Lievergezond, waarom loop je nu bij diverse topic, incl. deze, de foutieve zuur-basentheorie te verkondigen? Er is een heel andere reden waarom bica ondersteunend kan zijn voor de gezondheid, nl. ter ondersteuning van de alvleesklier en nieren, die beiden bica horen te produceren.
Verzuring heeft te maken met consumptie van magere eiwitten zonder ondersteunend vocht of vet, iets wat natuurvolkeren nooit deden. Pemmican bijv. was gebaseerd op 50% spiervlees en 50% niervet en de Indianen namen dit mee op lange tochten als 'krachtvoer'. De overdaad aan eiwitten uit mager spiervlees en, nog erger, eiwitpoeders zijn toxisch voor het lichaam en dus proberen de nieren deze weg te werken via de urine. Er wordt dan echter zo veel urinezuur geproduceerd dat dit onmogelijk allemaal via de urine kan worden geloosd, waardoor een deel terugstroomt in het bloed. Dat is je verzuring en niets anders!
In de alternatieve wereld, vooral bij de orthomoleculairen die jij citeert, heerst de volkomen simplistische opvatting dat het vlees is dat verzuurt. Dit is de grootst mogelijke flauwekul. Als vlees echt zo verzurend was, dan zouden onze voorouders allemaal verzuurd zijn geweest en hadden wij hier nou niet gezeten (of ze waren massaal gestorven aan hart- en vaatziekten, als we de regulieren mogen geloven). We eten vandaag de dag te droog en te mager, dat is het probleem. GEEF NOOIT EEN OUD VOEDINGSMIDDEL DE SCHULD VAN MODERNE KLACHTEN! Zeg me na...
Mike