, linzen, boekweit, spelt, wilde rijst, pijnboompitten, sesamzaad, karwijzaad en kastanjes.
Bronnen: www.theoni.nl
www.alkavitae.nl