Van Wikipedia:
Quote:
De zwezerik is bleek, wat slap, knobbelig en vormloos. De zwezerik moet voor het bereiden eerst een uur goed gespoeld worden. Daarna wordt de zwezerik gepocheerd in bouillon. Vervolgens wordt de zwezerik met koud water afgespoeld; na het uitlekken worden de vliezen en knobbels verwijderd. Als de zwezerik koud is, wordt het vlees in plakken gesneden en gebakken of verwerkt in een terrine. Een zwezerik kan ook koud gegeten worden, meestal met mayonaise. De hartzwezerik is groter en malser dan de keelzwezerik, die eigenlijk alleen geschikt is voor terrines en mousses. Zwezerik bevat veel eiwitten, fosfor en zink. Het is een van de weinige dierlijke voedingsmiddelen die vitamine C bevat. Zwezerik bevat veel cholesterol en moet dus met mate gegeten worden
Ik had hem eerst moeten spoelen dus, niet gedaan, waarom zou dat nodig zijn?
Quote:
Zwezerik bevat veel cholesterol en moet dus met mate gegeten worden
Houd het dan noooit op dat cholesterol gedram? :roll: :lol: